Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Подводна фотография
Автор: photoshopsucks   
Дата:   21-01-05 09:58

Някой тук занимава ли се с подводна фотография? Бих искал да получа съвет какъв фотоапарат/бокс да си търся, някакви интересни места за снимане из близките земи, пардон, води и т.н.

Отговори на това съобщение
 Re: Подводна фотография
Автор: Phoki   
Дата:   21-01-05 10:07

Scuba du-Бокс си купи по фотоапарата!
Черно море, стари корита /Искър, Вит и др./преди цъфтежа на водораслите!!!
Успех[beer] [shtrak]

Дата:   21-01-05 10:39

Благодаря!
Scuba du бокс? Това модел ли е или общо понятие? Аз съм с един лентов Canon EOS 300, но нещо не мога да открия дали има специален бокс за него или има някакви универсални. Сигурно ще ми трябва и някакъв филтър?

Автор: jumbo   
Дата:   21-01-05 10:45

ми то един бокс за СЛР струва около 1000$ прави си изводите

Дата:   21-01-05 10:54

изводът е - ще щракам с цифровата сапунерка, щото боксът е "само" $300?

Автор: neuromancer   
Дата:   21-01-05 11:00

Общо взето най-добре с цифровата сапунерка. Другия вариант е да си купиш апаратче за еднократна употреба за подводни снимки и да пробваш как вървят нещата, аз напр. така бих направил. Има и лентови подводни сапунерки за по около $50, ама мисля че ще са същите резултати като със еднодневките.

По нета пише че най-добри резултати се постигат със СЛР и бокс (за над $1000) или подводен Никонос. А, и ще ти трябва светкавица, не филтри.

Публикацията е редактирана (21-01-05 11:07)

Дата:   21-01-05 11:05

ОК
С апаратче за еднократна употреба вече пробвах, също и с един лентов Canon Ixus, който си е направен за подводни снимки до 5 м. Резултатът беше плачевен. А пък аз искам да снимам надълбоко, до 30-40 метра. Знам, че изисква сериозна инвестиция, та въпросът ми всъщност е именно дали да инвестирам в бокс или направо в специален подводен апарат - някой дали е пробвал разликата? Не знам дали има водолази тук, ще е готино да обменим информация и опит.

Автор: nanapak   
Дата:   21-01-05 11:06

А преди година на Голаш (в Екуипекс) имаше едни китайски сапунерки с бокс за МНОГОКРАТНА употреба, на смешната цена от 36 лв!!! Смукач, пробвай дали не е останало нещо! [smilie24]

Автор: neuromancer   
Дата:   21-01-05 11:10

Светкавица задължително ще ти трябва. И за дълбокото - големи инвестиции, така е.
Аз лично не знам дали по нашето море има нещо което си заслужава инвестицията, ако ще ходиш по коралови рифове или потънали кораби вече е друго нещо.

Дата:   21-01-05 11:20

Нашето море под вода е по-красиво, отколкото повечето хора си мислят.. нищо, че няма корали, а и потънали кораби да искаш :)) За справка http://www.blackseatd.com/bg/home.php - тия пичове са сериозни (ама и с доста парички) [cool] undefined

Автор: Phoki   
Дата:   21-01-05 11:57

Scoba D- Това е NIKа на колегакоито прави подводни снимки и ги поства тук.Сори за недоразумението!!!1[beer] [shtrak]

Дата:   21-01-05 12:07

aaa ОК n.p. [beer]

Дата:   21-01-05 13:11

значи Мик продаваше никонос 4 за смешни кинти около 350-400 ама може да са го лапнали
не е дигитален но е професионален за тази цел
но за тази дълбочина ти трябват поне една светкавица.....

Автор: cristo   
Дата:   21-01-05 13:50

не толкова апарата е от голямо значение, колкото светлината - тези апарати с които ти си пробвал няма да постигнат нищо в български води, щото наще са мътни :(
тези апаратчета ги правят за тропиците, където на 3 метра под водата е много, ама много светло, а тук ти трябва яка светкавица!!!
и се зареди с по-светлочуствителна лента - със 100 ISO до никъде няма да стигнеш

Дата:   21-01-05 15:27

jumbo, а кой е Мик? Има 2-3 с такова име (Mik, Mick, Mike и т.н.).. търсих в борсата, но там нищо не изскочи..

Дата:   21-01-05 15:40

ето темата
https://photo-forum.net/forum/read.php?f=1&i=17007&t=16589&phorum_uriauth=#reply_17007

сори нещо линка неще да се автоматизира[smilie22]

https://photo-forum.net/static/forum/2006-07/kehz5946.JPG
http://www.club-nikon.org/images/history/NIKONOS-IVA.jpg

Публикацията е редактирана (21-01-05 15:43)

Автор: Mobby_Dick   
Дата:   21-01-05 15:47

Имам приятел подводничар. Ползвам неговия Никонос...има го като награда/тои не го ползва..защото казва, че тука няма къде..и установих , че е прав/.
Това лято се гмурках с него в южното черноморие. Найстина не си заслужава, защото и на 1-2 метра дори е мъгла работата.
От друга страна с него стават готини снимки като ме вали дъжд, под водопад и подобно.
Обектива обаче отворя ли го на 2.8 ...и ...ами просто не съм свикнал на гаден обектив и то още на 2.8, иначе на по-свити бленди е добре.
С този Никонос като студент правих снимки "по пътеката на Индиана Джоунс" на водопада Полска скакавица. Много е ОК за тази работа.
---------------
На фотоизложението тази година една варненска филма ..Одесос нещо си, ако се не лъжа, продаваше подводни еднократни апаратчета ~ 20-30 лв.
Не бяха много лоши на външен вид..исках да взема едно-две, ама не можело да ги продават, че имали само за изложението.
Идеята ми беше, не за снимане във море разбира се:)

Дата:   21-01-05 15:51

мани ги бе пълни боклуци снимал съм с такова [smilie9]

Дата:   21-01-05 15:52

ехаа .. красота! Мерси за линка, само че той е отпреди почти година и сигурно съм закъснял ужасно, ужасно закъсняяял.. ще звънна да видя какво е положението тия дни.

Дата:   21-01-05 16:00

С две думи, най-добре да не се набутвам за скъп апарат/бокс, може да изнамеря отнякъде бокс за цифровото апаратче и да пробвам, пък ако случайно надобрея , тогава да инвестирам.. Май до този извод стигам засега.. благодаря ви за мненията!

Автор: Mobby_Dick   
Дата:   21-01-05 16:23

https://photo-forum.net/static/forum/2017-02/kcrq7903.JPG
https://photo-forum.net/images/o_1106317261_cn1.jpg

Дата:   21-01-05 16:25

канон и олимпус имат боскчета и апратчета няколко модела
пентакс май имаха един и никон имат един 100% любителски
така че може би някоя от първите две фирми може да ти помогне но пак ще изхарчиш поне 1200 кинта за всичко
а на 40м май е доста тъмно вече....

първа  назад  1     всички  напред  последна