Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Въпрос за Canon EOS Elan 7N
Автор: miho   
Дата:   15-01-05 14:18

Здравейте, харесах си въпросния апарат и реших да си го купя с 1.8/50 обектив. Въпроса ми е, ще мога ли да ползвам на него старите си обективи на резба. От няколко места чувам че при този модел има проблем с меренето. И евнтуално ще работи ли с приоритет на бленда. Тъй като досегашният ми опит е само с Зенити, Практики и т.н., мнението на хора ползващи Canon EOS ще е много полезно.
Предварително ви благодаря за отделеното време.

Отговори на това съобщение
 Re: Въпрос за Canon EOS Elan 7N
Автор: Kuncho   
Дата:   15-01-05 14:45

Пусни търсене за темите със стари механични обективи M42, техните преходници и тестове...

Автор: ivo   
Дата:   15-01-05 14:58

Проблеми с меренето имат тези, които не знаят и не могат да мерят със SLR камера. Това тяло е донякъде аналог на EOS D30/60 и 10/20D в лентов вид, не трябва да имаш проблеми, ако си ползваш главата[smile]

Автор: thor   
Дата:   15-01-05 14:59

първо ,намери преходник със стар обектив на заем ,след това намери един Еlan 7N пак на заем ,изщракай един филм с него ,за да му видиш меренето ,на предните модели не им работи меренето със стари механични обективи,много се бърка и ако му се надяваш на него ,нема да изкараш свястна снимка ..това от личен опит ..иначе ако имаш желание да ползуваш ръчен/външен светломер - нямаш грижи ..фотоапарата си работи без грешка ,само че няма аутофокус и ти си нагласяш блендата и скоростта сам,тоест на диафрагмата на която си решил да правиш снимката ,а скоростта според каквото ти е дал светломера или обратно ....[smilie6]

Публикацията е редактирана (15-01-05 15:03)

Въпрос за Canon EOS Elan 7N
Дата:   15-01-05 15:18

Да допълня, питането ми е за конкретния модел, темите ги следя /затова реших да си купувам Canon/[smile] .При EOS 300 меренето работи. Имам възможност да си поръчам EOS Elan 7N на добра цена. Вчера разговарях с притежател на EOS 300 който ме предупреди че при EOS 30/33/ може да имам проблем с меренето и М42 оптика /не знам защо/[smilie11] . Ако някой е ползвал въпросната комбинация /тяло и обективи/ ще ми е много интересно да прочета.

Дата:   15-01-05 15:26

ми така е ,при EOS 30 има проблем ..имам го и затова споделям ...,
иначе , ако целта ти са механичните обективи и конкретно да снимаш с тях като се основаваш изцяло на меренето на EOS Elan 7N ,първо да тестваш и после да взимаш ,да не съжаляваш след това ...[smilie6]

Публикацията е редактирана (15-01-05 15:27)

Автор: neuromancer   
Дата:   15-01-05 15:28

Аз имам такова тяло и меренето бърка ако полваш М42 обективи. Все пак ако го взимаш втора ръка, пробвай, защото може да зависи от конкретния екземпляр.
Лошото при мен е че в зависимост от блендата грешката е различна , от 0 (няма грешка) до +- 1.5 стопа. Тоест може да си направиш един тест и да си запишеш в една таблица грешката при 2-3 бленди и всеки път трябва да помниш да коригираш.
Аз рядко ползвам МФ обективи и не ме бърка много, защото тогава гледам да снимам на негатив. Веднъж снимах на диапозитив с МФ обектив и стана боза.
Това поведение е as designed, питах в канон UK, не искаха да го оправят. По принцип тялото си е супер и лично на мен нищо по-добро не ми трябва, но за МФ обективи си има проблем

Дата:   15-01-05 16:51

Благодаря Ви за отговорите,
явно за сега ще си потърся някоя запазена и нормално работеща Практика /тъй като имам 2.8/20, 1.8/50, 1.8/80, 2.8/200, 4/300 на Carl Zeiss и няколко Руски стъкла/.
Ще се поинтересувам и при EOS 300 ли дава такива отклонения и дали са константни при различните обективи.

Автор: nrk   
Дата:   15-01-05 17:11

Мисля, че байонета на ЕОС300 е пластмасов (поправете ме ако греша) и тежките ти ръчни обективи с металния преходник може да го износят бързо... особено ако ги сменяш често.

ЕОС50 е с метален байонет, захванат за металната част на корпуса ('щото има и пластмасова такава). Мери безпроблемно с ръчни обективи и мисля, че с големите ти "железа" ще се балансира по-добре.

Запазен, на старо, от немския ebay излиза към 140 евро. Има и с по-ниски цени, но за тези пари мижеш да вземеш добра машинка...

Публикацията е редактирана (15-01-05 17:15)

Дата:   15-01-05 17:16

nrk[smilie24] за EOS50 ...[smilie6]

първа  назад  1     всички  напред  последна