Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Помощ за начинаещия
Автор: Mesechina   
Дата:   15-03-04 12:37

Никога до сега не ми се случвало да сканирам филм. [smilie2] Отдавна се каня за да си запазя хубавите кадри в случай на повреда на филма.
Пък и ако искам да сложа тук снимки - неизбежно е.
Помогнете ми със съвет - на каква разделителна е най-добре...
Подайте някое фото. Кажете, от къде сте останали доволни и къде е по-ефтинко.
Предварително благодаря.

Отговори на това съобщение
 Re: Помощ за начинаещия
Автор: nsirakov   
Дата:   15-03-04 13:08

Ako shte skenirash snimki ot hartia skenirai pone na 300 dpi...

Автор: junior   
Дата:   15-03-04 13:10

Аз наскоро правих подробно проуване на въпроса.
Ако ти трябват за уеб ти стига 1840х1232.
Най-евтино е фуджито срещу цум... 3 лв. на филм + CD...

Ако ти трябва за изложба - ползвай някой Imacon - около 5 лв. на кадър за 20х30 см.

А ако се беше разтъсила из форума щеше да намериш тази информация, вместо да пускаш нова тема...

Автор: Mesechina   
Дата:   15-03-04 16:31

Re:junior
Извинявайте, че Ви занимавам.

А аз доста се порових, но нищо подобно не намерих, нали съм скорошен участник във форума - не мога да прочета всичко за два дена.
Пък и тук май повече се дискутират проблемите на цифровата Фотогарафия, мегапиксели, матррици, шумове и др.
Все пак благодаря за информацията и за отделеното време и внимание.

Автор: nadeto   
Дата:   15-03-04 18:41

здравей, Mesechina:)
Препоръчвам ти фотото на Мария Луиза срещу ЦУМ. Цената е 3лв, ако им занесеш твой диск, ако нямаш диск, плащаш 4лв.
Успех[smile]

Автор: stiwan   
Дата:   15-03-04 19:17

И аз моля за информация: "Фуджито с/у ЦУМ"
сканира ли цв. диапозитиви (с рамка или без рамка ?) или негативи на парчета и какво струва по отделно ? Получената резолюция да какъв формат позволява принтиране на копия или става само за уеб ?!? Не всеки живее в София, че да отиде и да пита...[smilie11]

Автор: neuromancer   
Дата:   15-03-04 19:40

Tam диапозитиви сканират за 1.50 на кадър май . навсякъде е скъпо, май най-добре е в Споттаун - http://www.spottown.com

Автор: junior   
Дата:   15-03-04 19:54

За диапозитиви най-евтино е в Spottown.com
Там ще ти ги направят за 20ст. на кадър. (още повече, че приемат поръчки и извън София)
И пак горе долу същата резолюция ~1200х1800.

Така снимката ще може да се отпечатва на хартия до около 13х18 см. Ако искаш повече, ще е доста по-скъпо... а ако имаш 5000-6000 пози за сканиране се замисли за купуване на скенер.

Зависи...
Автор: GenaDP   
Дата:   15-03-04 20:48

...какво качество точно ти трябва, и колко пари ти се дават. До месец ще получа новия си скенер - работи с качество на барабанен, сканира 35мм с оптична резолюция до 4800dpi, среден формат (до 6х9) - до 3200dpi. Ще има и поръчки по куриер, със запис на CD/DVD. Разбира се, цените няма да са по 20ст. на кадър...

Автор: ribastuka   
Дата:   16-03-04 18:11

Това фото на "Мария Луиза" има клон и на ъгъла на "Васил Левски" и "Граф Игнатиев" точно до хамбургерите "Мимас". Условията са същите - 3 лв. сканиране + 1 лв. за CD, но CD можеш да си носиш или да използваш многократно. Не е кой знае какво обаче, размерът 1800x1200 лъже, реалната разделителна способност е доста по-малка. Разбира се, за 3 лв. и това е много.

Казват, че в "Кодак" на "Шипка" имат нова машина и сканират много добре. 6 лв/филм.

първа  назад  1     всички  напред  последна