Автор: Стефан
Дата: 15-04-04 16:00
Аз снимам с А70. Повечето снимки в профила ми вече са правени с него, специално последните 2 екрана и половина всичките са с него. По точно казано страници 1, 2, първата половина на 3 са все с него (втората половина и първата снимка на стр. 4, поредицата "Залезът на най-дългия ден" е със стария А100). След това има няколко снимки от филм, и от втората половина на стр. 4 (+ червеното листо с капките) нататъка до края на стр. 5 (с изкл. на "ЧНГ - Бариерата е вдигната") пак са с него. Също така и стр. 8, но без 2-ра, 3-та и 4-та.
https://photo-forum.net/index.php?APP_ACTION=PHOTOGRAPHER&uid=99
Сега нямам време да пиша подробно, но накратко, общо взето съм доволен. Като + може да се каже, че като всички канони има много добро цветопредаване, удобен е за работа, има всички ръчни настройки, икономичен по отношение на батериите, добро макро и т.н. Като минус може да се каже, че при слабо осветление или мрачно време зуума му е трудно използваем - при 3х блендата се вдига до 4.8, но при 3х и бленда 4.8 почва да маже и е добре когато се зуумва блендата да се затвори още, поне 5.6 или аз както я слагам на 6.3 или при слънчево време направо 7.1 (8.0 е макс.).
Предвид малката разлика в цената А80 е добро предложение - матрицата му е по-голяма (на G3) и това сигурно ще се забележи, но не съм правил сравнения, подвижен екран и т.н.
|
|