Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Въпрос относно Canon Powershot A95
Автор: madsnake   
Дата:   27-05-05 08:05

Та значи взех го аз апарата скоро, и започнах да си го разучавам. Едно от нещата, които ме разочароваха (то май е само то :) ) е това, че е страшно ограничен откъм дължина на клипчета. Взех си голяма флаш карта, но нещата продължават да са си ограничени :) Има ли някаква възможност това ограничение да бъде прескочено?

Отговори на това съобщение
 Re: Въпрос относно Canon Powershot A95
Автор: Stoevmobile   
Дата:   27-05-05 08:12

едва ли[smilie11]

Автор: inmitev   
Дата:   27-05-05 08:18

Серията А на Canon не позволява запис на повече от 3 минути клип, независимо от големината на картата. По-ориентирани към клипчета са S1 или S2 моделите, но пък ти вече си направил своя избор.

Всъщност, ако искаш да снимаш клипчета, защо си си купил фотоапарат? Взел си си страхотна машинка, правеща качествени снимки, а се опитваш да снимаш филмчета с нея...

Дата:   27-05-05 08:27

Аз клипчета правя страшно рядко, но когато ги правя искам да имам време :) Все пак 3 минути не са малко за клипче направено с фотоапарат, но на най-голямата му резолюция не са 3 минутни :( Нищо, по-натам една цифрова камерка за видео :)

Автор: VacMac   
Дата:   27-05-05 08:38

Апарата си е много добър-най-добрия, може би от любителския клас,така че не съжелявай за това че клипчетата са по 3 мин(тя и резолюцията им е малка), но това все пак е един качествен цифров фотоапарат а не видеокамера...[smilie24] Що се отнася до клипчетата,не съм го правил но знам че има софтуер който може да ти ги събере и да си направиш игрален филм, ако искаш.[smile] Тук има специалисти [smilie7] ,които могат да ти кажат с кои програми можеш да направиш това.Успех[smilie24]

Автор: chel   
Дата:   27-05-05 08:45

И аз искам да те поздравя за избора - и аз съм с такъв и съм много доволна. Клипчетата ще ти омръзнат доста бързо. Отначало записвах какво ли не, но само си пълнех дисковете с глупости. За документиране как растат децата например, и 30 сек. са достатъчни.
Ако има недостатъци този апарат, те са други - например, няма го вариантът със светкавица в края на по-дълга експозиция, ръчният фокус е бавна и пипкава работа, бленда 8.0 ми се вижда малко и т.н.
Честито и дерзай [shtrak] [shtrak] [smilie24]

Автор: pin   
Дата:   27-05-05 09:48

Искам да попитам, заслужава ли си да си взема Canon A95 за 699лв (технополис) или да си жзема Sony P93 за 500лв?
Толкова ли е по-зле тоя P93?
Защото ако не е кой знае каква разликата мога да спестя към 200лв.
Мерси предварително [smile] .

Автор: svetal   
Дата:   27-05-05 12:53

и аз се опитвах да намеря начин за увиличаване времетренето на клипчетата но не можах,варианта е записваи си ги по 3 минути а после с virtual dub ги слепвай.
направил си добър избор с този апарат[smile]

madsnake като купи апарата имаш ли ръководство на български за него????.

Автор: krismarg   
Дата:   27-05-05 13:12

Картата е бавна, за по дълги клипове - MS,XD,.. но не и CF.

Автор: Avon   
Дата:   27-05-05 17:41

Pin, snimah onzi den sas Sony-to, savsem ne e losho...samo ekrancheto mu e malko.

Az vmesto A95 bih vzel A510 - sashtata funkcionalnost, po-malko shum, 2 baterii, po-evtin

Автор: GRUEL   
Дата:   27-05-05 19:04

е това че е с 2 батерии не бих го квалифицирал като плюс на апарата...

Автор: svetal   
Дата:   27-05-05 19:11

Avon извинявай ама А95 има доста предимства пред а510 наи важните според мен са по голямата матрица и въртящия се десплей.

Дата:   27-05-05 21:33

Да имам ръководство САМО на Български.
Днес си взех стативче WF WT3130. Нямам идея добро ли е, лошо ли е, ама прецених че на мен ще ми върши работа и го взех :) В неделя ще гледам да го тествам :)

Публикацията е редактирана (27-05-05 21:46)

първа  назад  1     всички  напред  последна