Автор: Waldimir
Дата: 10-04-04 03:35
Съвсем малко от многото, което и аз не знам:
Носиш нещо голямо и бяло + асистентка. Тя го държи това бялото под определен ъгъл и на определено разстояние (ще пробваш) от обекта, който ще снимаш.
Ако искаш нещо от рода на плоско насрещно осветление без да мижат ще трябва (леко) облачно време да чакаш преди обяд до към 10:30 и следобяд късно (примерно в 17:00 през април месец). Това, ако снимаш някоя девойка с акне е полезно, щото няма да си личи. Но ако си добър с ФШ-а, можеш и там да го махнеш.
Ако идва отгоре-(отстрани)-отзад (контражурна) светлината от слънцето може хубаво да се освети косата и да пуснеш леко светкавица, за да не е много тъмно лицето.
Ако сниманият е близо до някой светъл обект (стена, да речем) също има разлика. И обратното.
Друг вариант: ако са срешу слънцето и им пичие, наместваш ги, както ще ги снимаш. Да си затворят очите после и като си готов ги отварят за секунда и снимаш.
Такива ми ти работи...ако греша професионалистите да ме поправят.
Трудно става от първите опити...пробваш, гледаш резултата, пак пробваш и така...поне си с цифра...
Нека и други по-опитни и знаещи (като msld, да речем) да понапишат някои ред с техники и разяснения, че и аз се интересувам :-)
Благодаря.
|
|