Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 Има ли комп. специалисти тук... развален лаптоп :( (OFFTOPIC)
Автор: titon   
Дата:   27-05-05 10:17

Здравейте, случи ми се следната неприятност. Лаптопът ми (Compaq Evo N1020v) се развали и от сервиза ме "зарадваха" с новината, че причината е в дънната платка. Диагнозата е разпоени елементи. НОва дънна платка е около 1000 лева и не се знае кога ще има такава. От сервиза ме посъветваха, че подобна инвестиция не си заслужава, но все пак съм си привързана към компютъра и не ми се изоставя ей така. Най-абсурдното е, че все още го изплащам и остават немалко парички. Няма компютър, няма снимки [smilie2] [smilie2] [smilie2]

Интересува ме дали може от някъде да се намери дънна платка на старо или да има специалист, който да може да запои деликатните елементи на дъното?
И като алтернатива дали мога да продам различните му части (от сервиза казаха, че всичко друго си работило ок), та поне да си възстановя малко парички да си го изплатя.

Нищо не разбирам от тази сфера и ще съм благодарна на всеки, който даде някаква информация и ми помогне. 10x.

Публикацията е редактирана (27-05-05 14:56)

Отговори на това съобщение
 Re: Има ли комп. специалисти тук... развален лаптоп :( (OFFTOPIC)
Автор: ecobo   
Дата:   27-05-05 10:20

Пробвай друг сервиз - тези може да те занасят.

Автор: Георги   
Дата:   27-05-05 10:21

ти го изплащаш а той не е в гаранция?

по-скоро ми се струва, че може да се намери някой който разбира достатъчно ако има нещо наистина разпоено и може да се запои - да го направи.

Автор: Amigo   
Дата:   27-05-05 10:22

Не е ли в гаранция още?! Преди време ми бяха дали телефона на една добра фирма някъде около Сточна гара, но за съжаление не съм вкъщи сега и не мога да проверя [smilie2] ще потърся довечера, но надявам се някой да ти даде идея междувременно[smile] [shtrak]

Автор: krassimire   
Дата:   27-05-05 10:23

В GSM сервизите могат да запояват ситни елементи, ако само в това е проблема.

Автор: Георги   
Дата:   27-05-05 10:25

да, дори може да ти вградят ГСМ модул в компа, нали така? :)

различни неща са си според мен, не бързай със сервизите на мобилни апарати.

Автор: boni   
Дата:   27-05-05 10:35

Дънна платка за лаптоп НЕ МОЖЕ да е по-скъпа от 300лв.И като има разпоени елементи да ги запоят некадърниците.

Автор: asahi   
Дата:   27-05-05 10:36

Обърни се към Риск-електроникс. Те бяха последния жив сервиз на Compaq преди да ги "слее" НР.
Ти какво изплащаш? Лизинг, заем или си го взел на изплащане? Не е ли по-добре да го върнеш и да поемеш загубите?

Автор: inmitev   
Дата:   27-05-05 10:37

ecobo е прав. Потърси мнението на друг сервиз. Обърни се към централното представителство на HP в Бизнес парка в София (ако си от София). Те ще те насочат към оторизирани сервизи.

Дънна платка на старо не е възможно да се намери. Трябва да е от абсолютно същия модел ноутбук, иначе забрави да заработи.

Ако и от другите сервизи диагнозата е същата, правилно са те посъветвали - разпродай си частите, за да намалиш поне малко загубата.

Автор: opeldjia   
Дата:   27-05-05 10:50

titon, ако искаш ми звънни на 0888344176 ще те свържа със фирмата която обслужва нашите компютри, сериозни са и си разбират от работата ...

Автор: de5   
Дата:   27-05-05 10:53

Пробвай друг сервиз - тези може да те занасят. е доста точно, кой е този сервиз как са установили че всичко работи без дъно по трудно е да се установят "разлепени елементи" отколкото да се запоят елементите могат да бъдат запоени при КОЙЧО ДРАГОСТИНОВ на гърба на сградата на бившия ЦИИТ на 8-ми километър, там има много компютърни фирми, в сервиза на ДЕЙЗИ също имат оборудване за ремонт на SMD

Публикацията е редактирана (27-05-05 11:18)

Автор: ivo80   
Дата:   27-05-05 10:56

Ако проблемът е само в разпоени части, все ще намериш кой да ти ги запои, не се отчайвай. На мен в Русе ми възтановиха счупена платка, като процепите бяха под формата на емблемата на Мерцедес.

Дата:   27-05-05 11:16

Благодаря на всички за отзивчивостта

да, компютърът е купен с кредит преди 2 години, остава цяла една, което не са малко парички. Гаранцията бе само една година.

А сервизът е именно техническия център на HP в Бизнес парка, вярвам им на хората.

Пооправихте ми малко отчаяното настроение и ще тичам по-бързо да си го взема от сервиза и да разпитам подробности.

Автор: jimmy   
Дата:   27-05-05 11:45

Точно с подобен COMPAQ си имах ядове миналата седмица и пак проблем с дъното. На 2 години. И да за всички невярващи дъното струва 400 евро, и още по-лошо в USA е 600 долара.

Може да се пробва да се оправи от някой който ги пипа тия работи, но вероятноста да стане не е много голяма. Поне при моя не стана.

Има и други алъш вериши, но те вече са виш-пилотаж.

Автор: glorious   
Дата:   27-05-05 12:05

аз съм с HP compaq nx9010 , моя дъното му работи но цд-рома отказа,тъй че ако някой продава..(на изгодна цена)

Автор: ZENTEX   
Дата:   27-05-05 12:12

Звънни ми [smilie24]

Автор: Mimic   
Дата:   27-05-05 12:20

Аве Зентекс, ти си Неминуемото, ти си Неизбежното ти си Началото_И_Края [smilie5] [smilie5] [smilie5] [beer]

Автор: phototo   
Дата:   27-05-05 12:40

Мани ги тия дето са ти казали така,отиваш във "VIEW POINT",по добрата фирма за лап топ
там ще ти кажат дали става или не,но не мисля че има нещо дето не се прави,няма
желание.За съжаление съм им изгубил телефоните.
[smilie24] Успех!

Автор: scrap   
Дата:   27-05-05 12:53

ако някой има проблем - ZENTEX [smilie5]

Автор: emicha   
Дата:   27-05-05 13:03

Чувал съм добри отзиви за сервиза на STANTEK в София, ако си в Сф провери там...

Автор: enigmabg   
Дата:   27-05-05 14:47

Titon,аз съм системен администратор и ако искаш мога да ти кажа приблизително как
стоят нещата при теб.
След като от сервиза са ти казали че има
сериозна повреда значи наистина е така.
Тук не е мястото да търсиш техническа
помощ,хората тук се интересуват от
други неща.
Ако нещата отиват в неблагоприятна за
теб развръзка ЕДИНСТВЕНОТО правилно
решение е професионален преглед от
друг техник или друг сервиз.Ако
диагнозата е същата едва тогава може
да мислиш за разпродаване на хардуера
от лаптопа.
Може ако желаеш да се обадиш на
ICQ-то да те насоча в правилната
посока.

Автор: estranged   
Дата:   27-05-05 15:10

няма нищо което не може да се поправи. В нашата фирма бяха взели една серия дъна от които нищо не ставаше и електролитните кондензатори около процесора се издуваха - издуваха, докато не спре дъното. Доста хора не се навиха да подменят тия чаркалаци, но една фирма се хвана и си свърши добре работата - новите са с по голямо максимално допустимо напрежение, и същия капацитет и дъната си работят. Това което ни казаха е, че трудно се навиват такива хора да ремонтират, не защото не могат, а защото ремонта е сложен, а парите за него са нищожни. На нас ни искаха по 2лв на сменен електролит.. нещо такова. Успех - при лаптопите би трябвало е подобно :)

Дата:   27-05-05 15:11

enigmabg,
взех си компютъра от сервиза, пак ги разпитах, не можаха да ми кажат нищо конкретно. Предполагат, да подчертая предполагат, че това е проблемът, защото били го натискали еди къде си, тръгнал при тях, не са го отваряли дори.
Ок, сложен проблем, не им се занимава да го оправят, по-лесно е да поръчат нова част и аз да си я платя, но не съм толкова богата, че лесно да се разделя с компютър, който ми излиза до момента 4 бона. И ако си купя нов компютър, определено няма да е от тях.

Преглед от друг сервиз - знам единствено четирите оторизирани сервиза на HP, минах през два, на едното място повече от седмица не го погледнаха, на другото не го отвориха да го прегледат. Три седмици вече чакам да се диагностицира проблема. Явно няма да стане с оторизираните сервизи, а други не знам. Все някой трябва да ме насочи. И познай... туй най-бързо се отзоваха досега.
А дали темата е за тук или не - снимки във форума не може да има без компютър, нали :)) и много от членовете на форума имат богат опит в тази сфера.

Автор: gorbi   
Дата:   27-05-05 15:44

titon: напротив точно тук е мястото да попиташ и да споделиш с хора, които всекидневно се сблъскват с подобни проблеми. Послушай и се обади на Зентекс засега, помагал е на много от нас да се справят евтино със сложни проблеми.... [smilie3] успех - ще черпиш после по едно, при благоприятно развитие на нещата..... [beer]

Автор: krassimire   
Дата:   27-05-05 15:51

Щом работи при натискане в определени места, работата е дебела, вероятно има спукване/скъсване на писта, и ако е във вътрешен слой, ще е трудно/невъзможно да се оправи.

първа  назад  1  2     всички  напред  последна