Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Снимки на новите комети, правени с Канон 300D
Автор: markishky   
Дата:   13-04-04 09:56

На адрес: http://members.ozemail.com.au/~lovejoyt/southern.htm можете да видите кометни снимки, правени при макар и твърде трудни условия - в зората на изгрева, с Canon 300D, между които има снимка и на новата, неочаквано появила се комета C/2004 F4 Bradfield - трета за тази пролет!

Повече информация за другите 2 комети можете да прочетете в статията ми на: http://geocities.com/astronomyforamateurs/C_graphy.htm, която бе публикувана във вестник "Телескоп" и ще излезе скоро в едно спец. списание. Между другото, атрактивното шествие на пролетните комети вече започва, както се вижда и от снимките на по-горния адрес, но около и след 15-ти април условията за наблюдение на първата предвидена комета Т7 (рано сутринта, ниско на изток) ще са още по-добри.
От 5-ти май веднага след залеза, ниско на югозапад ще започне да се вижда и втората ярка комета Q4, която по-късно ще се издигне в небето и ще остане дълго видима, а новата трета комета се вижда още сега, т.е. тя неочаквано стана първа и може би ще е най-ярката!

Публикацията е редактирана (13-04-04 13:21)

Отговори на това съобщение
 Още актуална информация
Автор: Markishky   
Дата:   14-04-04 10:28

За малцината предполагам, които се интересуват...

Сега новооткритата комета C/2004 F4 е много близо до Слънцето - в "долната" най-източна част на съзвездие Риби и остава невидима в дневната част на небето.

Тази сутрин си направих труда и видях другата комета - С/2002 Т7, която сега е по-високо в същото съзвездие. Наблюдавах с бинокъл 8х30, с който могат да се виждат звезди до 4 – 5m, до около 5:40 часа в изветляващото небе ниско на изток /преценено за София/. Опашка с тази скромна оптика не забелязах – кометата по-скоро прилича на леко размазана звездичка, но яркостта й ще расте.

Луната сега е малко преди новолуние, но нейният тънък сърп по-скоро помага за ориентиране, отколкото да пречи. Утре /15-ти април/ ако не е облачно, Луната и кометата С/2002 Т7 ще изгреят едновременно, като Луната ще е на 30 градуса вдясно /по азимут/ от нея. На 23 април двете комети изгряват едновременно недалеч една от друга в Риби.

Re: Снимки на новите комети, правени с Канон 300D
Автор: Stefoo   
Дата:   14-04-04 21:03

Мерси ще гледаме!

Автор: RAMZE   
Дата:   14-04-04 22:09

Евала ти правя, как успяваш да хванеш стъпката беэ мотор и става така добре. Аз още не мога да се оправя. Ще продължавам да следя всичко написано от теб с голям интерес.[smilie24]

Re: Още актуална информация
Автор: machine_head   
Дата:   14-04-04 22:41

Маркишки поздравления за упоритоста с която се занимаваш. [smilie24]

Автор: markishky   
Дата:   15-04-04 10:40

Ми то не е нужна упоритост! Това е един чудесен начин да се разтовари човек, като ефекта е страхотен - не е само като да се отпуснеш да мързелуваш, но и мозъкът преминава на съвсем друга вълна, далеч от тая в работата...

Астрофотото изисква познания в астрономията, по-специално знания в областта на небесната механика - орбити на разни обекти, небесни координати, както и представа за ефекта от тяхното взаимно "преплитане" - да умееш да предвиждаш кое къде ще се вижда и кога, като си помага човек с малко спец. софтуер, който спестява куп сметки... всичко това кара човек да обърне плочата след като излезе от работа.

Автор: Gafa   
Дата:   15-04-04 14:26

слагай по някоя снимка във форума много ми харесват

Re: Още актуална информация
Автор: RAMZE   
Дата:   15-04-04 22:19

Най-после намерих Эенит 12s+ пушка 300мм и конвертор.Утре чакам да ми ги донесът пък ще видим.Между другото има ли някакъв цифров апарат до 1000лв. който да става за такъв тип фотография? Два дни обикалям изложението, но нищо не ми допада.

първа  назад  1     всички  напред  последна