Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Vupros-snimane
Автор: Mr_Punch   
Дата:   08-04-04 23:38

Zdraveite pak imam nqkolko mnogo elentarni za vas no ne i za men vuprosa :)
Kak da snimam protretna snimka s 4ovek na otkrito..v slun4ev den dare4em sled obed,smisul kude da postavq 4oveka na slunce ne stava poqvavat se ponqkoi put izvarqniq na liceto, principno kak se snimat hora na otkrito kato mestopolojenie ? nqkude pod sqnka na druveta li ? 6te sum blagodaren za nqkoi suvet i tehnika po vuprosa. I vtoriq vupros pak su6tiq problem no s grupa hora? purvo zabelezah 4e ako sluneto e pred tqh izrajeniqta na licata im e dosta "gadno" :) mijat ujasno :) i tam li da gi slagam na sqnka ? a i na nqkoi licata pak za izgoreli a na drugi skluite na o4ite sa mnogo tumni :( i nikak ne mi haresva...

Отговори на това съобщение
 Re: Vupros-snimane
Автор: Gafa   
Дата:   08-04-04 23:52

карай голяма работа като са намръщени и със сенки под очите така ще изглеждат по арт
ако е лентов апарата нямя да ги изгаря толкова ти с това А70
хората го взимат да си снимат за семейния албум ти искаш професионална снимка да правиш ,стават горе долу бива
дебни облачно време хем нямя да имат сенки и изгорели места хем ще са ти ухилени до уши

Дата:   09-04-04 00:02

:) povdiga mi duha tozi suvet :) ama nqma li nakuva tehnika po specialna deto i pri A70 da vaji :) ina4e to sega vremeto idealno ama i dujd zavalq 6te slu6am po na 4esto prognozata za vremeto [smilie19]

Автор: msld   
Дата:   09-04-04 00:38

mnogo e dalgo za obiasnenie kak da se snimat horata ti...po-mi e lesno da doyda da gi snimam...

Автор: Gafa   
Дата:   09-04-04 00:47

mlsd моляти се сега
все едно нещо да не тие ясно макр че се съмнявам ...и да доида аз да ти свърша работата
Разбирам че ти си един от малкото фотографи които искат със сърце и душа да помагат на всеки ,лошото е че Мр_пънч няма елементарна фотогравска грамотност
все едно да попитам композитора как се копмозира от което аз хал хабер си нямам

Автор: asahi   
Дата:   09-04-04 09:02

Пънч, до къде стигна с четенето?

Дата:   09-04-04 09:30

Ami s 4eteneto .... tursq knigi ...:( namerih dve v books.bg koito sa izdavani sega:

books.bg > Фотография

Реалният свят на цифровата фотография
Автори: Дик Макклиланд, Катрин Айсман
Издател: ИнфоДАР
Страници: 454
Цена: 20.00 лв.

i

books.bg > Изкуство

Тайните на фотографията
Как се правят хубавите снимки

Издател: Егмонт-България
Страници: 368
Цена: 25.00 лв.

nqkoi ako ima ideq tezi knigi dali 6te sa mi polezni molq da kaje... ?

Автор: asahi   
Дата:   09-04-04 09:51

А в градската библиотека ходи ли?

Автор: Ники   
Дата:   09-04-04 22:02

Вие пък сега... дайте на човека прост съвет. Punch, сложи хората така, че слънцето да не им свети в очите и включи светкавицата. Ако не си много далече ще ти стане снимката. Ако слънцето е много силно и лицата се осветяват прекалено контрастно, така или иначе не може да стане...[beer]

Автор: Waldimir   
Дата:   10-04-04 03:35

Съвсем малко от многото, което и аз не знам:

Носиш нещо голямо и бяло + асистентка. Тя го държи това бялото под определен ъгъл и на определено разстояние (ще пробваш) от обекта, който ще снимаш.
Ако искаш нещо от рода на плоско насрещно осветление без да мижат ще трябва (леко) облачно време да чакаш преди обяд до към 10:30 и следобяд късно (примерно в 17:00 през април месец). Това, ако снимаш някоя девойка с акне е полезно, щото няма да си личи. Но ако си добър с ФШ-а, можеш и там да го махнеш.

Ако идва отгоре-(отстрани)-отзад (контражурна) светлината от слънцето може хубаво да се освети косата и да пуснеш леко светкавица, за да не е много тъмно лицето.
Ако сниманият е близо до някой светъл обект (стена, да речем) също има разлика. И обратното.

Друг вариант: ако са срешу слънцето и им пичие, наместваш ги, както ще ги снимаш. Да си затворят очите после и като си готов ги отварят за секунда и снимаш.

Такива ми ти работи...ако греша професионалистите да ме поправят.
Трудно става от първите опити...пробваш, гледаш резултата, пак пробваш и така...поне си с цифра...

Нека и други по-опитни и знаещи (като msld, да речем) да понапишат някои ред с техники и разяснения, че и аз се интересувам :-)
Благодаря.

Дата:   11-04-04 01:01

Wladimir mersi za izerpatelniq otgovor :) dano o6te nqkoi napi6e po tolkova utre 6te otida v edin park tuka imame v Pleven i 6te probvam posle moje da sloja nqkoi link :)

[beer]

Автор: msld   
Дата:   11-04-04 03:15

za da niamash problem s miganeto - snimay gi na kontrajur ili stranichno osvetlenie i pusni svetkavitsa - s kakva svetkavitsa snimash?
ako snimash horata pootdelno izpolzuvay malko dalgofokusen obektiv - za defokusirane na fona - t.e. otdeliane na glavniyat obekt ot fona...
imam blizo 400 knigi po fotografiya - tochno kakvi temi te interesuvat?

първа  назад  1     всички  напред  последна