Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - форум: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 СПЕШНО ПОМОЩ !
Автор: Evcheto   
Дата:   23-04-05 18:16

за първи път се опитвам да прехвърля филмче от miniDV камера на компютър но на програмата DV studio излизат само снимките. моля ви, кажете ми как да го направя! много е спешно...
камерата е PAnasonic NV-GS11EG

Отговори на това съобщение
 Re: СПЕШНО ПОМОЩ !
Автор: jumbo   
Дата:   23-04-05 19:30

значи първо
как връзваш камерата с компа
ако е през УСБ е напълно нормано (освен ако не е с УСБ2)
ако е през файаруаер то тогава значи нещо не си направил добра връзка

Автор: flup   
Дата:   23-04-05 19:55

И аз имам същия проблем и си ползвам USB2 пак не ще! може ли да ми го обясниш пак стъпка по стъпка? Еvche ако се справиш кажи ми къде бъркам? Благодаря!

Дата:   23-04-05 20:04

питането е следното КАМЕРАТА ИМА ЛИ УСБ2 тоест трябва да е нов модел и сравнително не евтин за да има УСБ2
щото ако няма.... това че компа има не дава нищо

Автор: Han_Solo   
Дата:   23-04-05 20:09

качвай през файъруайър, не съм 100% сигурен но не знам монтажните или кепчващи програми да имат вече поддръжка на USB2 давай с изпитаното пробвал съм го става и на машини без професионален хардуер за сваляне на видео че и магнетофона/камерата може да се управляват направо от компа... аз съм го правил с Адоб Премиер 6.5 и Премиер Про и за тях мога да обясня как става с файъруаиъра

Дата:   23-04-05 20:14

абе лично аз не виждам някаква драма в разпознаването на УСБ2 от кепчваща програма
то заради това започнаха да слагат УСБ2 за да увеличат възможностите за допълнителна обработка

а и да
ако нямам фаруаер а имам матрокс с есдиай вход и магнетофон как да излъжа кепчера че свалям през фаруаер [beer] (това е майтап)

Дата:   23-04-05 20:47

В работата имам матрокс и с SDI и с със специална IEEE1394 пак на Матрокс и не можахме да го излъжем [smilie10]иначе има и USB2 не само това не смятат да пускат плъгини и за новите версии на Премиера ще си бичим за сега с 6.5 и ще ги псуваме /без майтап/[smilie7]

Дата:   23-04-05 20:53

хубу ама на премиер ли работите?
нещо като едит или авит? или пък флейм
не са ли по добри
аз като гледам нашите монтажости какви чудеса правят с тях и колко бързо сравнено с премиера...

Дата:   23-04-05 21:25

Въпрос за лиценз на софтуера - началника държи да сме легални [smilie7] а взе програмите в пакет... така че сме тотално заробени към Адоб

Дата:   23-04-05 21:40

да де и при нас е легално :-)
при положение че студиото има HDCAM950 струваща голяма торба пари остава и софта да менте [smilie5]

мдамммммм едно време можех да поработвам с премиер сега тотално съм, забравил [smilie2] ама тогава се обработваше с часове едно малко студентско филмче с ком с матрокс марвел и процесор 300мхз[beer] [beer] [beer] [beer] [beer]
наздраве за киноиндустрията[shtrak]

Дата:   23-04-05 22:22

наздраве за киноентусиастите... знам за HDCAM-а а аз започнах да се интересувам от времето когато имаше едно животно наречено FAST с всичките му кусури и процесорите бяха DX2-66Mhz [smilie3]

първа  назад  1     всички  напред  последна