Автор: magnet
Дата: 23-04-04 09:49
както се разбрахме снощи, пуснах тема в клуб туризъм, в клубовете на дира.
за сега напътствията са за общоизвестни места, но денят е пред нас, може да ни кажат и за някоя по-малко известна забележителност.
източни родопи - можете ли да ни помогнете
Автор magnet (лято)
Публикувано 23.04.04 00:51
да си съставим възможно най-оптимален маршрут.
група ентусиасти от фотоклуба сме решили да отидем в събота и неделя в източните родопи. за сега е ясна само посоката.
помогнете ни да уплътним маршрута с възможно най - интересни както природни така и сътворени от човешка ръка забележителности.
какво не е за изпускане, къде да спим, откъде да минем?
ще ви бъдем благодарни за каквато и да е информация.
Тема Re: източни родопи - можете ли да ни помогнете [re: magnet]
Автор Poши :) (мнугу тапу)
Публикувано 23.04.04 01:19
Нямам представа до къде ви се прсотират идеите за пътуване като градове.
Аз самият съм от Крумовград. На 14 километра от града има вечнозелен дъб(доклкото знам единствения на балканския полуостров) не на кой-знае колко години но все пак.... :)
Приятни за разходка и разглеждане са и язозивирите от каскадата на Арда като маи че наи хубавия е Ивайловградския язовир, макар че и другите не са лоши. Не съм ходил отдавна със БДЗП-то но преди имаше лешояди около яз.Студен кладенец.
До Кърджали има разни неща като Перперикон, но предполагам че вече сте го включили в маршрута, а освен него там има и Каменната сватба и др.
Близо до Ивайловград има римска вила "Армира" която е много запазена дори има и мозайка която е реставрирана.
До Ардино има т.н. Дяволски мост, който е на няколко века(ама не знам колко, май са доста). Там е и комплекс "Белите брези"с много хижи дървета-мървета и т.н.
Т'ва май че е основното което се сещам в момента.
От мен приятно прекарване
Ако случайно се прибера за събота и неделя, ако можете и искате дайте някакъв телефон на който да ви потърся и да се поразходя с вас.
I will hold the candle till it burns up my arm
I will stare the sun down until my eyes go blind
Тема Eto !!! [re: magnet]
Автор Mиcлeщ (имам мнение)
Публикувано 23.04.04 08:29
През Хасково за Кърджали през село Бели пласт за да видите феномена скални гъби до самия път малко преди самото село. От там ( вижте картата ) поемате към село Мургово, малко преди да стигнете до него е отбивката за Перперикон. После следва посока Кърджали и като влезете в града питайте за Зимзелен, то е село (махала) на 2-3 км от Кърджали - ще видите скалния ансанбъл "Каменната сватба", нещо наистина приказно ! После идете на стената на язовир Кърджали да видите що е вода. Ако разполагате с още време отскочете до Ардино, за да видите Шейтан копрю ( Дяволския мост ) старинен римски мост в прекрасно състояние. Може да спите на хижа Белите брези до Ардино или на Млечино. Отворени са и работят.
Е, напътих Ви за маршрут с кола, ако не сте незнам. Приятна разходка и много снимки ( ще има какво да се снима ) !!!
|
|