Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 Проблем на митницата?!
Автор: yavor_kr   
Дата:   17-05-05 19:45

Хора, моля ви се да кажете ако знаете как може да си вкарам един апарат (Canon EOS 350D) в БГ без да плащам мито на границата на летище София. Знам, че повечето хора минават без проблем, но аз ще нося с мен лаптоп, камера и споменатия апарат. Ако ме спипат какво да правя? [smilie11]

Много благодаря предварително!

Отговори на това съобщение
 Re: Проблем на митницата?!
Автор: alhimikaaa   
Дата:   17-05-05 19:48

hm.ami ako patuva6 s avtobus s drugi hora dai nqkoi ot ne6tata na drugite. ako si s kola nqmam si na predstava.[smilie11] [smilie11] ama mai nai lesno stava s 20 evro v djoba na mitni4arq.aide uspeh [smilie24] [smilie24] [smilie24] [smilie24]

Автор: svetal   
Дата:   17-05-05 19:55

alhimikaaa на аерогара София как ще отидеш с автобус или кола[smilie11] .

yavor_kr ако те спипат ще те накарат да си платиш ДДС(мито няма) ако не се заяждат,ако се заядат могат да ти сложат и глобичка която е + 100% (от митните сборове в твоя случаи само ДДС).ти си преценяш дали ще декларираш или няма.успех[smilie24]

Автор: SLR   
Дата:   17-05-05 19:56

Нямам лични впечатления но мисля че щом са по една бройка няма проблем.Въпроса е да не се опиташ да вкараш примерно 3 чисто нови апарата за по 1000 $ и да твърдиш че са за лично ползване.
Успех[beer]

Автор: Nani-nani   
Дата:   17-05-05 19:57

ako si s kola verno,mislya,4e nema6 problemi da si mine6.ako ne ti e mnoo spe6no,imam edna pryatelka,koyato se zanimava s takiva mitni4arski vqprosi y 6e moje da dade info kak stava rabotata.koga 6e pqtuva6??

Автор: digitalstore   
Дата:   17-05-05 19:58

Mnogo lesno se hodi s avtobus do aerogarata(N88 mai be6e),daje i s kola znam,4e se stiga[smilie18]

Дата:   17-05-05 20:00

SLR имаш право да не декларираш неща които са на стойност до 100$,иначе всичко което е по нагоре от горепосочената сума подлежи на омитяване.

yavor_kr колко време си бил в чужбина???

Дата:   17-05-05 20:05

Nani-nani: ще се връщам в БГ на 1 Октомври, но искам да знам от сега какво ме чака на митницата :) Ако не е проблем питай я тази твоя приятелка [smile]

Дата:   17-05-05 20:07

Светал: Скоро заминавам. Защо? Има ли някакво значение колко време си прекарал в чужбина [smilie11] [smilie10]

Дата:   17-05-05 20:09

има ама ти трябват 2 годинки да си живял там

Автор: SLR   
Дата:   17-05-05 20:11

svetal,не знаех че е така но имах предвид да си държиш апарата в чантичката и ако стане въпрос да кажеш че си го носиш още от България.Аз със моя апарат(който изглежда като нов) и с един чисто нов Image Tank обиколих половината Азия и никой нищо не ме пита.Верно че такава простотия като на нашето летище никаде не видях ама...
Важното според мене е нещата да не са в оригиналните опаковки че тогава е ясно.Така че ако са ти важни кутийте,буташ в куфара а другото го праскаш на рамо и отричаш.
Наздраве[beer] [beer] [beer]

Автор: mimic   
Дата:   17-05-05 20:16

svetal, светни за далаверката с 2те години в чужбина [smilie5]

Дата:   17-05-05 20:20

няма далаверка просто ако си живял повече от две години в чужбина можеш да си поискаш безмитен внос на лично имущество(примерно 1 автомобил 1-2 апаратчета, и всякаква друга техника или обзавецдане)само че не трябва да са в опаковките естествено.

Автор: Nani-nani   
Дата:   17-05-05 20:24

eee,imam vreme.6e ya pitam y 6e dokladvam kvo sqvetva spetsialista[smilie25] [smilie25] [smilie25]

Автор: Mimic   
Дата:   17-05-05 20:27

10X, а аз невежата се разхождам с един тон фактури и митнически декларации всеки път като минавам граница

Дата:   17-05-05 20:30

Nani-nani питаи че и на мен ми е много интересно какво ще каже специалистката[smilie19]

Автор: AGISOFTTM   

Хораааа - абе доколкото съм се занимавал с внос вече 5 години знам следното - 1. Елетронните компоненти, компютри, камери цифраци и т.н. НЕ СЕ ОБМИТЯВАТ !!!!!!!! плаща се само ДДС на митница - 2. Ако човек си идва от чужбина и се занимава с фотография и с това си вади хляба - не виждам какъв е проблема да нарами и един куфар с обективи например [smilie11] какво като влачи и лаптоп и мп3 плеър примерно - негови са си - ако толкова се заяждат - то ще е само за ДДС - но не и за МИТО - ХайТек-овете отдавна им отпшадна митото - не виждате ли че в центъра на София всеки 2ри магазин е за техника или компютри - никнат като гъби след дъжд.... даже днес разлиствах митническата тарифа специално за ОБЕКТИВИ - исках да видя дали има МИТО и се оказа СТАВКА 0 !!!!!!!!!!!!! [beer] [beer] [beer] [beer]

Автор: yanee   

и аз да попитам:

все о6те съм с временна карта за пребиваване в 4ужбина и страните от ЕС,
имам фирма регистрирана в Белгия и активен ДДС-номер (белгийски, разбира се)
при влизане в БГ митни4еските разпоредби задължават ли ме освен да декларирам компа, фотоапарата и подаръците на стойност над 100 евро, които внасям, да пла6там мито за тях
аз съм луд по парфиумите, предполагам няма ограни4ения ако взема няколко 6и6енца [smilie5]
за "тревата" ни6то няма да питам, там е ясно[smilie22]
благодаря на този, който ми даде то4ен отговор

Автор: yanee   
Дата:   17-05-05 20:33

ок, някои не6та се изясниха от горния пост, а ДДС 6те трябва ли да пла6там за изброените ве6ти, 4е хи4 не съм светнат по въпроса[smilie8]

Дата:   17-05-05 20:35

AGISOFTTM я виж ставката за обективи че в моята тарифа пише 6.7%(900211000)[smilie11]

Автор: koljo   
Дата:   17-05-05 20:38

yavor_kr, aко знаеш само след летните бригади в САЩ студентите със колко техника се връщат... хммм :))
миналата година 10-15 мои познати (включително и аз) спокойно си влязоха със по един я лаптоп, я фотоапарат, я готин mp3 player, я камера, я портативен ДВД плейър... я сичко заедно :) нищо не декларираш, минаваш си като пич и си излизаш :)
и със сигурност не са само тия 10-15 души :))
така че - сам си прави изводите :)
не казвам, че е изключено да те хванат - само че аз не съм чувал за такъв случай :)
айде, успехи! :))

Публикацията е редактирана (17-05-05 20:38)

Дата:   17-05-05 20:50

SVETAL: Днес я гледах мойта митническа тарифа бе - даже двама я гледахме че да не объркам нещо 0 си е ..... от миналата година ми е КНИЖИЩЕТО МИТНИЧЕСКО [smilie11]

YANEE: ами ще питаме дали има някакъв проблем - аз миналия месец си внесах ЛАЗЕР за 180 Евро и никой никъде не ме пита за нищо - поръчах си го и даже вкъщи ми го донесоха - нема мито нема ДДС !!!! само че е една бройка, което автоматично значи че не е за ТЪРГОВСКА ЦЕЛ - така че както писаха по-нагоре - сгъвай кутиите по куфарите и другото на рамце [smilie3]

Дата:   17-05-05 20:56

AGISOFTTM увери се сам
ако са за гражданската авиация са 0 наистина[smilie19]

Публикацията е редактирана (17-05-05 20:59)

Дата:   17-05-05 21:11

ХМММ - мдаааа - значи или мойта тарифа не е наред или тия не са си ъпдейтнали сайта - както и да е ПЕНСИОНИРАНИ ПИЛОТИ НИ ТРЯБВАТ ТОГАВА [smilie5]

Автор: PolarBear   
Дата:   17-05-05 22:16

Минавал съм десетки митници и да споделя моя опит: почти навсякъде се декларират предмети над 100 долара, но на практика някои неща вече са изключени от това правило, ако не са в оригинална опаковка и са за лично ползване. да сте видяли някой да си декларира скъпия гсм например? Или часовник за 1000 евро, понякога и повече? Личната бижутерия? Напоследък не се обръша внимание на лаптопа, ако е един и в леко поипрашена и намърляна чанта е идеално. И същото важи за фотоапарата, днес половината хора на летищата носят някакъв.

Лошото е, че тази установена практика я няма никъде на хартия. И ако някой реши да прави извращения, законът му дава пълното право за това. И човек никога не е сигурен. преди месец питах една много свирепа митничарка на едно московско летище дали да декларирам фотоапарата си, дори и тя каза "не" а после добави "ако не е много скъп". А сега де?[smilie11]

първа  назад  1  2     всички  напред  последна