Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - форум: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Въпрос за Compact Flash Type I / II
Автор: Amigo   
Дата:   03-05-05 22:57

Каква е разликата м/у Compact Flash Type I и II и коя е за предпочитане? Гледам, че Никон Д70с и Канон 350 Д работят с такива карти. И има ли значение за бързината на работа на фотоапарата и обработката на снимките дали картата е 512 МБ например или 1 ГБ или 2 ГБ? [smilie11] [shtrak]

Отговори на това съобщение
 Re: Въпрос за Compact Flash Type I / II
Автор: jumbo   
Дата:   03-05-05 23:06

тип 2 е просто по-дебела или просто казано микродрайва е тип 2
всички новикарти са по скоро 1.....
общо взето карта 40х е най-удачния избор...

Дата:   03-05-05 23:10

10x jumbo, а байтите имат ли значение или не?[smilie3]

Дата:   03-05-05 23:15

понякога имат, по-ниския клас не подържат големи карти

Дата:   03-05-05 23:21

jumbo, ти като спец по Никоните какво ще кажеш - тази 40х карта става ли за новия Никон Д70с?[smilie3] Малко скъпичка ми се видя обаче?[smilie10] [smilie2] А тази става ли: Compact Flash 512 Mb Kingston[smile] [beer]

Дата:   03-05-05 23:31

аз ползва лексар 40х 2гб на д70 и нямах грижи....

Автор: ivo80   
Дата:   03-05-05 23:53

Compact Flash 512 Mb Kingston - аз съм с такава, но я ползвам на Canon S60 и не мога да кажа дали е бърза или бавна, на мен ми харесва :+) не съм имал грижи с нея.

Re: ?
Дата:   04-05-05 00:35

ivo, колко струва твоята карта 512 МБ?

Автор: ivo80   
Дата:   04-05-05 08:31

аз я взех лятото в САЩ от ebay за около $55

Дата:   04-05-05 08:46

10X, ivo! [beer] Влязох в тоя ebay, ами че то една LEXAR MEDIA 1GB 40X COMPACT FLASH CARD струва само 50$[smilie10] [smilie10] Как е възможно?![smilie10] Вчера гледах по други сайтове поне 3 пъти по-високи цени! [smilie10] И кингстън 512 МБ излезе по-скъпа от 1ГБ лексар?![smilie11] Или аз съм се объркал и не разбирам или нещо не е наред?[smilie11]

Автор: holden   
Дата:   04-05-05 08:47

амиго Амиго...

Дата:   04-05-05 08:50

holden, мче открехни ме, де[smilie3] що така снизходително пък?[smilie2] [smilie10] [smilie11] https://photo-forum.net/joro/emoticons/EmoticonHelp3.gif не съм много наясно с тази материя все още[smilie11] [smilie18] [smilie2]

Автор: holden   
Дата:   04-05-05 08:55

Извинявам се за тонът.

На ибей цената не значи нищо докато не се продаде продукта. Аматьорите наддават два дни преди крайната дата, профитата наддават 20 секунди преди това. Избери си който и да е продукт който изтича в следващата минута, и само удряй Ф5 и ще се убедиш.

А пък аз от 3 години не съм купувал нищо от ибей защотото е много рисковано. Както се казва тук: най вероятно ще си купиш лимон [smilie19]. Единственото което можеш да направиш да напишеш на някого черна точка.

Дата:   04-05-05 09:00

аха[smilie3] [smile] хич не са ми ясни такива сайтове и търговски далавери[smilie11] [smilie9], затова явно ако ми потрябва, ще си поръчвам на сигурно, така да се каже[smile] [smilie6] [smilie5]

Автор: Avon   
Дата:   04-05-05 09:52

Holden,

Ne govori s avtoritet za neshta, koito ochevidno ne razbirash. V eBay veche IZOBSHTO ne e riskovano, ako si samo kupuvach, znaesh kakvo iskash, ne izlizash ot eBay i plashtash SAMO prez Paypal. Ako imash problem, pitai.

Sega eBay e precakan za prodavacha mnogo poveche, otkolkoto za kupuvacha.

Автор: CYPER   
Дата:   04-05-05 22:50

Малко опит и от мен.
За първи път пазарувах от ebay.co.uk преди седмица и нещо и съм абсолютно доволен. Взех си:
2 Батерии за Panasonic FZ20 - цена за двете 7 паунда (20 лева някъде)
SanDisk Ultra II 1GB 66x - 42 паунда (120 лева някъде)

Батериите дойдоха от Хонг Конг, а картата от USA - всичко беше шест, всичко си бачка.

Аз като купувам нещо гледам само цените - Buy It Now - демек купуваш го веднага (има си обявена цена)
Купувам само от Power Sellers - поне 1000 продажби - има хора с 30-40-50 хиляди продажби - те са абсолютно сигурни - картата от такъв я купих - дойде с USPS - The United States Postal Service за около 5 дена, а батериите малко по-дълго - към 1 седмица.

Сега ще си вземам UV Filter и Tripod (триножник)
Има много евтини филтри 72мм Hoya за около 3 паунда.
Триножници за около 5-10 паунда.

Ebay си е голяма далавера - е моя апарат FZ20 се намира вече за около 250 паунда чисто нов (към 750 лева) + доставката. Има и окомплектовки с SD памет пак доста евтино.

И въобше не е толкова рисковано - има PayPal Buyer Protection https://photo-forum.net/static/forum/2011-05/bcvq6861.JPG
http://pics.ebaystatic.com/aw/pics/paypal/imgPp_35x20.gif
, продажби с този знам ако те прекара нещо продавача ти връщат парите до 500 паунда.

Доволен

Дата:   04-05-05 22:52

Добре де, ами защо е толкова евтино тогава?[smilie10] Нещо не ми е ясно?![smilie11] [smilie11]

първа  назад  1     всички  напред  последна