Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - форум: Архив
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 Моля за помощ...
Автор: adhc   
Дата:   16-04-05 15:20

Днес като разглеждах снимките от новата машинка и видях нещо което много ме обезпокой...моля ви дайде си мнението за това петно..от какво може да е...дали е изгорял пиксел..или нещо замърсен сензор...

https://photo-forum.net/i/110097&USER_ID=571

Отговори на това съобщение
 Re: Моля за помощ...
Автор: plamennk   
Дата:   16-04-05 15:26

почисти си обектива

Автор: Pulsar   
Дата:   16-04-05 15:47

OBEKTIVAAA :-)

Дата:   16-04-05 16:02

добре, ама какво да гледам, някаква прашинка ли какво, защото го почистих и не вижам нищо..

Автор: Niko24   
Дата:   16-04-05 16:03

може и на сенсора да е

Дата:   16-04-05 16:11

петънце на челната леща, като гледам обаче е доста малко,
Почисти хубаво и снимай отново бял лист примерно и виж да ли го има още

Публикацията е редактирана (16-04-05 16:11)

Дата:   16-04-05 16:28

ама изключваш да е от сензора..така ли?? да знам какво да правя, че ако е от там кофти..

Автор: ZENTEX   
Дата:   16-04-05 16:34

Споко,на някоя от лещите е,ама не се знае на коя[smilie7]

Дата:   16-04-05 19:39

adhc
за какъв апарат говорим въобще

Автор: stoevmobile   
Дата:   16-04-05 19:47

може да е навсякъде, врагът бди, не спи [ezik]
Наистина, пиши за апарата/обектива.
Аз имах подобен проблем, с повтарящо се петно, дори говорих с ZENTEX да го навестявам, ама се оказа елементарно почистването на "ретината" на EOS 20D и го направих за минутки по начина, де Pinko бе описал в една тема[smilie24]

Дата:   16-04-05 23:50

ами става въпрос за 350 Д..с китов обектив..

Автор: Ivan_A   
Дата:   17-04-05 00:02

http://www.pbase.com/copperhill/ccd_cleaning

http://www.robgalbraith.com/bins/content_page.asp?cid=7-6460-7296

http://194.100.88.243/petteri/pont/How_to/a_Brush_Your_Sensor/a_Brush_Your_Sensor.html

При мен /EOS 10D/ така изглежда замърсен сензор. Рядко, духане с "круша"/не с уста!/, помага - в останалите случаи - прегледай горните линкове. Ако не сега, все някога ще ти се наложи - изглежда по-сложно, отколкото е. [smilie24]

Публикацията е редактирана (17-04-05 00:03)

Автор: boni   
Дата:   17-04-05 00:22

Разбира се, че е на сензора.На обектива,особено на челната леща няма да се вижда в никакъв случай.

Дата:   17-04-05 07:43

boni, но при всички положения казваш е замърсен сензор, а не изгорял пиксел или ?

Автор: samara   
Дата:   17-04-05 11:08

хм...и моя има...малко в ляво и надолу от центъра на това небе в профила ми ...[smilie10] ...

Дата:   17-04-05 11:58

а на задната леща на оибектива там как е
Бони ако е на матричката не би ли трябвало петното да е по осезаемо

Дата:   17-04-05 18:50

...някой да даде съвет от къде може да се вземе някакъв комплект за почистване, или само круша може би...[smilie8]

Автор: pabadjiev   
Дата:   17-04-05 18:57

Категорично е прах върху сензора. И аз съм го имал. А круша... круша от аптеката приятелю!

Автор: Bilbo   
Дата:   17-04-05 18:58

adhc, аз го имам същото на моя *ist DS, както е съвсем нов, и си е точно прашинка на сензора, която даже с просто око се вижда. За да си напълно сигурен, затвори обектива до f22 примерно и снимай някакъв равномерен фон, например небето. Петното би трябвало да се види много по-ясно.

За почистване като начало най-добре е да го продухаш с въздух, най-хубаво и най-лесно от гумена круша. Пинко разправяше, че по аптеките продавали такива за бебешки клизми. В никакъв случай не използвай сгъстен въздух от флакони обаче!!!

Може да прегледаш и тази тема...
https://photo-forum.net/forum/read.php?f=1&i=133052&t=121796&phorum_uriauth=

И не се шашкай, не е изгорял пиксел в никакъв случай.
[beer]

Дата:   17-04-05 19:11

прави сте, вижда се прашинката на моя, като се погледне под наклон на светлина....[smilie5] ...утре съм на вълна детски клизми, благодаря за съвета на всички...[smilie18] [beer] [shtrak]

Автор: stoevmobile   
Дата:   17-04-05 20:58

Не се бъзикайте с "крушата" или в никой случай с Hama Lens Pen - у онази тема pinko много ясно е написал как се прави - съжалявам, че не мога да я намеря.

Дата:   17-04-05 22:35

Е, за начинаещите мисля все пак, че крушата е най-доброто решение. Когато праха е повече, и особено, когато е залепнал за сензора, вече наистина е необходимо сериозно почистване. Но при него действително трябва много да се внимава. Освен ако не искате да имате повод да си купите по-нов модел, де. [smilie18]

Дата:   17-04-05 22:48

мислех да го чегъркам с клечка за зъби ....[smilie10] [smilie18] [beer] [shtrak] ...ееех, кой не знае че техниката си иска ....внимание ....[smilie5]
Стоев, ти ква круша ползваш бе...или ти си на крушов дестилат...[smilie18] [beer] [shtrak]

Публикацията е редактирана (17-04-05 22:56)

Дата:   17-04-05 23:20

Стоев май е с Хама, доколкото си спомням. :) Доста хубави отзиви съм чел и за тези на Giottos, но мисля, че у нас такива няма. Абе както казваше един съфорумец, евтина водка е истината. И обектива чисти, и сензора, пък и за тебе може да остане.
[smilie18] [beer] [smilie5]

P.S. Туй за водката е майтап, ей! Да не вземе някой верно да си полее сензора с нея... буквално, де.

Дата:   17-04-05 23:23

samara, навремето един съученик беше избъзикал някакъв да си почисти главата на касетофона с водна шкурка. И оня наистина повече проблеми с тоя касетофон не беше имал. Няма касетофон, няма проблеми, както би казал тов. Сталин. Та и за сензорите може да става, кой знае. ;)
[beer]

първа  назад  1  2     всички  напред  последна