Автор: _milen_
Дата: 09-04-05 14:36
явно всеки си има собствени впечатления и свои разбирания за определен обектив, според практиката която има като цяло.
повечето от нас, които снимаме с еос 3х0Д са имали вземане-даване с китовия обектив. в най-лошия случай има достатъчно детайлни и, надявам се, обективни оценки на този обектив в интернет. ако примем, че всеки един от нас оцени този обектив с оценка 5 по 10-бална система (на своите разбирания), можем да даваме сравнителни оценки на останалите обективи. така друг като чете оценката ще е малко по-наясно колко обсъждания обектив е по-добър/лош от нещо, което той познава.
за някои и оценка 8 е незадоволителна и заклеймяват съответния обектив, но за други (мен, например ) е нещото, което търся в момента и ме устройва напълно.
за мен лично би било много удобно, ако има отделно място, където да се оценяват (публикуват тестове) обективи, фотоапарати, аксесоари. макар че и в този си вид пак върши работа. ориентирам се.
какво ще кажете за идеята? ако някой е съгласен, лично аз ще се радвам да видя оценки на обективи за канон, защото ми предстои обновяване на колекцията
не искам да ограничавам идеята само за канон пост-сапунерки . ще се радвам, ако се приеме и за други производители.
![[shtrak]](https://photo-forum.net/forum/smileys/shtrak.gif)
|
|