Автор: IDA
Дата: 18-08-06 19:51
Тези, които по дефиниция ще кажат, че цената е висока, нека помислят, как, откъде и за колко време в България за толкова пари или по-малко, ще се сдобият с оригинална аутофокусна канонска оптика, която да покрива фокусния обхват от 18-300 мм (28-480 мм на апарат с кропфактор 1.6, като 10D, 300D, 350D, 20D, 30D). Вярно е, че тези обективи по технически параметри не са върха на сладоледа, но за учене, те са идеалното решение, поне за мен беше така. Нека само спомена, че един EF 17-40/F4L струва близо 2 пъти повече от обявената от мен цена за трите обектива. А когато човек се научи да работи с тях както трябва, доста ще се озори, докато намери разликата с десетократно по-скъпите им професионални събратя! Така че, дами и господа учещи се, помислете разумно, погледнете и пробните снимки (вижте препратката по-горе) и не се ръководете по маняшки коментари от сорта на кой обектив бил резачка, пък кой бил дърво или пръчка. Целта на всеки един от нас в крайна сметка е да се научи да снима, да експериментира и усвоява различни техники на снимане и да става все по-добър, а за това е нужна съответната оптика! Тази обява дава възможност да се сдобиете с такава оптика и то на съвсем разумна цена, много по-ниска от тази, която аз платих навремето за нея.
Приятна събота и неделя на всички.
|
|