Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - форум: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Обективна оценка на обектив
Автор: _milen_   
Дата:   09-04-05 14:36

явно всеки си има собствени впечатления и свои разбирания за определен обектив, според практиката която има като цяло.

повечето от нас, които снимаме с еос 3х0Д са имали вземане-даване с китовия обектив. в най-лошия случай има достатъчно детайлни и, надявам се, обективни оценки на този обектив в интернет. ако примем, че всеки един от нас оцени този обектив с оценка 5 по 10-бална система (на своите разбирания), можем да даваме сравнителни оценки на останалите обективи. така друг като чете оценката ще е малко по-наясно колко обсъждания обектив е по-добър/лош от нещо, което той познава.

за някои и оценка 8 е незадоволителна и заклеймяват съответния обектив, но за други (мен, например [smile] ) е нещото, което търся в момента и ме устройва напълно.

за мен лично би било много удобно, ако има отделно място, където да се оценяват (публикуват тестове) обективи, фотоапарати, аксесоари. макар че и в този си вид пак върши работа. ориентирам се. [smile]

какво ще кажете за идеята? ако някой е съгласен, лично аз ще се радвам да видя оценки на обективи за канон, защото ми предстои обновяване на колекцията [smile]

не искам да ограничавам идеята само за канон пост-сапунерки [smilie5] . ще се радвам, ако се приеме и за други производители.

[shtrak]

Отговори на това съобщение
 Re: Обективна оценка на обектив
Автор: Stoevmobile   
Дата:   09-04-05 14:43

Чети внимателно форума [smilie3]

https://photo-forum.net/index.php?TEMPLATE=test

[shtrak] [beer] [shtrak] [beer] [shtrak] [beer]

Автор: Amigo   
Дата:   09-04-05 14:51

Каква чудесна информация [smilie24] 10Х от мен![beer] А какво означават тези цифри и другите до тях в скобите?[smilie10] [shtrak]

Дата:   09-04-05 15:01

Де да знаех - сигурно е копвано от нейде другаде - не ми е ясно, какви са критериите на оценките и кой ги е давал [smilie3]

Дата:   09-04-05 15:08

Примерно това как е докарано [smilie5]

Canon EF 4.0 70-200mm USM L 4.17 (3) = very-good
Canon EF 2.8 70-200mm USM L 4.07 (3) = very-good
Canon EF 2.8 70-200mm USM L IS 4.10 (2) = very-good

Дата:   10-04-05 19:16

10x, Stoevmobile !

да, нещо подобно имах предвид. макар и източника и критериите да не са известни, все пак е добро начало. искрено се надявам да не е поръчкова публикация/селекция. btw, коя е най-високата оценка? предполагам 6, когато е в скобките, но все пак да питам.

все пак, ще се радвам и вие да дадете свои оценки за обективите, които ползвате, ако те се различават от публикуваните.

Автор: neuromancer   
Дата:   10-04-05 19:22

Ето тук има добри тестове на Канонски обективи, по различни критерии... Ако се разтърсите из сайта ще намерите как точно са получени резултатите... Май е по-добре от тези горе, където не е толкова ясно (между другото оригинала на класацията във форума е във photodo.com
Същото за никонски обективи
и. т.н.

Публикацията е редактирана (10-04-05 19:24)

Автор: Canon   
Дата:   11-04-05 15:15

Има два принципни начина на оценка:
1. Експертна
2. технологично - експериментално - съпоставителна

За масовия потребител се предлага първия (при силно неясни критерии):
лошо - средно - хубаво

За квалифицирания потребител не се предлага (почти) нищо.

Пример: Каква е разрешаващата способност (честотно-контрастната характеристика)(център - краища) на поне един обектив на Коя да е фирма при 50% разлика на амплитудата на входящия и изходящия сигнал - Няма инфо, само тук-там експериментални резултати, както в дпревюто

Автор: gorbi   
Дата:   11-04-05 15:44

....мисля си, защо да няма раздел с оценки от ФФ, достатъчно хора снимат тук със СЛР и ДСЛР....[smilie3]
Има естествено доста сайтове по света, които дават информация и чичко гугъл винаги е насреща, но си е друго да го прочетеш на разбираем език, придружено от снимки на храм-паметник Алексанър Невски примерно..... Така че съм ЗА идеята да има раздел за обективи, в който да може да се прочете нещо за даден обектив, характерни особенности, снимки правени с него и разбира се коментари...... Аз лично ще споделя вшечатления от два-три обектива AF и от десетки М-42. Така ще се намалят теми от рода на 17-40L vs. 18-55 [smilie5] и въобще ще е нещо много полезно за растящата армия ДСЛР owner-и...

Автор: stoevmobile   
Дата:   11-04-05 21:48

gorbi [shtrak] [beer] [shtrak] [beer] [shtrak] [beer]

Дата:   13-04-05 21:14

ей такава организация на предоставената информация ми хареса: [smilie24]

http://club.foto.ru/camera/cat.php?cat_id=6

може би е нещо стандартно, не знам, не разбирам от компютри [smile] , но е много удобно за ползване.

какво ще кажете? [smilie5]

първа  назад  1     всички  напред  последна