Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - форум: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Как да снимам в затворени помещения?
Автор: keser   
Дата:   23-04-04 02:29

Опитвам се да правя снимки в затворени помещтения, в повечето случаи има прозорци и искам да се вижда какво има отвън. С изгледа през прозорците се справих,но не мога да постигна добра и мека осветеност, без сенки. Снимам с 2 светкавици с дефузиори, но не се получава това което искам. Предполагам че трябва да ползвам софт бокс, но ... не мога да се ориентирам какво точно ми трябва. Ще сам ви благодарен ако ме насочите или споделите някоя техника.

Отговори на това съобщение
 Re: Как да снимам в затворени помещения?
Автор: GuruMMX   
Дата:   23-04-04 02:40

:) tova e leeeko specifichno spored situacijata..
trudno shte moje s dva reda da se opishe :)
ima mnooogo literatura iz neta. Sjadash i chetesh :)

Obiknovenno se snima s njakolko slave fill flash-a. Obiknovenno se razpolagat taka che da ne se vijdat prjako i d adavat otrazena svetlina, ja v tavan, ja v stena... zavisi...

A moje i ako ti e bezshumen aparata da vdignesh isoto i da praskash zdravo s suvsem leka svetkavichka oburnata nazad i nagore....

zavisi...

a nomera s prozorcite.. ako iskahs da se vijda na vun snimaj v kusnija sledobed ili na zdrachavane...

[beer] [beer] [beer]

Автор: special_k   
Дата:   23-04-04 13:46

Ami da. Izmerva6 navun, zatvarq6 polovin bYenda, i 6tom ima6 2 svetkavici- pravi6 k'vot si iska6...
Toi Gyruto e napisal ostanaloto.
[smilie21] [smilie21] [smilie21]

Автор: asahi   
Дата:   23-04-04 14:08

Интериор се снима трудно. С две думи трябва да изравниш ефекта от светлината навън и в стаята - от светкавиците. Ако искаш някоя да преобладава съответно коригираш. Най-елементарно е да измериш външната светлина и да избереш такава комбинация скорост/диафрагма, при която и външното да е както искаш, и диафрагмата да отговаря на водещото число разделено на разстоянието до осветяваните до тях обекти. Решението не е еднозначно и може да има варианти.
Вторият проблем е с изравняването на цветната температура на слънцето (навън) и светкавиците (отвътре). Това, рзбира се, ако държиш на точното цветопредаване. Там можеш да варираш с филтри по светкавиците или да избираш подходящ час от денонощието. В такава ситуация дигиталният фотоапарат е незаменим.

Автор: Mobby_Dick   
Дата:   23-04-04 15:01

keser , много интересен въпрос :))))))) почти като..Как да снимам навън?

Дата:   23-04-04 15:02

Благодаря за отговорите!! [beer]
Това с гел филтрите за светкавиците ми е другия проблем, защото източниците на светлина са 3, прозорците, стайното осветление и светкавиците. С гел филтрите мога да изравня само температурите на стайното осветление и светкавиците, и когато стайното осветление е с нажежаема жичка, понякога прозорците посиняват [smilie2]
Интересува ме ползвате ли някаква специална техника за дефузията на светлината, или специални повърхности в които да се отразява светлината от светкавиците, защото само стандартните дефузьори не са достатъчни за получаването на равномерно и меко осветление.

Дата:   23-04-04 20:45

eto edin sample ot dnes!
Snimah s edna svetkavica plus nalichno osvetlenie.
ISO400 f8 17mm
svetkavica nagore i leko napred s difuzor

https://photo-forum.net/static/forum/2017-03/zdxh4274.JPG
https://photo-forum.net/images/GuruMMX_1082742248_ECDA1398.jpg

podoben rezultat li tursish ili neshto po perfektno :)?

[beer]

Публикацията е редактирана (23-04-04 20:47)

Дата:   23-04-04 22:04

Да, ако стават такива ще е супер, само че не във всяка къща има такова осетление [smilie2] .
Аз май намерих начина, когато снимам на пълно изправане се получи, ТТЛ-а само ми ограничава светлината и не ставаха толкова резки.
Благодаря ти GuruMMX.
Сигурно и ти пиеш всичко без мастика и обичаш агнешко [beer] .

Дата:   24-04-04 00:45

he he
:)
axa :)

първа  назад  1     всички  напред  последна