Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - форум: Архив
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 За картите памет!
Автор: giiv   
Дата:   16-04-05 13:31

Искам да попитам кое е по-добро за свалянето на снимките от фотото на компютъра-чрез USB-то или чрез четец на карти. От 2-3 слагания и махания на картата в четеца се образуваха следи по пинчетата на картата, което ме навежда на мисълта че картата няма да издържи дълго така. От друга страна конектора на USB-то също се износва, но май не толкова колкото картата. За картата пише че има конекторна издръжливост 10 000 включвания, но не ми се вярва да издържи толкова. А не е и евтина 150лв е!
Вие какво ще ме посъветвате?

Отговори на това съобщение
 Re: За картите памет!
Автор: RAFA   
Дата:   16-04-05 13:37

spored men USB-to e za predpo4itane .. nai malkoto ne se nalaga da vadi6 kartata ot aparata i po toq na4in da q iznosva6 dvoino[smile]

Автор: GuruMMX   
Дата:   16-04-05 19:15

polzvaj si reader, nedej da se zablujdavash che shte polzvash kartata tolkova che chak shte ja skapesh ot vadene i slagane obratno :)
imash li ideja kolko puti v meseca/godinata vadish i slagash kartata obratno v aparata???
imahs li ideja che tova ne e nedvijim imot a naj prostichka i evtina elektronika. :)?

S card reader si e naj burzo i efikasno!

Ako imash nervi si muchi aparatcheto i connectora mu za iztochvane na kadri.. :)

az lichno na aparata si imam 1394 firewire connector (6-pinov) ako se sehstash kolko e goljam i seriozen) :) i pak njama smisul da polzam nego, sled kato s card reader i v puti po burz connectiona.

Ne se zablujdavaj ot negramotni medijni izkazvanija!

I povjarvaj mi - az snimam dosta i vadja i slagam kartrtata dosta chesto :)

uspeh v nachinanieto! :)

[beer] [beer] [beer] [shtrak] [thankyou]

Автор: nemchev   
Дата:   16-04-05 19:58

аз също от 5 месеца не съм спрял да вадя и слагам карата и нищичко и няма.така че не се коси[shtrak]

Автор: stoevmobile   
Дата:   16-04-05 20:39

принципно скоростта е същата, с USB 2.0 от апарата или от ридъра ми. Ама по-лесно е с ридъра.

Автор: jumbo   
Дата:   16-04-05 21:06

а някой отчитали че като точиш през камерата и батериите се тощят???
аз съм забелязъл че свалянето доста хаби батерията....

Автор: psychonaut   
Дата:   17-04-05 00:44

давай през четеца, че като ти се скапе конектора на апарата тогава ще видиш зор с апарата и сервизи и т.н.:) а картата ще остарее морално много преди да й се износят пиновете, вероятно ще надживее и сегашния ти апарат, че и следващия, ако не ползваш нещо по-добро тогава :) а батериите не би трябвало да хаби, при мен поне не ги хаби. нали затова усб-то подава 5v захранване (през него си зареждам мп3 плейъра и не ползвам зарядно)

Автор: CYPER   
Дата:   17-04-05 01:18

Не ми е ясно.

Една супер бърза карта 133x е 20МБ/с - слагаш я в reader-а и той може да чете от нея с максимална скорост 20МБ/с - картата ограничава скоростта естествено.

В апарата през USB пак скоростта е ограничена от картата, защото USB 2.0 е около 60МБ/с.

Така, че дали през reader или в парата все тая.

Аз лично предпочитам да не я вадя, а да си пъхам кабела направо.

Автор: athom   
Дата:   17-04-05 01:38

Карта Фуджи Велвия му е майката...

...а после одете...тъъът...многоточие...тъъът...compris?

[ezik] [ezik] [ezik]

Автор: CYPER   
Дата:   17-04-05 01:43

Аз си взех SanDisk 1GB 66x - дано не съм се прецакал.

Автор: fotometev   
Дата:   17-04-05 01:47

ultra II ot 1gb mi kostva 30min s usb
ako imash vreme
za athom: nai-dobrata karta

Дата:   17-04-05 01:49

fotometev, hell yeah!!!

[beer] [shtrak]

Автор: fotometev   
Дата:   17-04-05 01:52

mubima karta:fuji neopan

Дата:   17-04-05 02:01

любима карта : Илфорд ХР 400 - Ч/Б и широко като света!!

[beer] [shtrak]

Автор: snake79   
Дата:   17-04-05 02:07

"В апарата през USB пак скоростта е ограничена от картата, защото USB 2.0 е около 60МБ/с."

USB 2.0 has a raw data rate at 480Mbps, and it is rated 40 times faster than its predecessor interface, USB 1.1, which tops at 12Mbps. Originally, USB 2.0 was intended to go only as fast as 240Mbps, but then, USB 2.0 Promoter Group increased the speed to 480Mbps in October 1999.

Автор: Avon   
Дата:   17-04-05 06:21

Snake, poleka. Dosega ne sam vidial USB 2.0 kluche, koeto da chete na poveche ot 8-9MB/sec, a sme probvali suma ti. Moito e kucha marka i dava 7-8.

Testvame gi na nov Mac G5, chiato implementacia na USB 2.0 e perfectna. S kartite e sashtata istoria, no tam reader-a moje da bavi.

Дата:   17-04-05 08:46

ще ти коства 30 мин защото ползваш УСБ1.1 а не 2.0
на мен зашо такъв тип карта но 2гб ми се източва за 10 мин??????

а това че УСБ то дава ток не е валидно за дигиталките
а поне лично съм установил как съм цял ден на снимки правя 20-30 снимки и ги свалям на компа за да се гледат и така 5-6 пъти и батерията умря геройски след нама и 200 снимки
а иначе за един ден рекорда ми с нея са 780 + разглеждане и имаше още живот.....

и това с изтощаването се е случвало не веднъж
затова си взех рийдър да ми седи в чантата

да не говорим че камерата ми е със псевдто УСБ2 скроста си е като на 1.....

Дата:   17-04-05 08:53

а и нещо не ми е ясно.....
сандиск както и лексар официално казват така
ултра 2 - 40х
екстрийм - 80х
лексарите нямат специално име само описана скорост
и при двете марки не съм видял над 80х

та мисълта ми е че такава карта като 133х.....

освен това моята карта лексар про 40х - предпоследно поколение сваля снимките през рийдъра с максимум 4мб/сек. (а трябва с 6)
същия феномен ми е и с сандиск ултра 2

та това какво пише на картата и какво е всъщност......

по-бърза карта от 40х (защото камерата не записва с повече от 5мб/сек) има смисъл само ако правиш по няколко ГБ снимки на ден и не искаш да се бавиш.....
останалото си е само търговско зарижбяване нещо като многото пиксели

Автор: Todd   
Дата:   17-04-05 10:56

Card reader според мен е по-добре . Карта можеш да си купиш обаче ако се бастиса USB куплуга е по беля .Макар че аз не съм си взел още :)

Дата:   17-04-05 18:40

Ето малко тестове от мен.
Използвал съм картите и ридърите от снимката.
https://photo-forum.net/static/forum/2017-04/ijjy6149.JPG
https://photo-forum.net/images/t_1113749977_IMG_1520.jpg

Ридъра, дето мяза на устна хармоника, е „куче марка” за под 20лв, но е USB 2.0 , другият е „марков”, подозирам че е USB 1.1 . (за справка http://www.amazon.com/exec/obidos/tg/detail/-/B000068UXC/102-6874523-7857747?v=glance&s=electronics&vi=reviews или другаде ако ви се търси[smilie3] )

Не съм инсталирал софтуера, дето е с ридърите – Уиндоус ХР си ги разпознава.
Файловете бяха произволно подбрани с различна големина и формат JPEG, CR2 и AVI.

Та значи за записа:
1. Качване 1.88 ГБ на Lexar-а 18мин 37 сек с „куче марка”, срещу около 43 мин с „марков” – отказах се да качвам, че не ми се чакаше.
2. Качване 486 МБ на SanDisk с „куче марка” 4мин 32 сек
3. Качване 240 МБ на PQI с „куче марка” 2 мин 46 сек

За сваляне:
1. От Lexar-a – 1.88ГБ за 6мин 26 сек
2. От SanDisk – 486MB за 1мин 28 сек (9мин 9сек)
3. От PQI – 240МБ за 1мин (4мин 31 сек)
(забележка – разултатите в скобите са за „марковия” ридър)

Извод:
1. Много съм разочарован от скоростта на „марковия” ридър на SanDisk, но ако е USB 1.1 е обяснимо.Не намерих много инфо за него, а и не съм търсил упорито, служебен е и го взех за теста само [smilie3] .
2. Не ми се опитваше сваляне през апарата – по-бързо няма да стане.
3. Повечето от форумци работят с карти до 512МБ – ако времето за сваляне на снимки им се вижда дълго.........[ezik] [ezik] [ezik]
4. Изключеният или включен NortonAntivirus слабо влияе или хич, на свалянето на снимки, няколкото секунди разлика при свалянето на 1.88ГБ може да са и от друго.

Като „Щастлив собственик” на PCMCIA адаптер за CF карти не препоръчвам подобни устройства – там е хептен мазало....[smilie23] [smilie23] [smilie23]
Загубих няколко часа, за горните тестове, дано съм бил полезен някому [ezik] [ezik] [ezik]
Няма как да снимам пиновете на служебното Никон-че - счупени, от година и повече се използва само с картридър... (Сега някой Никонианец да не ме подхване на тема Никон/Канон [smilie5] - жал ми е за апаратчето, не че Канон е по-железен)
Туй последното за ентусиастите, дето ще спестят около двайсетина лева от некупуване на нещо, дето е полезно, а и пази от главоболия....
[shtrak] [beer] [shtrak] [beer] [shtrak] [beer]

Дата:   17-04-05 20:31

От горните мнения виждам че е по удачно да се ползва четеца, вместо през апарата! [shtrak]

Дата:   17-04-05 20:41

giiv,
който пита - намира отговори[smilie3]
Вземай четец и не мисли много [smile]
[beer] [shtrak] [beer] [shtrak] [beer] [shtrak]

Дата:   17-04-05 21:49

stoevmobile,
аз имам четец и досега го ползвах,ама видях резките по пиновете на картата и затова попитах!

Автор: Avon   
Дата:   18-04-05 00:34

Stoev, tova dosta zle...vsichkite transferi sa 4-5MB/s...veroiatno readera ti bavi. Men na Mac-a vsiako kluche USB 2.0 mi dava min 7 MB/s.

Автор: Георги   
Дата:   18-04-05 01:20

някой правил ли е тестове със IEEE 1394 :-)

или с wifi приставка? (някой с 1дсмк2 ако има такива четящи форума, че които са си вързали по такъв начин апаратчето с компа :)

първа  назад  1  2     всички  напред  последна