Автор: Yan-b
Дата: 16-02-05 12:38
VSICHKI li film scaneri imat nujda ot nariazvane na lentata? niama li takiva da rabotiat s celi rolki?!!Tova ste e fatalno za men.
Eto i poveche po vaprosa
Търся компетентен съвет за диапозитивен скенер. Доколкото разбирам DiMAGE Scan Elite 5400 е добър вариант за мен (не знам как се работи със софтуера), макар че Интер Дата Системи ООД го внасят на двойна цена в БГ. Учудва ме, че Minolta sсan dual IV има автоматично подаване на ролката и по-добра скорост (или грешно чета характеристиките). Има ли изобщо скенер с пълна,или частична автоматизация? Какви са преимуществата на DiMAGE Scan Elite 5400, след като е по-нов и скъп? Друг добър филмов скенер до 1000евро? сканираните файлове ще се ползват само за дигитална обработка(без принтиране),формат JPG.става дума за сканиране на документи(изписани ръкописи) и заснети на лента с добро качество,неперфорирана!, като ролката е от 100 до 500 кадъра (т.е.не е стандартен филм). Не искам да си взема обикновен скенер с приставка, а филм скенер, за да няма интерполации. Тъй като лентите са в голямо количество(10000-100000 кадара общо) ми е нужна някаква автоматизация. Ne mogat da bydat nariazani na kadri, zastoto sa documentalen archiv
|
|