Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 Трудно/Лесно/Ли Се Снима Пейзаж??
Автор: nikolayradev   
Дата:   17-05-05 16:27

аз лично не знам.на пръв поглед изглежда лесно,но като гледам рейтингите на пейзажите...май излиза че е трудно[smilie2]

Отговори на това съобщение
 Re: Трудно/Лесно/Ли Се Снима Пейзаж??
Автор: Stoevmobile   
Дата:   17-05-05 16:29

Пробай [smile]
Мен лично ми е трудно - като не го докарам, трудно ще обясня че много е мърдал и затова така съм кадрирал/умазал [smilie3]

Автор: n1x0n   
Дата:   17-05-05 16:31

Ти ако по рейтингите в този форум се ориентираш за качествата на фотографиите - много ще го загазиш!
[smilie18] [smilie18] [smilie18]

Автор: nsirakov   
Дата:   17-05-05 16:34

Не е лесно, повярвай ми...по-лесно е да се снима голо тяло[thankyou] [thankyou]

Автор: fine   
Дата:   17-05-05 16:36

моля моля
пейзажа поне не ти мърда и мрънка [shtrak]

Дата:   17-05-05 16:39

Разменям пейзаж с/у голо тяло (женско и младо), да обича да мърда повечко [ezik] [ezik] [ezik] [ezik]
[shtrak] [beer] [shtrak] [beer] [shtrak] [beer]

Дата:   17-05-05 16:41

fine - това е вярно само ако ходишщ да снимаш без жена и деца... "татееее, стига седя тука на тази скала деее.. айде да ходим да ядем сладолеед бе тате...нали вече го снима това бе татеее" ... ти ако на това викаш лесно... [smilie7] [smilie7]

Автор: sstoilov   
Дата:   17-05-05 16:44

Ima peizaji i peizaji,
Predstavi si che, nakraj grada ima edno durvo, koito ne si znae godinite. Zad nego na 10tina km. ima edin vulnist hulm. Zad nego sramejlivo se krie slunceto. I tova mqsto go znaqt vsichki. Kakvo pravi tvoqta snimka po razlichna ??? Oblacite ?! Hum... Ako iskash tvoqta snimka da e porednia kadur na tova durvo. Otgovora e qsen - Nqma nishto trudno. Ako iskash tvoqta snimka da e zapomnqshta se. Otgovora e nqkade v teb. Pokaji tvoqta gledna tochka, kak ti vijdash dyrvoto. S kakvo e po-specialno za teb, kakvi chuvstva porajda... I eto ti edin chudesen kadur, na edin chudesen peizaj :)

Дата:   17-05-05 16:48

sstoilov,
веднага изкача варианта Аз и братото пием бира под дървото - хоп, в домашния албум..
Гола нимфа под дървото гледа облаците (нимфата е едрогърда) - хоп 250 точки в избрано....
Еее, варианти бол [beer] [shtrak] [shtrak] [beer] [shtrak]

Автор: sstoilov   
Дата:   17-05-05 16:51

Am ako i nimfata e rusa, zvunni edin telefon., Da i se nasladq i az [shtrak]

Автор: algaivel   
Дата:   17-05-05 16:52

Сираков, ти много вещ по въпроса с децата стана. Да не сме пропуснали нещо?? И то не детето, а децата??[ezik] [ezik] [ezik]

Автор: Mobby_Dick   
Дата:   17-05-05 16:53

Абе Сираков, ти и челяд ли завъди вече [smilie8]
Че то пейзаж и голо тяло си се снима по един начин - релеф/осветление/ракурс/композиция...второто само дето се явява малко макро, т.е. го щракаш отблизо и мож да си редиш сгода с осветлението [smilie21]

Дата:   17-05-05 16:55

Който не е видял шарениика се радва на всяка градинка щракната със сапунерка по обяд....които не е видял голо тяло пък пляска за всяка цица изтипосана през блажна Скина [smilie7]

Дата:   17-05-05 16:56

Моби за сега само хипотетично говорих за челядта.. дай боже скоро да дойде да не снимам само чуждите дечица...

иначе малко метафорично говорих - доста по-трудно е (поне за мен) голото тяло...

Дата:   17-05-05 16:57

Абе Сираков...ти тия с ренгена през балтоните ли ги снимаш, та се праиш са [smilie18]
Аз веднъж погрешка се напъхах в ренгена, и кво да видя [smilie8] [smilie8] [smilie7] една гола....ма чисто гола ти казвам...и пищи [smilie7]

Публикацията е редактирана (17-05-05 16:58)

Автор: PolarBear   
Дата:   17-05-05 16:59

Ако мога да перифразирам един по-горен постинг: "ти ако по мненията тук ще се ориентираш в жанровете на визуалните изкуства..."

Ето ти една класическа книжка по въпроса, приятно отлежала и доказала се:

Landscape Photography
John Wade
Focal Press
London&Boston
1984

Или за тези които предпочитат руски:

Техника пейзажной фотографии
Дж. Уейд
Москва "Мир"
1989

Намира се и из нета.

Стойностен пейзаж се снима трудно. като всичко стойностно, че и повече.

Дата:   17-05-05 17:05

Стойностен пейзаж се снима трудно. като всичко стойностно, че и повече.
Така е - снима се трудно...но се оценява/различава още по-трудно.[smilie5]
Днес някои беше пуснал линк.....ами има места, дето и олигофрен да си, като ги щракнеш ще взривиш зрителя (средния)!!
Такива места в САЩ има по камара снимки (скални форми от долини, пещери, каньони)дето доста народ отива, щраква и си ги бута у портфолиото.
Добрият пейзаж според мен е другото...това,в което има освен представа за мястото, а съответно и настроение, разказ, идея...[smilie21]

Дата:   17-05-05 17:05

Mоби за рентгена си прав - ама там артЪ трудно става :)

Полар - благодаря ти за линковете!

Автор: nikolayradev   
Дата:   17-05-05 17:14

Автор: PolarBear
Дата: 17-05-05 16:59

Ето ти една класическа книжка по въпроса, приятно отлежала и доказала се:

Landscape Photography
John Wade
Focal Press
London&Boston
1984
Благодаря за това.ще го потърся в библиотеката.
некви други автори??

Автор: Amigo   
Дата:   17-05-05 17:16

Ето я книгата на Уейд на руски:
http://www.outdoors.ru/book/land_photo/index.php

Ако някой я намери на английски да се обади![smile]

Дата:   17-05-05 17:24

Човек вижда/придава различно значение на пейзажа. То зависи от възрастта му, от средата в която живее, от индивидуалността му. (така е и с голото тяло)
Ако ти не си в състояние да го видиш - няма да го видиш както в природата, така и на стената в изложбената зала.
Акцента, гледната точка, набора от средства/липсата на такива трябва да има своето обяснение и ти да можеш да го покажеш или обясниш ако те питат.
За пейзажа също важи правилото, че не трябва вътре да има нищо излишно..а сещате се, колко по трудно става това при него, отколкото в един натюрморт или голо тяло!
Това, че някои е направил перфектен пейзаж, с цветна хармония,водещи линий/сенки, композиция, преден план, среда...означава само, че е направил една технически грамотна снимка. Другото е то...в повечето, но се вижда рядко, прави се рядко, и се случва рядко [smilie2]
В книжката та National Geographick просто са обяснили как да се направи технически грамотен пейзаж (както те в повечето пъти правят, и им е достатъчно)

Дата:   17-05-05 17:30

nikolayradev: това стига, след него остава гледане и работа.

Моби: И да, и не. Нямаш представа (а бе имаш, ама така се казва) как може да се окепази страхотен пейзаж. И водените под строй на такива места туристи се надпреварват кой повече да се олее. Да не говорим за това, че 99,9% от снимките са "това тука съм аз някъде из Гранд Каньон" или "ама гледай да хванеш и мен, и джипа, и Мальовица". Гнус!

А и нали трябва да подбереш оборудване, време (сезон и в денонощието), да попрочетеш що за място е това, та да ти е ясно какво виждаш и какво искаш да покажеш...Да го обходиш и сутрин и вечер, от всички страни, да избереш точката на снимане, бая ходене си иска...

Според мен самото избиране на обекта е нещо, с което фотографът разкрива доста...въобще, да пресъздадеш по своему Божието творение не е лека задача.

Браво на Амиго, аз си я купих на хартия, когато излезе първото издание [smilie18]

Ники: пак заповядай! (Е, не бяха линкове, ама се намери и линк).

Дата:   17-05-05 17:32

Mobby: [smilie24]

Автор: ivo80   
Дата:   17-05-05 23:21

Тъй като съпоставят пейзажа с голо тяло си представете варианта на nsirakov с дечицата
"татееее, стига седя тука на тази КАКА деее.. айде да ходим да видим другата" (ааа къде изчезна дяволчето от смайловете)

Сега сериозно, аз мисля че е лесно, както вече казахме един пейзаж няма да избяга, и обикновено можеш да се върнеш да го снимаш в удобно за теб време и при по-подходяща светлина. Но има и трудни пейзажи, примерно като дебнеш последните минути на залеза, доста бързо се променя обстановката. Абе определено е по-лесно от това да снимаш птички, особено ако ти е бавен фотоапарата, аз преди няколко дена се измъчих с едно пиле, тамън се прицеля и то фърррр..

Автор: princeps   
Дата:   18-05-05 15:59

а лесно ли се снима пейзаж без статив така,че да не кривее? [smile]

първа  назад  1  2     всички  напред  последна