Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - форум: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 20D raw files
Автор: Grandpa   
Дата:   21-01-05 21:01

Някой да знае къде мога да намеря (качествени) РАВ фаилове от 20Д (предимно снимки на хора, портрети, със и без светкавица, на открито и т.н.) ?

Имам отскоро 20Д и ми трябва база за сравнение...

Отговори на това съобщение
 Re: 20D raw files
Автор: boni   
Дата:   21-01-05 21:03

ами аз имам доста снимки ,но май нямам портрети с 20Д
какво сравнение ти трябва ,нали имаш 20Д - снимаш и гледаш :))Има нещо което те притеснява ли ?

Дата:   21-01-05 21:11

Бони - аз ти пратих подобен емайл за рав от Д70 :)
Ами отскоро съм с ДСЛР, теорията какво да очаквам уж я знам. Искам да видя на какво другите казват "добра снимка" (технически, не художествено).

Автор: boni   
Дата:   21-01-05 21:19

я прати пак мейла ,май съм го изтрил без да искам

Дата:   21-01-05 21:35

пратих.
малко ми е шантаво хотмайлското име, та ако имаш спам филтър може и да ме отебава...

Автор: thor   
Дата:   21-01-05 21:38

дядка не са ослушвай ами си грабай един преходник ..и пробвай малко портрети с някой ефтин механичен ,преди да се набуташ ...[smilie6]
гледай тука човека какви портретки вади с 10D :

http://emmanuel.correia.free.fr/objectifs%20M42/m42.htm

аз мога да ти препоръчам Nikkor 105mm 2.5 AI-s ще го намериш за 100US$ плюс още 30-наUS$ за преходника EOS/NIKON от еBay можеш да си го поръчаш ,слага в торбата всички 85mm които отварят на 1.8 и по рязкост и по Bokeh ......[smilie6]

[smilie7]

http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&category=30059&item=3864074682&rd=1

Дата:   21-01-05 21:47

Тхор - и това ше стане. За формален портрет - това, дето ко казваш си е яка опция.
Сички - не занм - още ми светкат очите по 85/1.2, дето един колега си взе - тежка буца стъкло и бавен фокус, ама мнооого як - даже на 1.2

Аз просто искам да имам база за сравнение и да са рав файлове (за да не гледам кой колко е добър на ФШ).

Публикацията е редактирана (21-01-05 21:49)

Автор: thor   
Дата:   21-01-05 21:56

то да ти кажа в RAW файла е по добре, преди аз да почна да го мажа във фотошопа ...почна ли го веднъж и го развалям ,имаш ли благоприатната светлина за в случая и хубав обектив ,тя снимката сама става само требе да се целиш в зениците [smilie5]
тоя обектив за който ти говоря ако беше лош нямаше B&H да го държат още в каталога си ...[smilie6] но пък и лесно се намира ..на старо по фотомагазинчетата и направо е безпари за качеството което дава особенно пък последните версии AI/AI-s които са си с всичките мулти-кушове ...[smilie6]

http://www.bhphotovideo.com/bnh/controller/home?O=productlist&A=details&Q=&sku=36855&is=GREY

[smilie7]

Дата:   21-01-05 23:56

Бони, получи ли емайла?

първа  назад  1     всички  напред  последна