Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - форум: Архив
 първа  назад  1  2  3     всички  напред  последна
 Към по-новите участници в сайта
Автор: BONI   
Дата:   21-04-04 14:24

Понеже се каза нещо много важно под една друга тема,искам да го изнеса и тук за да се прочете от всички.
Уважаеми нови ,пък и не толкова нови клубари.Понеже много от вас питат защо не са оценени снимките им ,защо нямат коментари и т.н.,искам да ви кажа ,че за да получите първо трябва да дадете.Т.е.да се постараете да коментирате и вие,да пооценявате и т.н. С една дума ,като се присъединявате към някоя компания е редно първо вие да кажете "Добър ден" и да се запознаете с хората и след това можете да очаквате някакво отношение от тях.
Така ,че приканвам ви да бъдете по-активни с коментарите и оценките си ако искате и към вашите творби да има по-активно отношение и да не се обиждате рано-рано ако някой ви изкритикува по-остро.Това може да ви е само от полза,все пак тука се развличаме ,нещата не са на живот и смърт...:)))

Отговори на това съобщение
 Re: Към по-новите участници в сайта
Автор: Mobby_Dick   
Дата:   21-04-04 14:31

Да, точно така. Гледаите и коментираите, и оценяваите.(не авторите и оценките под тях, а изображенията) и в коментарите се стремете да бъдете преди всичко полезни на автора на снимката, а не на себе си.

Автор: TheMadMan   
Дата:   21-04-04 15:00

много правилно, Бони [smilie24]

Автор: rossko   
Дата:   21-04-04 15:20

Съгласен съм с това мнение, но можеби ние новите, искаме да натрупаме малко увереност в с себеси, и чак тогава да си позволим да коментираме другите.

Публикацията е редактирана (21-04-04 15:21)

Автор: junior   
Дата:   21-04-04 15:38

Абе коментирай/плюй наред без да ти пука... е глей ме мене...

Автор: masteral   
Дата:   21-04-04 15:55

Mладши,прав си, но само ако си временен посетител в сайта, но ако искаш да научиш нещо редно е да ти помогнат майсторите - я с оценка, я със съветче, я с пълноценна и добронамерена критика.

Автор: sagittarius   
Дата:   21-04-04 15:58

Колкото и да си нов, казвай си ако нещо не ти харесва. Никой няма право да ти се сърди.
Даже мненията на новобранците са ценни с това, че не са обременени с правила за композиция, баланс, и други от сорта.

Автор: charm   
Дата:   21-04-04 16:50

Бони, по принцип си прав. За съжаление не напълно. Аз коментирам само това, което ми харесва, защото не се чувствам сигурна да кажа "това не струва". Но ми става малко тъжно, че не получавам коментари обратно. Снимките ми са съвсем любителски и вероятно не предизвикват интерес, но все пак... забелязвам някаква тенденция, че се коментират снимки на "утвърдени" автори. това не е лошо, но мисля, че все пак може да се обръща внимание и на новите. естествено с критики също. не бих се разсърдила и на остри критики, но да ги има.
Както и да е, целта ми не е да набирам точки, защото не правя нищо особено. ей така, "приказка" да става.
Все пак благодаря и на хората, които ми обърнаха внимание. А на всички нови и стари пожелавам успех и най-вече наслада от това, което правят те самите и всички останали автори. Това е изкуство, нека му се насладим!
[smilie25]

Автор: jumbo   
Дата:   21-04-04 17:00

аз вече рядко коментирам щото след това ми опищяват отърлъка а аз си мисля че като що годе професионален фотограф изказвам мнение от гледна точка на про фотографията а и никой не е оспорил че съм прав само ме псуват[smilie22] [smilie22] [smilie22]

Автор: Frida   
Дата:   21-04-04 17:09

Така както го обясняваш излиза, че хората ще коментират снимките според това как се е представил автора при общуването си с тях.

Автор: rossko   
Дата:   21-04-04 17:12

Псуването си е разпространено явление :((. Та какво остава тогава за нас новаците любители изказали мнение?[smilie11]

Автор: PolarBear   
Дата:   21-04-04 17:17

Съвет към новаците със задръжки: ако не се чувставате уверени - не изказвайте категорично мнение, а просто питайте!..."така ли е или само ми се струва?" ;) Или нещо такова...Много хора с удоволствие ще отговорят и така също се обменят знания и опит...

PS За другия вид новаци съвет вече даде Junior.

Дата:   21-04-04 17:25

charm , прокоментирах ти повечето снимки, щом търсиш коментар, да не се сърдиш :)) Успех.
/за няколко не ми остана време, друг път/.

Автор: Pho   
Дата:   21-04-04 17:27

има ли други желаещи за коментари? [smile]

Дата:   21-04-04 17:33

:)))

Автор: Pho   
Дата:   21-04-04 17:40

Не се смей! Аз питах сериозно, че както си ги почнал, може някой да престане да се оплаква, че няма забележки.[smilie18]

Автор: nf1   
Дата:   21-04-04 19:00

Аз няма да откажа някой и друг коментар [smile]

Автор: GalinA   
Дата:   21-04-04 19:06

........и аз[smilie5] .

Автор: night   
Дата:   21-04-04 19:08

Mobby_Dick и аз искам :) Бъди колкото можеш по-критичен, това ще ми помогне надявам се да снимам по-добре след време [smilie24]

Автор: night   
Дата:   21-04-04 19:10

Pho и ти можеш да се включиш в разгромяването ми :Р

Автор: nsirakov   
Дата:   21-04-04 19:12

"Автор: sagittarius
Дата: 21-04-04 15:58

Колкото и да си нов, казвай си ако нещо не ти харесва. Никой няма право да ти се сърди.
Даже мненията на новобранците са ценни с това, че не са обременени с правила за композиция, баланс, и други от сорта"

Сагитариус правилно казваш това.... но действителността е друга... една снимка на ionix69 си позволих да критикувам... и какво се получи... ето това:

" bd_arch : 10.04.2004 21:28
те ти коментар от разбирач!
само това ли видя, колега?

bd_arch : 10.04.2004 21:29
още малко ще кажеж че стената трябва да се измаже, или че хавлията е мръсна! лъха на компетентност отвясъде!

jumbo : 10.04.2004 21:39
хм

AVEL : 12.04.2004 16:26
nsirakov, keep distance

Jin : 13.04.2004 11:38
.... Сираков да ходи да шмърка паяци."

ха сега кажи това какво е... като си позволиш да критикуваш те заливат с обиди... "да съм ШМЪРКАЛ паяци" добре - не съм майстор като PHO в МАКРО фотографията... Весел дори ми дава добри съвети... но това мисля не е причина да не мога да се опитам да се развивам в тази насока... все пак никой не се е родил научен нали?

НО МОЖЕ БИ КРИТИКИТЕ ТРЯБВА ДА БЪДАТ САМО ПОЛОЖИТЕЛНИ? ако е така кажете?

ПС - Пък ако трябва и паяци ще ШМЪРКАМ ама когато нещо не ми допадне не смятам да лъжа!

Автор: kaschiyski   
Дата:   21-04-04 19:18

da komentirash fotografiite e mnogo po trudno ot kolkoto da gi suzdavash. Nqkoi hora imat malko po slabo razvit slovesen aparat i dumite ne im se otdavat, no ednoto e za smetka na drugoto, drugoto e vizulno vuzpriatie koeto za fototo e vajno.
ot skoro sam fen na saita, no mislq che trqbva da ima po malko ocenki ot sorta na "bravo-zlato" to tova se vijda ot broia glasuvalite. Mislq che e dobre maistorite da kazvat kakvo im haresva i kakvo ne zashtoto bravo vseki moje da vika

Автор: hands   
Дата:   21-04-04 19:56

Poneje dosta hora ve4e se izkazaha 4e "novacite" ne smeqt da izkazvat nqkakvo mnenie ne za6toto ne mogat ili ne go vijdat, a za6toto se sumnqvat dali e pravilno-az bih dobavila 4e ne e zle "utvardenite" da se poogledat okolo sebe si, da vidqt kogo ne ponavat, i koi e nov i da mu kajat pet prikazki!(Mejdu drugoto ,pone za men, dosta ot novite se svslu6vat v kritika i progresirat i popravqt gre6ki).Taka 4e molq poogledaite se naokolo![smilie3]

Автор: jumbo   
Дата:   21-04-04 19:58

абе ти що смяташ че коментара под снимката е за теб бе алакоолуууу, нейде да съм те споменал аз коментирам снимка а не коментари
а? според теб как да покажа че нямам думи относно снимката като не напиша нишо така ли?
я влез първо в час[smilie10] [smilie10]

Автор: nsirakov   
Дата:   21-04-04 20:39

[smilie10] [smilie10] Jumbo не теб инах предвид... за "ШМАРКАНЕТО" се засегнах [smilie24] [smilie24] [smilie10] [smilie10] [beer]

Публикацията е редактирана (21-04-04 20:40)

първа  назад  1  2  3     всички  напред  последна