Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 file vav diapozitiv?
Автор: vassilena   
Дата:   03-06-05 05:55

Zdrasti,
az sam nova i ne se zanimavam profesionalno s fotografia, zatova molja da me izvinite za eventualnite nedorazumenija....
Trjabva mi studio koeto pravi diapozitivi ot failove ot digitalna kamera.
Neshto kato tova:
http://www.ezslides.com/digitalcamera.htm

Njakoi chuval li e za takava usluga v ramkite na stranata ili da gi porachvam direktno ot tam?
Predvaritelno blagodarja za informacijata![thankyou]

Отговори на това съобщение
 Re: file vav diapozitiv?
Автор: panaiot   
Дата:   03-06-05 09:05

Аз лично не знам за такава лаборатория[smilie2] ! Затова снимам директно на филм[smile] !

Автор: Vinsent   
Дата:   03-06-05 09:11

vassilena, какъв е практическия смисъл на една такава операция?[smilie11]

Автор: urgan   
Дата:   03-06-05 09:46

Доколкото съм чувал има такива машини но не и в България така че се откажи като искаш нещо на филм го снимай на филм:)))[smilie24][smilie24] [smilie24] [smilie24]

Дата:   03-06-05 09:59

Има в Б/я машина за прехвърляне на дигитално изображение върху кинофилм. Мисля, че беше достъ скъп процес.

Автор: aemon   
Дата:   03-06-05 10:05

ми изкарай на хартия и го преснимай на диафилм. ама си е кофти, както и да го направиш...

Автор: n1x0n   
Дата:   03-06-05 10:10

Практически смисъл от тази операция има, иначе такива машини нямаше да се произвеждат [smile]

Василена, такава машина имаше във фирма ВИП фототрейдинг едно време, пробвай да говориш с тях.
1612 София, ж.к. Хиподрума бл.112 вх.Б ет.4 ап. 33, тел.: +359 2 9531631, факс: +359 2 9531696

Автор: Mick   
Дата:   03-06-05 10:35

vassilena, един колега, има такава машина..може да ти свърши работа..
тя/машинката/може да записва файловете на всякяква подложка, диапозитив,негатив /цветен и чб/
телефона му е
0898 220011 - Румен /намира се в Пловдив.
[smilie24]

Автор: nanapak   
Дата:   03-06-05 10:43

Смисъла е следния: слайдшоуто (не компютърно, а с диапроектор и касета диапозитиви) е (поне доскоро е било) стандартна медия в много маркетингови и промоционни схеми. И комплектите диапозитиви се тиражират (а не CD-та) и разпращат до всички занзибарски клонове на фирмата.
А най-тъпото е като сканираш такъв диапозитив, разчитайки на полутоново (continuous) изображение. Пък в него - моаре!!! [smilie25]

Автор: PeshoP   
Дата:   03-06-05 10:50

Imashe takiva mashinki v medicinska academija (ulica Zdrave 2, vtori etaj) Izpolzvaha se za prezentaciite po kongresi i za koyto ima nujda sreshtu zaplashtane. Dano vse oste funcionirat posledno sam gi polzval predi 2 godini. Dano vi svarshat rabota!

Дата:   03-06-05 11:04

Бях канен на презентацията на тази машина за прехвърляне на диг.изображения върху кино-филм. Там има доста голямо приложение, защото все още основен носител е лентата, а дигиталните сцени в някои случай са по-ефтини. Също така превенето на ефекти го налага като метод. Винаги обаче си личи, че е изкуствено.

Дата:   03-06-05 11:32

Ми при диапозитив 6х6 "печатан" на 8000 линии, изобщо не мога да кажа че си личи.
Както не смятам че си личи на Властелина на пръстените, който целия е правен по тази технология.

Дата:   03-06-05 12:06

Винсент, това е съвсем различно - едното е производствено оборудване, бая ботур, а това си е кутийче с байонет за боди - лайка или средноформатно! И ти прави кадър по кадър, а не (кино) филми, като това на презентацията ти!
Никсоне, при гледане/прожектиране наистина не можеш да го различиш, но при сканиране става страшно! (при ползване на тиражиран диапозитив за полиграфически цели). Парил съм се, вЕрвай ми! [smilie25]

Дата:   03-06-05 12:15

Не ти вервам, защото още пазя някъде в офиса си слайдове 4х5" правени по тази технология, които съм сканирал на барабанен скенер /250-260МБ/ и нищо страшно не е ставало. Ако си се парил, си се парил от неква халтура дето е била абсолютно неадекватна като резолюция.

Дата:   03-06-05 12:24

Паренето беше, защото изобщо не очаквах и не се и опитах да проверя за моаре! То беше преди 12-тина години и тогава за мене диапозитив си означаваше единствено АНАЛОГОВ ОРИГИНАЛ... а моарето (слабичко де) се появи на цветоотделките.
Айде да спреме вече с тоя офтопик, дано Василена се оправи в Мед. Академия.

Автор: vassilena   
Дата:   05-06-05 00:59

Mnogo blagodarja na vsichki za informacijata! Shte proverja na tezi adresi i telefoni i dano da go ima tuk!
A prakticheskata nujda ot tova e che sum hudojnik i imam nujda ot diapozitivi dosta chesto ( i v kolichestva), a sushto taka bih predpochela ako moga da si spestja sumata kojato tuk mi iskat za diapozitiv i da si svursha sushtata rabota za da kajem 2$ na parche... Razlikata e sashtestvena i sled kato moga iskam da si spestja sredstvata i glavobolieto....
Shte snimam rabotite s Powershot Pro1 (sega shte smenjam Minolta Dimage X...).
Mersi oshte vednuj za otzivchivostta![thankyou]

Автор: asahi   
Дата:   06-06-05 11:06

Деков май предлагаше подобна усуга. Провери във Фуджито на Иван Асен.

Автор: neuromancer   
Дата:   06-06-05 15:33

А защо просто не снимаш на диапозитив? Много по-евтино ще излезе, дори да правиш по 2-3 проби на картина

Автор: Pif   
Дата:   06-06-05 22:57

Извинявам се за офтопика.
Vinsent, моля те кажи ми какво знаеш за тази машина за експониране на кинолента. Кой я е купил и къде. От доста време се интересувам и следя темата и ако в БГ се е появила такава машина - искам да знам. Много пари струва това животно а в света има околу 100 такива.

За диапозитивите:
Има такива кодак експонатори които печатат 1024х768. Май се появиха и 1280х1024 с ЛСД матрица. Инфото ми е от преди 2 години. Тези кодак експонатори са с размер на малак лазерен принтер. Слагаш филмчето и те го издърпват, експонират и пренавиват обратно. Струваха 2-3-5к долара ако не се лъжа. Тук в БГ имаше 1-2 но не помня къде и кой ги имаше.
За киното - там се експонира на негатив. Има основно 2 вида машини. Си Ар Ти и лазерни. Там се гони освен цвят и скорост. Те експонират с до 4000 линии - което на 24х36 ще рече 4000х6000 точки.
За филма властелина .. каквото си там (не съм го гледал) е сниман на 72мм лента. Сканиран е на .. не знам си колко точки и след обработката е експортнат на 2000 линии защото машината им е забивала при 4000. Слет това 2 и 3 части са експортвани на 4000.
Това за 8к линии са врели некипели приказки защото се оказва че един експониран пиксел е по малак от зрънцето на филма. Единственните лазерни експонатори на 8к са на Лукас и на практика никой не ги ползва. Освен Лукас разбира се.

първа  назад  1     всички  напред  последна