Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - форум: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 За личните данни!
Автор: lukcheto   
Дата:   22-10-03 15:56

Искате ли тук да кача есенцията от Закон за защита на личните данни /ЗЗЛД/, от скоро го има, съдебна практика няма установена, но няма да е зле да има инфо по въпроса, че като чета безпочвени изказвания, чак се смея на невежеството!Това ще е за лична консумация и просвета. Ще го поднеса смилаемо и с тълкуване, все пак се възползвайте от моят мозъчен капацитет![smilie5]

Отговори на това съобщение
 Re: За личните данни!
Автор: milen   
Дата:   22-10-03 16:10

abe luk to losho nema da se smeesh, ama ne vsichki sme prosveteni kat teb! Dobre che ima chovek kat teb da ni svetva ot vreme na vreme! Az taka ili inache ne smqtam da vavejdam kakvito i da e lichni danni, kakvoto i da kostva tova.[beer] [beer] [smile]

Дата:   22-10-03 16:43

[smilie5] Миленски, аз например като не се чувствам компетентна в някаква област, не демонстрирам обратното, от този факт идва СМЕХА!!!
А ти ПРИЯТЕЛЮ не си от хората които се обаждат неподготвени, затова споко, от мойта банда си хахахаха, бе ти имаш ли прашка[smile]
Ха със здраве, само дето съм малко болнаааа, добре, че нямам срещи днес[smilie10] [smilie10] [smilie10] [smilie10] [smilie10] [smilie10] [smilie10] [smilie10]

!!!
Автор: murnau   
Дата:   22-10-03 17:08

Омразата не крепи човечеството, ами точно обратното, любовта. Така че , лукче, колкото и да те дразни нещо, се опитай да го обикнеш и разбереш.
А сега конкретно: не виждам за кво вилнееш,малката, след като смятам си убедена, че нищо няма да промениш?!?
И кви са тя, моя банда и твоя?!?? Компетентност, ок, ама не и подигравка с който и да било(just for the fun), бил той и последния прошляк...[smilie8]

Автор: emmmo   
Дата:   22-10-03 17:09

Лукче, къде те удари тая болест, че нещо много шантава ми се струваш днеска [smile] [smile] [smile]

Автор: milen   
Дата:   22-10-03 17:11

verno shantava, moje bi e ot hapovete hahaha[smilie21] [smilie21]
btw iskazvaiki se po- gore ne sam vmakval nito gram sarkazam, samo nai- dobri chuvsva[smilie3] [smilie3]

Дата:   22-10-03 19:44

Хахаха, обожавам някой като ме вземе на сериозно, а аз днес цял ден се базикам... Това за "моя банда" е образно казано и е останал лаф в речника от детството!!!

Миленски абсолютноми е ясно, че липсва сарказъм в думите ти [smile]

Ма 'що сте такива сериозни бре ееееее, я бързо по едно две питиета, че да си освободите духовете...хххахаааа, какво правят конкурсите от хората!!!!!!

Мурнау[smilie6] [smilie6] [smilie6]ако бях "убедена" че няма да поменя нищо щях напрво да легна в ковчег!!! Благодаря за обръщението "малката", кефи ме, независимо в какъв контекст е написано, а ДА и Лукчето е име/псевдоним на "човек", така че сложи ЕДНА ГЛАВНА БУКВА, такова е изискването на учебниците по граматика ГОЛЕМИЯ!!!
[smilie25] [smilie6] [smilie25] [smilie6] [smilie5] [smilie6] [smilie25] [smilie10]

Публикацията е редактирана (22-10-03 20:15)

Ето и малко сериозно!
Дата:   22-10-03 19:46

Личните данни са ИНФОРМАЦИЯ за физическата, психологическата , умствена, семейна, икономическа, културна или обществена идентичност фозическите лица.

По отношение на предоставянето на информация за сайта на ффнет, се касае до предоставяне на данни за общестевната идентичност на клубарите/лицата които посещават сайта/ според разпоредбите на ЗЗЛД.
Съгласието на лицата да предоставят личната си информация на този който желае да я обработвя е едно от условията това да стане на практика.
От друга страна, обработващия лични данни трябва да информира лицата чиято информация желае да администрира за целта и средствата за обработката им /законът предвижда още 3 случая в които се иска информиране, но те не касаят прдоставяне на информацията необходима на рекламодателите на сайта!/ .
Мисля че, в случая Бони и Жоро, спазиха това искане на закона, като уведомиха всички юзери за какво точно ще бъдат използвани предоставените от тях данни!

Общо за закона:
Създава се Комисия за защита на личните данни която да осъществява контрол по спазване на създадения закон- ЗЗЛД. Същата комисия е и тази която може да наложи временна забрана за обработването на лични данни и до нея се отправят всички жалби срещу администраторите на лична информация. По отправената жалба, комисията се произнася в едномесечен срок.
За нарушаването на ЗЗЛД се носи админситративна отговорност, което значи че се налагат глоби, които предвид изгодата от обработване и ползване на личните данни, не са големи и варират според конкретния случай- 50лв до 5000лева.
Нарушението се установява със съставяне на акт на нарушителя от страна на комисията.
За нарушаване не ЗЗЛД може да се носи и наказателна отговорност като наказателните постановления се издават от председателя на Комисиата за защита на лините данни!

Това най-общо и лесносмилаемо!
Въпроси?!
[smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18]

Публикацията е редактирана (22-10-03 19:55)

Дата:   22-10-03 19:51

ЕмммУ, настинка.... "епа я сем си члнато по рождение бре"[smilie19]

Автор: fotografinia   
Дата:   24-10-03 13:10

Да си нося ли свидетелство за съдимост ? Я по добре да си мълча![smilie19]