Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 за GuruMMX
Автор: Rebellious   
Дата:   01-02-05 17:29

Автор: GuruMMX
Дата: 31-01-05 19:31

"Olimpus E-1 e naj goljamata smehska sushtestvuvahsta do sega!!! "

GuruMMX , би ли аргументирал твърдението си ,изречено по-горе ?

Това бе свързано с темата https://photo-forum.net/forum/read.php?f=1&i=107606&t=107606&phorum_uriauth= ,откъдето е и въпросното ти твърдение и там не получих никакъв отговор на въпроса си ,а ми се стори ,че и други се позаинтересуваха за аргументите ти. Прецених обаче,че може би не си видял постнатото след това и затова отворих тази нова тема. Благодаря ти предварително .

Отговори на това съобщение
 Re: за GuruMMX
Автор: nsirakov   
Дата:   01-02-05 18:03

Guru a osven tova obaid mi se shtoto se nameri oshte edin G2

Автор: GuruMMX   
Дата:   01-02-05 18:59

ok

Дата:   01-02-05 19:02

Rebellious,

ami goljama smeshka e da!

v cenovija si klas e dosta smeshen aparat osobenno ako osuznavash che ne aparata e vajen a optikata :) hehe

ostanalite nedostatuci si gi pishe i po revjutata...

puk tva s ultra zvuka e naj goljamata smeshka...

napunali se ta izmutili..... he he

ako si fen na tazi mahsinka - bravo!
uspeh v snimaneto!

tva si e moe mnenie i nikoga ne bih si vzel takova chudo na chudesata!!!

Дата:   01-02-05 19:20

Не,не бих казал,че му фен ,но и твоето ,по-горното е по-скоро личен вкус,а не фактологически аргументи ...
1.Ултразвука му все пак върши работа и това го пише навсякъде по ревютата.Може да не е жизнено важно ,но не е за отричане.
2.Качеството на тялото е без конкуренция в тоя ценови клас,както и други май са забелязали.
3. Матрицата дава по-нисък шум в сравнение с останалито изброени в оная тема. И това го има по ревютата.

Ето малко факти .Та кое от тях прави това тяло смешно ?

Автор: volokin   
Дата:   01-02-05 19:23

Гуру, позволи ми да се намеся, ама точно това с ултразвука не е смешка, и бъди сигурен до някоя друга година ще го имат и Канон. не виждам кое му е смешното?
Относно апарата, той си е в по-висок клас и от Никон-а и от Канона посочени в другата тема, тъй че няма нищо чудно да е по-хубва, и джъмбо няма какво да се чуди.
Обаче сравнен с профи машините на Канон и Никон вече е друга работа, има още хляб да яде.
Обаче ми прави впечатление, че все повече журналисти по масови мероприятия се явяват именно с тази машинка, което ме кара да мисля че за практиката е много добър даже. Относно качеството на картинката не мога нищо да кажа, ако обаче съдя по тестове в списания и нет-а отстъпва на големите си събратя, което обаче не непременно го прави лош или смешен апарат.
Дали тази система ще се наложи, не смея да прогнозирам, пък и не ме интересува (24х36 [smilie24] )!!!

Автор: thor   
Дата:   01-02-05 19:38

мда volokin и аз го чух,че Canon-ците искали да я приложат тая магия към техните камери ,а прочетох че имали намерение да вземат и стабилизатора на Minolta и него да го осъвршенстват ...малииии глей кво става няма да има нужда от скъпи обективи със IS ...[smilie24] [smilie24] [smilie24] ...[smilie6]

Дата:   01-02-05 19:42

а представяш ли си да се вземе принципа на Контакс, т.е. фокуса да е на самата матрица която ще се движи напред и назад и един байонет на Лайка-R и тогава гледай какво става :-))[smilie24] [smilie24] [smilie24] [smilie24]

Дата:   01-02-05 19:49

ми става квото е сега ама няколко години в бъдещето [smilie24]
преди 5 години се носеха едни предсказания че до 2007 година Leica щели да направят четириъгълни обективи ,говореше се и за F7 ,то вече ги забравих ..нали не помня много ..[smilie6]

Дата:   01-02-05 19:54

и все още ми е чудно що тоя принцип не се доразви???
Първо да движиш една матрица от няколко грама е къде къде по-лесно от няколко-стотин грама стъклария, после качеството на обективите ще се повиши, и трето цената им ще падне, порадди факта че ще се опрости конструкцията им. И четвърто отново могат да си спомнят за метала, че все пак си е метал, Heavy Metal [smilie24] [smilie24] [smilie24] [smilie24] [smilie24]

Дата:   01-02-05 19:57

ми то не е късно ,Leica да ги изненада всичките избердем ,както винаги с нещо ново , [smilie24] [smilie24] [smilie24] ..[smilie6]

Дата:   01-02-05 20:07

Ще взема да пиша на новия им шеф, нали е физик, се ще се разберем :-))[smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18]

Дата:   01-02-05 20:16

Момчета,страхотен чат! Както става в 99% от темите тук ,за жалост. Като ви се лафи и го правите в тая тема,ами правете го по темата поне...

Дата:   01-02-05 20:21

сори, човеко, нема да пишем повече [smilie3]

Автор: DR2   
Дата:   01-02-05 20:24

четеме внимателно и си записваме[smilie24] наздраве момци[beer] [shtrak] някой ден като се съберете на маса далище съм там да слушам внимателно...? бирите са от мен[smile]

Дата:   01-02-05 20:28

Rebellious имам 10D , разменям го срещу един Olympus E-1 ,като към моя 10D прибавям един Zoom  Canon EF 28-105mm f3.5-4.5 USM II плюс един Super-Takumar 50mm f 1.4 на резба M42 с един преходник EOS/M42 ,това стига ли ти като коментар по темата ти [smilie11] EOS-а върви с всички книжки кабелчета както си е дошъл с оригиналната кутия прибавям и една чантичка Tamrac бонус ...[smilie6]

Дата:   01-02-05 20:30

Е,нямах предвид крайното отрицание,де Волокин! :-)
Просто имах преднид,че Тор също има отношение по въпроса и личен опит май с това тяло ,смешното де... Би могъл и той да каже някой аргумент освен лафенето за насоките ...

Дата:   01-02-05 20:33

Ей това е приказка Тор ! Толкоз!
[smile]

Дата:   01-02-05 20:38

ами за мене ,лично за мене ,на мен повече ми харесва от 10D и от 20D ,картинката може да му е по кофти ,но мен ме задоволява ,като фотоапарат за всичко ,и е про изпълнение както и да го погледнеш физически и ергономически ,а това за мен е най важното -естествено и картинката ,но за мен картинката която дава ме устройва за цената която си струва ,както и на него могат да се закачват също толкова разнообразни механични обективи каквито и на Canon EOS DSLR ,трябва да го вземеш в ръка и пробваш ,както и да вземеш и един 10D,20D и тогава да избереш ,аз лично си падам по Oly-то ,иначе ако съм спортен фотограф и разчитам на фотоапарата за качествени спортни снимки и бързина бих взел 20D ...[smilie6]

Дата:   01-02-05 21:39

mi vij im foruma de..

nikva rabota ne vurshela djadjata!

Дата:   01-02-05 21:42

i koj ti kaz ache e po-malko shumen???

Conclusion - Cons
Bayer interpolation and moiré artifacts

Resolution not as good as we would expect from large five megapixel sensor

Noise levels higher than the competition from ISO 800 upwards (especially RAW)

Noise filter and lens shading features have only limited effect on final image

Huge performance hit when enabling noise filter or shading compensation

Auto focus provides just three focus points, about as fast as an EOS 10D

Continuous AF not as fast as some other D-SLR's
Focus by wire MF doesn't have the same 'feel' as mechanically linked

No histogram / highlights display in record instant review

No way to cancel / delete image in record instant review

Opening CF compartment cancels buffered write process

Limited range of lenses (all of which are expensive)

Best image quality only available by shooting RAW
RAW files about 3 MB larger than they need be

The competition

kakto kazah veche - nedostatucite si gi pishe iz reviewtata!!!

a tolkova pari nikoga ne bih dal za neshto koeto ima njakolko obektiva samo!

Дата:   01-02-05 21:43

xa xa .... [beer] [shtrak]

Дата:   01-02-05 21:54

".........иначе ако съм спортен фотограф и разчитам на фотоапарата за качествени спортни снимки и бързина бих взел 20D ......."

stiga be Thore....???!!???

che za 1800 dolara si vzimahs edno 1D i zabravjash za tursene na tjalo i kachestvena kartinka hehe :)

puk ako stava duma za спортен фотограф... togava spor njama... izbora e jasen!!! :)

[beer] [beer] [shtrak]

Дата:   01-02-05 22:02

GURU ..лично аз ,хапката ми не зависи от това дали ще имам 3 точки за фокусиране или 9 точки ,не снимам повече от един кадър ,това че RAW файла е с 3Mgb е по голям не ме бърка ,рядко почти никога не снимам с повече от 400ISO и без това ,ако отворя вратичка на 10D се получава същата работа като с Oly-то спира всякакъв запис в буфера ,никога не съм печатал на хартия кадри от дигиталката използувам го най вече като сканер ,хммм в 80% от всичките ми снимки правени с цифрака не съм снимал с повече от 100mm обектив така че .......сега ако го сравняваш с 1D може и да не ти харесва ,за мен преимуществата са много повече от негативите ,но аз гледам на фотоапарата по друг начин ... преимуществата са ясни ,по тих е от 10D,100% визьор,по добра ергономия ,по добро мерене , всичко което може да се иска от едно про-тяло с единствената забележка бързината ,когато пощракаш с фотоапарати от класа на 10D и вземеш в ръцете един Olympus E-1 ,може и да си промениш мнението ....[smilie6]

първа  назад  1     всички  напред  последна