Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 Нов живот за старите обективи - статията в сп.Computer
Автор: boni   
Дата:   21-01-05 19:35

Фото-Форум е вече на страниците на сп.Компютър,днес излезе от печат до понеделник ще е по сергиите :
http://belfo.photo-forum.net/boni/stat.jpg
Drugata interesna statia w spisanieto e za D70 ,napisana ot Jumbo

Публикацията е редактирана (21-01-05 19:38)

Отговори на това съобщение
 Re: Нов живот за старите обективи - статията в сп.Computer
Автор: Travis   
Дата:   21-01-05 19:51

Boni,

Statiata ti e mnogo dobra. Az s niakoi neshta trudno bih se salgasil

1) "varioobektivite ot nisak klas sa absolutno nespsobni da zadovoliat iziskvaniata"...tova e, meko kazano, silno preuvelicheno.

Nai-golemite prodavachi na DSLRi v sveta (RitzCamera) gi komplektuvat standartno s tehnite si Quantaray obktivi, v koito niama nishto cifrovo i nishto ot dori sreden klas[smile]

2)Ne vsichki evtini FSLR potvarjdavat fokusa s nemarkovi obektivi. Chetoh che niakoi ot EOS seriata sa taka - meriat, no ne davat fokus indikacia (???)

3)Silnia problem s "reporting distance" na Nikon, koito iziskva optichen adapter za bezkrainost s M42, ne e spoment

Inache [smilie24]

Дата:   21-01-05 20:14

1. Това а какви обективи се окомплектоват апаратите като "китови" съвсем не значи ,че тези обективи успяват да извлекат и половината от възможностите на матрицата.Примери колкото щеш.
2 Кои от ЕОС серията??? Възможно е да съм пропуснал.
3. Проблемът с оптичен адаптор при Никон е даже много добре споменат :)) Чети внимателно :))

Автор: Travis   
Дата:   21-01-05 20:22

Thor beshe pisal tuk predi naikolko dni che negoviat 10D (!) ne potvarjdava fokusa sas mehanichen obketiv. Moje az da ne sam razbral, toi shte kaje

Az lichno mnogo se uchudih...

Дата:   21-01-05 20:24

Ако е така сори за грешката.
Пробвал съм го това само с Никон и Сигма,не предполагах че не работи при Канон...

Автор: nrk   
Дата:   21-01-05 20:32

Твърдо не работи [smilie2] - нито за дигиталните, нито за филмовите :)
Ама сме по-солидарни даже от твърдия червен електорат и си мълчим пред никоноимащите, хихи[smilie18]

Публикацията е редактирана (21-01-05 20:33)

Автор: thor   
Дата:   21-01-05 20:46

статията е много добра ..ама си пропуснал Peleng 8mm 3.5 .. голям пропуск трябваше да лепнеш една снимка с него най отгоре .. не се мяркат често по списанията снимки от този род ,а той става и го има за абсолютно всички DSLR и според мен ,много биха си го купили ( пък и е сравнително нов обектив само от 6-7 години )...
,ако нямаше от къде да вземеш ,трябваше да ми кажеш каква точно би ти харесала за да щракна някоя или от тези , като например :

https://photo-forum.net/static/forum/2006-03/edro5799.JPG
http://img.photobucket.com/albums/v364/kruos/QC-3-2.jpg

или нещо такова

https://photo-forum.net/static/forum/2006-03/yugx4015.JPG
http://img.photobucket.com/albums/v364/kruos/QC-1-2.jpg

но .. нищо то който ще му е интересно ще го научи и тук ...[smilie6]

Дата:   21-01-05 20:56

Имаше снимка на Зенитар фиш обаче ,не беше много добра и в редакцията решиха да отпадне в последния момент:))
Има и една печатна грешка ,коато не съм видял при редакцията - цената на 17-40L я бах написал 1400лв,а сега гледам че е написана 1800 и не излиза общата сметка при калкулацията на комплекта ,но карай...

Дата:   21-01-05 21:00

nrk,траете си а???
ейййй пак направихме реклама на Канон и пропуснахме недостатъците ,пък на Никон сичките кусури изписахме маа му стара:))

Дата:   21-01-05 21:02

да аз прочетох за Зенитар-а но мисълта ми беше за Peleng-а ,а разликата между двата е 8mm ,Зенитар-а е 16mm ф2.8 ,а Пеленг-а е 8mm ф3.5 и картинките които дават са различни ..е Зенитар-а е с повече приложение ,но на мен мисълта ми беше просто ,че с Пеленг-а щеше да ...абе да привлече повече вниманието ....[smilie6]

Дата:   21-01-05 21:18

;) След тази реклама никой не може да те обвини в пристрастност към никон, хихи...

Абе всичко си има кусури. Въпросът е човек да вижда хубавото в това което има и да му се радва колкото там може... малеее кви клишета взех да пиша...
Айде весела вечер [beer] [beer] [beer]

Дата:   21-01-05 21:20

Аз никога не съм пристрастен,винаги гледам да съм обективен,но някои хора не го разбират :))

Дата:   21-01-05 21:27

е ..хмм.. каквото и когато трябва го разбираме ..според случая ..[smilie6]
[beer] [beer] [beer]

Дата:   21-01-05 21:31

Всичко е субективно, Бони. Начинът по който възприемаме обективното най-вече. Така че не се ядосвай - важното е че ги правиш с настървение тези неща и ти допада (личи си по хубавата статия която си написал).
[shtrak][beer] [shtrak]

Автор: cristo   
Дата:   21-01-05 22:39

мдааааа, интересна статия, но интересна за фотографи, а компютърджиите без интереси във фотографията ще заспят по средата [smilie2]

май забравихте, че точно те са клиентите на "фототехниката" на Дейзи, Мустек и т.н. изтънчени фотографски фирми [smilie18] [smilie18] [smilie18], а и статията не е написана достатъчно увлекателно за да привлече вниманието на нефотографите, по-точно темата не е подходяща за тях!!!

сори Бони, че критикувам, ама споменах, че една статия за положителният ефект на кроп-фактора при използването на теле-обективи ще допадне на читателите на в.Компютри много повече (с примери за използването им по плажовете през лятото...[smilie3]), а след като веднъж им се привлече вниманието, после може да им се обяснява за байонети и резби и т.н. и да се печелят за каузата

нищо, живот и здраве - следващият път по-пикантна тема [smilie5]

Автор: Kuncho   
Дата:   21-01-05 22:45

хм, обективен [smilie2]

Автор: Mobby_Dick   
Дата:   21-01-05 22:51

Аз пък не виждам защо трябва да се "печелят за каузата"!
Компютърджията е човек, които обича да прави всичко на/чрез компютъра си. Трудно можеш да му размърдаш задника да ходи да снима или поне озонира покрай тебе, докато снимаш.
Компютърджията е зает човек, с бедно въображение извън виртуала, ако има време за фотография - то ще е за хипер-свръх компактно-мегапикселно-техно чудо.....или поне най-евтината камера подходяща за щракане на предмети и за WWW.
---------------------------
Не съм чел статията /сега ще го направя/...но вече имам на въпреки на заглавието[smilie5]
Нов живот за старите обективи , ам че тези обективи не са още вехти, ама никак.
Разбирам да ставаше дума за вдовци роденщроци и хелиари, тессари...дето бубите са изяли меховете на които са били закрепени, ама обективи на М42 аз с охота си слагам на Канона открай време...за филмово снимане.

Автор: cristo   
Дата:   21-01-05 23:01

иначе ме кефи онова "разгорощени спорове, които понякога прерастват в истинска кавга" [smilie18] [smilie18] [smilie18]

Автор: GuruMMX   
Дата:   21-01-05 23:01

Boni, predi razpravjaha, che az sum dignal cenite na M42, ama veche sus sigurnost shte se znae koj e vinoven!!!
Ako pusnesh statijata i v 24 chasa i si puskam vsichki m42 za prodan, he he
sigurno shte struvat poveche ot L obektivite mi haha :)

Автор: jumbo   
Дата:   22-01-05 10:24

е бони като така публикуваш статията кой сега ще си го купи а[smilie5]

Автор: stoevmobile   
Дата:   22-01-05 10:53

туй за пристрастяването го видях, когато яко пишеше 70Д у една тема....[smilie5] [smilie5] [smilie5] [smilie5]
Па после разправяй, че нямала сестра и не била *****[smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18]

Автор: TPECHAT   
Дата:   22-01-05 12:34

hehe [smilie21]
Boni, treashe da mi kajesh nova snimka da napravya [smilie21]
che taa na plota s kotlonite v kuhnyata go shtrakah [smilie21]

Дата:   22-01-05 19:33

Целта на статията не е да спечели компютърджиите за каузата ,а да помогне на много от читателите на списанието ,които са фотографи.Списанието има дълга традиция в публикуването на фотографски статии и тестове на фотоапарати и има читатели и в средите на фотографите.
Освен това повечето от фотографите с цифрова техника са малко или много компютърджии и с подобни статии ,които биха им обърнали вниманието към това списание ,могат да бъдат привлечени като читатели на Компютър и да открият доста интересни статии на тема - сравнения на монитори,тестове на записвачки и подробен поглед отвътре и сравнение на ТФТ и др подобни дисплеи ...
Така че въпросът за каузата е двустранен[smilie18]

Автор: stoevmobile   
Дата:   23-01-05 05:11

[smilie24]

Автор: dimchev   
Дата:   23-01-05 23:10

полезна статия [smile]