Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - форум: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Моля, кажете къде са слабите места???
Автор: algaivel   
Дата:   15-04-05 22:41

Скоро стана дума да се обсъжда дадена снимка и да се посочват слабите и места за да можем ние , желаещите да научим нещо да имаме тазии възможност.
Позволявам си (макар да подозирам какво ще последва) да Ви помоля да ми кажете тази снимка въобще може ли да се впише в категорията портрет и как би могла да стане по-добра. Опитах да приложа теорията от темата за Ред на действията при редактиране на снимки ,но май не успях съвсем.
Понеже снимката е вече в профила ми( а тази тема ми хрумна сега) ще помоля за разисквания тук във форума, без гласуване там(то не че има за какво)
Благодаря на всички, които се отзоват[beer] [beer] [beer] [beer] [beer] [beer]

Отговори на това съобщение
 Re: Моля, кажете къде са слабите места???
Автор: boni   
Дата:   15-04-05 22:47

Слаби места според мен:
- Много отвличащи елементи във фона.Клони и т.н.
- Центална композиция,която в случая е кофти.Дясната част е излишна
- очите не се виждат,което за мен не е добре,губи се контакт

Автор: sP   
Дата:   15-04-05 22:49

прибавям че са отрязани и ръцете, като така съвсем се губи комуникацията...

Дата:   15-04-05 22:50

Бони, а как да поправя фона, като го блърна или?? За централната композиция -ох тук в случая май не мога нищо да направя, май и за очите. Е ще продължавам с опитите[smilie2] Благодаря ти[smilie24]

Автор: plamennk   
Дата:   15-04-05 22:52

като Бони и още нещо, ръцете с кибрита са излишни и те а другото трябва според мен да се вижда шапката

Дата:   15-04-05 22:54

sP, смяташ ли че ако се кропнат иги няма въобще е по-добре?? Това композицията сега го изучавам от една доста дебела книжка за цифрова фотография, хм ще го прочета пак [smilie8]

Дата:   15-04-05 23:03

Ето една бърза редакция :))
Не блървай фона,по-добре го затъмни да не дразни,вкарай малко светлинни акценти ,абе експериментирай
https://photo-forum.net/static/forum/2017-04/acez5961.JPG
http://belfo.photo-forum.net/boni/alg.jpg

Автор: sP   
Дата:   15-04-05 23:08

не, не мисля че ще стане по-добре ако отрежеш съвсем ръцете.. ама и по-зле няма да стане.. :) просто ръцете трябваше да са целите в кадъра... така щеше да засилиш комуникацията с обекта... мое мнение разбира се...

Re:???
Автор: Тони-К   
Дата:   15-04-05 23:09

Публикацията е редактирана (15-04-05 23:24)

Дата:   15-04-05 23:11

Бони,[smile] [smile]

Дата:   15-04-05 23:14

Кво :))[smilie10]
Аз така го виждам. получава се светлинен акцент вурху лицето,и диагонал - лице,цигара,ръка.

Дата:   15-04-05 23:18

Харесва ми, бе човек и се чудя що ли не ми хрумна?? Май нещо ВИЖДАНЕТО (въображението) за което толкова често говоря малко ми куца.
Още една задачка за развитие[beer]

Автор: murnau   
Дата:   16-04-05 01:56

ne ia baraj, ok e

Автор: murnau   
Дата:   16-04-05 02:47

slabo mesta : glavata spored men
(to vsiaka jena i e tam slaboto miasto de)

Автор: elrisha   
Дата:   16-04-05 03:25

oh,dobre,che sum muj![smilie5] [smilie5] [smilie5]

Автор: PolarBear   
Дата:   16-04-05 07:07

algaivel, напълно съм съгласен с препоръките на boni. Бих казал, че кадърът трябва да се презаснеме. Просто в компютъра може да се подобри, но не и да се отстранят основните му проблеми. Фонът може да се манипулира, но е по-добре да го "блърнеш" още при снимането. С малко по-голямо фокусно разстояние и/или малко по-отворена бленда - оптималната комбинация ще откриеш с няколко опита. Помага винаги и ако моделът се поотдалечи от фона. Освен "блърването" помага и тоналното отделяне...Очите - никакъв шоп, бил той и фото-, не може да помогне след експонацията. Това вече е въпрос на работа с модела. И още нещо, което за мен е от основно значение: светлината. It's all about light, както се казва за фотографията. А тя не е подходящо насочена. Най-добре осветена е долната част на лицето, което в 999 случая от 1000 е неизгоден вариант. Отсечката също се нуждае от преосмисляне. Вкарването на ръцете в кадъра често е удачно. В този случай вероятно ще е така. Но както си ги заснела, те щяха да излезнат много големи и ненужно да доминират предния план. Оправя се с по-големичко фокусно разстояние и точка на снимане малко по-отдалечена от модела.

Много неща са. Ето затова рядко се занимавам с портрети :)

Препоръчвам и една хубава стара книжка: "Беседи за фотографското майсторство", Лидия Дико. Намира се из библиотеките. Като изключим малкото апологетика на соцреализма в нея, останалите неща са много важни. И вечни.

Чакаме следващия опит. успех.

Публикацията е редактирана (16-04-05 09:39)

Автор: Brummaker   
Дата:   16-04-05 08:42

малко като че ли контраста също...що се отнася до качеството де, щото другото вече се каза...
ама съм на работния монитор и той е кофти, та може и да бъркам...

[beer]

първа  назад  1     всички  напред  последна