Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 Kakwo da si kupq?
Автор: glorious   
Дата:   28-01-05 13:44

dawam 610 lw.kakyw e optimalniq wariant za digitalen fotoaparat na tazi cena?

Отговори на това съобщение
 Re: Kakwo da si kupq?
Автор: aquarius_v   
Дата:   28-01-05 13:50

Uliiiiii, gledai sega kakvo stava!!!!![smilie7]

Автор: gorba4ov   
Дата:   28-01-05 13:53

ами мога да ти кажа аз как бих постъпил на твое място в това положение.....(след като вече имам доста голяма база данни..:) )
1. Отивам на адрес www.etronicsbg.com
2. харесвам си canon (задължително) за парите които имам
3. започвам да търся из интернет какво пише из ревютата за всеки от тези модели, които ми влизат в бюджета....
4. публикувам тук тема с тези два-три модела на които съм се спрял и питам дали от някоя друга марка има алтернатива.
5. Преди да взема окончателно решение разглеждам рубриката bazar тук и евентуално се спирам на една-две обяви на използвани камери с по-добри параметри.. (но втората употреба все пак носи някакъв риск..)
6. Решавам, купувам и черпя по една бира всеки който ми е помогнал в избора...[beer]

Дата:   28-01-05 14:10

hm,mi az twa prawq ush,haresah si hp945, ama w posledniq moment popdnah na edna statiq det mnou go kritikuwat i se otkazah.posle na konika-minolta popadnah, po-to4no z3 ili z10.hareswa mi disaina im,pikselite im oba4e sa po malko i naprao ne znam,nakraq shte si kupq edno nishto i tolkoz.haha

Дата:   28-01-05 14:14

написах CANON..... другото при дребосъците е просто алтернатива....

Дата:   28-01-05 14:23

i zashto pyk tolkowa dyrjish na canon,q kaji>?trebwa da se pozashtitish malko. Canon PowerShot S1 IS -twa mi haresa,ama 480 $.disaina mi haresa,optikata syshto-10x,ama 3.2megapixela??

Автор: ivo80   
Дата:   28-01-05 14:41

glorius, ако ще правиш снимки за домашни цели 3,2 MPixels са ти достатъчни.
Аз ти препоръчвам да прочетеш "Как се правят хубавите снимки" на National Geographic и тогава да решиш какъв фотоапарат ти трябва.
Защо Canon ли? Ако разбираш от компютри спорът Intel vs. AMD, във фотографията е Canon vs. Nikon

Дата:   28-01-05 14:55

e dobre ne hwashtam,zaashto edin fotoaparat hp945 koito e s 5.3mpix shte e pozle ot cannon 3.2.naprao si misleh 4e hwashtam po enshto ama sq we4e sywsem sym sasipan,no shto i ti twyrdish 4e pri fotoaparatite cannon e the best.
p.s.:
olimpus???

Автор: bnn   
Дата:   28-01-05 15:04

glorious ти май успя да улучиш един от най-неподходящите Canon-и.:))) Кажи се какво технически изисквания/предпочитания имаш към фотоапарата който търсиш.:)

Дата:   28-01-05 15:08

az li,mai iskam zoom da ima pone 8opti4en,imam stoika i mislq 4e shte stawat hubawi snimki kogato iskam da snimam dale4en obekt.pikselite mislq 4e ne me wylnuwat shtoto i bez twa snimkte shte se ka4wat w neta i ne znam ima li razlika dali snimkata e bila 5mpix ili 3mpix sled kato posle q naprawq s fotoshopa 600x400 ili neshto takowa?drugo kakwo mislq, bateriite ne e li da sa kat na gsm,4e da ne dawam pari ami da si go zarejdam,ama twa nali ne e zadyljitelno,iskam super qki snimki i fotoaparat do 600 lewa,+-100lw ama ne e prepory4itelno,:)))

Автор: nsirakov   
Дата:   28-01-05 15:14

Slavniii - kaji Kamion li da si zema ili BOlid ot F1? zavisi za kakvo shte go polzvash... i POviarvai mi MEGAPIKSELITE nemat tolkova golemo znachenie... OPTIKATA E tazi koiato triabva da te rakovodi.... HP praviat hubavi printeri... toga govori li ti neshto?

Дата:   28-01-05 15:30

hubu,kakwa da e optikata,kyw da e fotoaparata,shto nikoi ne kazwa nishto za olympus?kakaw cannon da si wzema?konika-minolta?

Дата:   28-01-05 15:33

Kakav aparat shte si vzemesh zavisi izcialo ot teb... za razlichnite sluchai vseki ima predimstva i nedostataci... ti kakvo iskash da snimash??

Автор: Azzy   
Дата:   28-01-05 16:32

Zdravei... imam prekrasna ideika .. v METRO se prodava OLYMPUS C725 3.2 MP s 8 optichno vario ...2 godini garanciq..v komplekta vklu4va 16mb pamet ,usb ,kabel ,software ,prenosim usb 4etez CENATA e 450 lv

Автор: ivo80   
Дата:   28-01-05 17:05

обърни внимание и на видовете памет, ако искаш да си купуваш по-голяма - някои видове са два пъти по-скъпи от другите! Да не си купиш някой апарат щото е по-евтин и после да се наложи да дадеш още 100лв повече за памет.
Ориентировъчно за 3.2 МП - минимум 64 МБ

Дата:   28-01-05 17:13

hora,mersi za pomoshta.kakto razbiram,wseki imam mnenie,wseki ima wkus i pretencii,za towa kato wsqko neshto i digitalnite fotoaparati sa neshto indiwidualno.za tezi,koito tolkoz hwalqt modelite na cannon,kkoito oswen sys swoite nowowywedeniq,nishto ne me wpe4atlqwat i moje da se kaje syshto-"prawqt hubawi printeri i xeroksi", shte citiram neshto:
"Снимките са чувствително изострени от конкурентни модели на Canon например. hp photosmart 945 впечатлява с почти перфектен баланс на бялото, особено при tungsten"- Владимир Василев, редактор на рубрика "Хардуер
towa,koeto iskash da 4uq moje bi e 4e nqkoi go ima,i e dowolen,e,nemashe takyw,no blagodarq za mneniqta na drugite i izobshto 4e mi pisahte.mersi
p.s: utre ke ida da si wzema towa,koeto si mi beshe haresalo otna4alo-hp945,shte lepne 4udesno na laptopa mi-hpnx9010
dano ne trygna sega.:)))

Дата:   28-01-05 17:41

ами освен с перфектен баланс на бялото, то няма и с какво друго да ти направи впечатление HP.... Когато се купува фотоапарат се гледа първо оптиката, после се гледа - .... оптиката най-накрая се гледа кое... оптиката.... забрави за HP... и си купи поне Panasonic с лайка оптика или Сони с Карл цайс.... Но пък ако те интересува най-много съвместимостта с лап-топ-а ти примерно и HP ще ти свърши работа... Успех със снимането във всички случаи....[smilie24]

Автор: inmitev   
Дата:   28-01-05 17:58

Glorious, не случайно всички те питат какво точно искаш да снимаш.

Ако е за голям зум - Canon S1 IS. Обаче си има недостатъци - снима трудно на тъмно, няма допълнителна лампа за фокусиране на тъмно, сравнително малко мегапиксели.

Ако е за качествени снимки без голям зум - Canon A95. Има въртящ се дисплей, който е изключително удобен. Но е малко по-скъп.

Компромисен вариант - Canon А85. Статичен дисплей, 3Х зум, добро качество на снимките. И е около посочената от теб цена.

Ако пък искаш да правиш спортни снимки, нощни с голяма експонация, голям зум, високо качество без шум и т.н., ще трябва да предвидиш доста повече пари. С този тип апарати такива снимки няма да се получат.

Публикацията е редактирана (28-01-05 17:59)

Дата:   28-01-05 18:14

kakwo iskam da snimam?mi kakwoto mi padne,kakwo da snimam,nemam predstawa,kakwoto mi se haresa.az sym lubitel.iskam da moga kat ida w parka da snimam kateri4ka,a ne moga da is e priblija do gyza,naprimer

Автор: ilianivanov   
Дата:   28-01-05 18:20

sony w1

Автор: dch37   
Дата:   28-01-05 19:12

glorious - nachi Canon S1 IS shte ti swarshi super rabota... Panasonic FZ3 sashto...

s HP-to shte se chudish shto tolkowa "misli" a optikata mu e sashtat kato na fuji (obektiwa e tehen)

ako sikash da widish snimki s edinia i drugia aparat wi# moia profil za Canon S1 IS i na mravunko za HP-to

taka che pogledni edinia, pogledni drugia... wi# snimkite i nai-wa#Noto si poigrai s tiah...

P.P.

Canon se pishe s edno n :)

aaa i S1 IS naistina ima kusuri s fokusa na tamno.. inache kato kachestwo na izobra#enieto e sashtoto kato A85 i A95.. lichen opit...

aa i ako polzwash swetkawica na tamno niama da imash problemi.. polzwa si swetkawicata kato fokus assist :)

Публикацията е редактирана (28-01-05 19:15)

Дата:   28-01-05 19:17

Ako shte snimash katerichka ti triabva mnogo poveche ot 610 leva....

Дата:   28-01-05 20:04

znachi, dch37, twoite snimki sa s canon-a a na mravunko s hp945,taka li?az sega gi razglejdam i na dwamata snimkite wi sa qki.

Автор: dch37   
Дата:   28-01-05 20:37

abe de da znam.. na mravunko sa po-dobri ama to tuk weche opira do "zadaparatnoto ustroistwo :) "

no inache si praw... w moia profil sa s Canon S1 IS

a na mravunko sa s HP945

towa liato biahme zaedno i gi srawniawahme i se okaza che na praktika sa rawnostoini kato fotoaparati.. wseki si ima malka prednina w niakoi otnoshenia i obratnoto....

a katerichkite.. probwai sas zahranka i taka i fotoclip shte ti swarshi rabota :)

Автор: bnn   
Дата:   28-01-05 20:49

Един съвет от мен glorious. От снимките в профилите можеш по-скоро да съдиш за качеството на фотографите отколкото на фотоапаратите. Макс. размер на снимките които могат да се качат (780 пиксела)във сайта е значително по-малък от размера на снимките получени от апаратите и голяма част от дефектите свързани с шум на матрицата или оптични изкривявания от оптиката остават невидими. Освен това повечето снимки са допълнително обработени с photoshop за подобравяне на качеството.
Ако искаш да добиеш по-добра представа хвърли един поглед на sample pictures галериите в сайтове като http://www.dpreview.com/ http://www.steves-digicams.com/ http://www.imaging-resource.com/ и др.

По отношение на Canon PowerShot A серията съм напълно съгласен с inmitev. Аз бих ти препоръчал твърдо А80. Този модел по нищо освен по разделителната способност не се различава от А95 (4MP vs. 5MP) което в повечето случаи гарантира по-малък шум в матрициата с по-малко пиксели, а 4MP биха били предостатъчни на всеки любител. От друга страна A85 няма въртящ дисплей и нейната матрица е доста по-малка от тази на А80 което озчава че матрицата на последния ще е по-безшумна.

първа  назад  1  2     всички  напред  последна