Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 За размера на снимките и ...
Автор: ColorBlind   
Дата:   21-04-05 18:37

Предполагам, че поне около 70 % от хората тук са с екранна резолюция от 1024 на 768 и може би по около 15 % са на по-голяма или на по-малка...

При 1024 на 768 портретно ориентираните снимки с максимален размер по дългата страна от 780 пиксела не се побират изцяло.

Естествено, че може да се използва функцията на повечето браузъри автоматично да ги побира, но сигурно има бая народ, който не я използва или не знае и т.н.

От друга страна, вероятно има и панорамни снимки, за които пък 780 пиксела ще са прекалено малко, а какво пречи да бъдат почти до 1000...

Нямам представа какви са техническите сложности в случая, нито идея как да се процедира с вече качените снимки, но предложението ми е ограниченията за размера на снимките да бъдат съобразени с тези (предполагам) средно-статистически факти за екранна резолюция и браузъри и т.н. - т.е.

снимките да не надвишават височина от 600 пиксела и широчина от 1000

Публикацията е редактирана (21-04-05 18:55)

Отговори на това съобщение
 Re: За размера на снимките и ...
Автор: nrk   
Дата:   21-04-05 18:56

[smilie24] и мен не ме кефи да превъртам нагоре-надолу, че да видя цялата снимка...

Дата:   21-04-05 19:02

А така, подкрепете!!![smilie24]

Автор: soleil   
Дата:   21-04-05 19:25

да така е ...а то и за ширичината на мониторите е много зле защото ако си с като мене 15 инча ще имам да скролвам наляво и надясно по екрана докато си открия пак бутоните за следващата снимка и тн....знам че това ограничение дразни повечето заради преебавката с качеството на изображението при панорамните снимки но не може ли да се остави всике потребител е-мейл или нещо ако някой иска оригинала на снимката а не това намалено изображение ...според мен би било добре поне повечето от userite да си оставят е-mail-лите да се виждат в профила им за да могат другите да пишат и поне да получават оригинала и да му се радват нали все пак това е целта на една снимка да носи радост на окото и да отразява някаква идея .благодаря на всички,които прочетохте мнението ми

Автор: PolarBear   
Дата:   21-04-05 19:32

Ами така е, но защо трябва правило за вертикалния кадър? То ако човек сам не съобрази...Всички мои снимки решени вертикално са по 600. Акъл насила не се дава.

За панорамите - би могло да стане по доста просто правило: ако снимката не е по-висока от 300 пиксела, може да е дълга 1000. Или нещо такова.

Дата:   22-04-05 01:59

Май не успях(ме) да спечелим особена подкрепа за скромната каузичка...

Автор: boni   
Дата:   22-04-05 02:06

Не може да е по-дълга от 1000 пиксела по хоризонтала снимката,защото така е разчетен сайта,ще се чупи.780 е максимума. По вертикала всеки да съобразява как ще си показва снимката

Дата:   22-04-05 19:04

Тези 780 по хоризонтала май ги разбрах горе-долу защо са, ама с вертикала като не се съобразява всеки, при това обикновено точно и особено онези, чиито снимки най ми харесват... трябва или да се сейвне снимката да се гледа с ейсидиси или да се използва друг браузър... не че е чак толкова сложно, ама все пак не разбирам що така...
Поне, ако няма да пробие идеята за ограничение, на страницата за качване да има някакво инфо по въпроса...

Автор: stoevmobile   
Дата:   22-04-05 22:45

Автор: boni
Дата: 22-04-05 02:06
Не може да е по-дълга от 1000 пиксела по хоризонтала снимката,защото така е разчетен сайта,ще се чупи.780 е максимума. По вертикала всеки да съобразява как ще си показва снимката

Не си прав, boni, виж ми "вертикалното море" у профила, и вертикала има ограничения - снимката беше пробна, доколко може да е голяма една снимка[ezik]
[shtrak] [beer] [beer] [shtrak]

първа  назад  1     всички  напред  последна