Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Искам да си направя тъмна стая за черно бели снимки. Как?
Автор: jazz_tonite   
Дата:   27-10-03 23:18

Много начинаещ съм в това, но искам да си обзаведа една тъмна стая, четох че ми трябва увеличител, таймери, ванички и други джаджи, нека някой който се занимава - по-практично dа ми обясни как става, към колко ще ми струва, къде да намеря техниката и т.н. Благодаря предварително [smilie7]

Отговори на това съобщение
 Re: Искам да си направя тъмна стая за черно бели снимки. Как?
Автор: lukcheto   
Дата:   27-10-03 23:31

Започни от плюшени черни завеси, те са ПОлиФункЦиоНалНи[smilie6]

Автор: Brummaker   
Дата:   28-10-03 07:44

Ако нямаш жена/която да те убие,че ползваш банята и[smilie5]/или деца,които да нахълтат и провалят всичко: обзаведи си банята.Аз така бях направил в далечното минало.[smilie24] Най-удобно е,защото имаш вода и в някои бани няма прозорец,а само вентилатор към щахта...За цените-ами не знам;то това беше миналия век
[smilie19]

Автор: r_popov   
Дата:   28-10-03 08:24

Jazz, банята е добър вариант, защото първо е тъмно и второ, поради влагата в това помещение има най-малко прах в цялата къща. Мазе или таван не е удачно. В миналото съм пробвал в мазе, но е толкова прашно, че като окачиш филма да се суши по него полепва прах и при копорането снимките стават на точки, сякаш са преболедували шарка. Трябва ти зелено или червено осветление. Най-евтино - червена крушка. Трябват ти три ванички за химикалите. Става и с обикновени пластмасови легенчета. Освен това доза за проявяване. Втора употреба - около 10 лв. Освен това копирен апарат. Втора употреба - от 50-60 до 120 лв. в зависимост от марката и модела. И още няколко дреболии, като пинсети за прехвърляне на снимките от една вана в друга и щипки за сушене на негативите - стотинки са, но може и без това. И накрая преса за сушене на снимките. Втора употреба - около 50 лв.
Ами в общи линии е това. А таймер - ами може да си купиш специален таймер, но може за начало с подръчни средства - трябва ти подходящ часовник с аларма. Даже ако имаш ГСМ с часовник и аларма може да ти свърши работа.
Ако има нещо неясно - питай. Ще се опитам да отговоря.

Автор: r_popov   
Дата:   28-10-03 08:27

Даже сега се сещам, че имам един забравен копирен апарат... ако проявяваш интерес може да се обадиш. Май имам и преса за сушене... smilie11]
Успех.

Дата:   28-10-03 08:41

Само да добавя в този дух: определено за предпочитане пред червената крушка е да си купиш/не е скъпо надявам се-но определено си заслужава!!/ червено или зелено филтърче,което да сложиш пред крушката.Това е нещо като плочка,бе то си е направо плочка.Но не винаги крушката ще те предпази от осветяване,а тя-да.От личен опит.....За увеличителя-пак от миналия век-имаше хубави Крокос-чета ;)

Автор: boni   
Дата:   28-10-03 09:48

Naj-dobre obache si kupi edin skener i edin komputyr(moje i evtin 486-ca s poveche RAM) s niakakyv Photoshop i zabravi za tezi divotii s tymnata staichka...

Дата:   28-10-03 09:54

А boni казва най-правилно!
Пък и photoshop-а е без пари у нас [smilie5]
Обаче с 486 просто забрави.

Благодаря!
Дата:   28-10-03 10:42

благодаря на всички които взеха отношение, на тези с фотошопа казвам, че имам компютър и фотошоп от 97[smilie5]
сега исакм да си правя сам принтовете, и то чено бели. същност, точно това искам.

мога да пригодя банята, не е проблем, остава да заделя към 200-300лв за въпроса и да действам [smilie24]

благодаря на р попов, единствения въпрос остава къде мога да ги закупя тези неща, но ти си предложи услугите, а и ще попитам пак като дойде този ден за да действаме направо.
благодаря отново [cool] успех на всички

Публикацията е редактирана (28-10-03 10:43)

Автор: boni   
Дата:   28-10-03 10:49

Ami az si pravia B/W snimki s perfektno kaceshtvo sys fotoprintera mi Epson Photo stylist 810.Mojesh da vidish ot 2-rata izlojba snimkite mi biaha s takyv:https://photo-forum.net/res/2izlojba/page.htm

Публикацията е редактирана (28-10-03 10:50)

Автор: lukcheto   
Дата:   28-10-03 11:22

Сега като си взема Киева, мисля да проявявам филми и след това само сканиране и готоо!![smilie6]

Автор: plam   
Дата:   28-10-03 12:21

имам почти всичко каквото ти трябва - навремето съм го купувал от ГДР
обади се на 0888442278 ако проявяваш интерес - ще се разберем

Автор: martin-dm   
Дата:   28-10-03 12:23

: boni
mojesh li da mi kajesh za kakvi pari moga da si nameria skener za diapoz.. i negativi ?

Автор: danikey   
Дата:   28-10-03 13:18

Imam Presa za isushavane- toest sushilnia .. elektricheska format A3
i imam vani shtipki i za exponaciata postavka s taimer koiato se slaga pod samia kopiren aparat i toi se vkliuchva v nego ...

Автор: Yang   
Дата:   28-10-03 13:55

Podarjavam uvelichitel "krokus", bez cvetanata glva, i malka dvustranna glanc presa.[smilie3] , abe to v B&W kopiraneto ima mnogo magiika, ama hubavite himikali i hartii sa si razhod[smile]
ako njakoi go interesuva po gore spomenatata "tehnika" E-mail: bra@gbg.bg
P.S. podarjavam i doza KROKUS za do 5 filma[smile]

наистина ли?
Дата:   28-10-03 14:56

пратих ти емаил за повече информация? [cool]

а по този повод с консумативите, сигурно е по-евтино от фото?

и един въпрос към bony, ако печатам на фотопринтер черно бели снимки, какъв е разхода за фотохартия и мастило на определен брой снимки и качеството същото ли е като фото лаб?
мерси!

първа  назад  1     всички  напред  последна