Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

forum: Фото базар - Цифрова техника
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 Продавам Canon 350D с три оригинални обектива
Автор: IDA   
Дата:   31-07-06 16:03

Уважаеми форумци,

Предлагам на вашето внимание оферта, подходяща за фотолюбител със сериозни амбиции за усъвършенстване във фотографията, който, преминавайки от по-нисък клас фотоапарат (сапунерка) към DSLR, желае съществено да повиши възможностите си за снимане, както и значително да подобри фотографските си умения и качеството на снимките си. Предлаганият от мен комплект ще даде възможност на новия му собственик да покрие целия обхват от фокусни разстояния (17-300 мм, еквивалент на 28-480 мм при стандартния лайка формат (24х36мм2), взимайки предвид кроп фактора от 1,6 на 350D. Това ще му позволи да започне да снима и експериментира веднага и без компромиси по отношение на фокусни разстояния. Преди малко повече от година, аз също стоях пред дилемата, каква техника да си купя след сапунерката и накрая се реших да е Canon 350D. Сега не съжалявам, защото благодарение на него, мога да кажа, че преоткрих фотографията на ново. Повечето кадри в профила ми са правени с тази техника. Дойде време да премина на по-високо ниво (30D) и сега търся начин да продам моя 350D, за да покрия поне частично заема си за новия апарат, но не на всяка цена, разбира се.

Офертата включва следното:

1. Фотоапарат Canon 350D в оригиналната кутия и пълна комплектовка, така както съм го купил от САЩ в края на март 2005 г. Оригиналният комплект включва стандартния обектив EF-S 18-55mm; батерия, зарядно устройство, ремък, кабели, софтуеър, ръководства на английски и испански език, капачки (предна и задна за обектива) и за апарата. Тъй като апаратът е купуван в Щатите, на тялото е изписано американското му обозначение "Digital Rebel XT", вместо европейското "350D".

2. Обектив EF 35-80/F3.5-5.6. Този обектив е с оценка 3.3 на сайта за тестване на обективи http://www.photodo.com и съм го ползвал главно за макро снимки с помощтта на една или две макро лещи на резба М52 (тях не ги продавам, но мисля, че могат да се намерят по фотомагазинчетата или в базара на форума и то на прилични цени). Обективът е изключително удобен за макро с такива лещи, тъй като е компактен и лек, позволява широк обхват от приближение, само чрез въртене на варио гривната, в зависимост от желаното увеличение, а вградената в апарата светкавица не се засенчва от него. Почти всички макро снимки в профила ми са правени така. Обективът става добре и за улична фотография.

3. Обектив EF 75-300/F4-5.6. Този обектив има оценка 3.1 в горепосочения сайт и съм го използвал много успешно, както за улична и портретна фотография, така и за снимане на животни.

И двата допълнителни обектива имат предна и задна капачка.

4. Резервна батерия MAXELL. Качеството и е много високо, а е ползвана много малко. По брой на кадрите с един заряд не отстъпва на канонската. Благодарение на нея, никога не съм оставал без захранване при по-дълги фотосесии.

5. Подарък 1: CF карта (32 Mb), подходяща за проби и експерименти. За сериозни фотосесии ще е нужна по-голяма карта.
Подарък 2: Резервен окуляр. Той се закрепва с едни малки зъбчета, които при невнимателно изваждане от гнездото на визьора, лесно се чупят. Ако това се случи, ще трябват доста усилия и пари за поръчката на оригиналната част от Канон чрез сервиза.

==========================================================================
Цената на целия комплект е 1999,- лв. и е валидна само, ако всичко се купи наведнъж.
==========================================================================

Апаратът е на 18.000 кадъра. Според статистически данни, затворът би трябвало да изкара още около 2 пъти по толкова. А когато стане за смяна, може да се смени при ZENTEX бързо и на съвсем прилична цена. Ето какво казва той по въпроса:

-------------------------------------------------------------------------
Автор: ZENTEX
Дата: 21-12-05 16:36

CANON 30D,60D,10D,300D-живот на шатъра средно 38-40 000 кадъра,в 50% от случаите достига 80-100 000,цена на смяна+ремонт средно 180 лв,време за смяна 40-60 min.CANON 20D 45-50 000 кадъра,в доста от случаите минава 80-100 000,цена 200-220 лв,време за смяна 90-100 min(много е нагъчкан).....за такива параметри[smilie5] .350D живот на шатъра 45-50 000 кадъра,160-180 лв смяна.5Д,живот мин 100 000 кадъра,определено може да мине 200 000,смяна средно 300 лв.1Ds,1Ds Mark II,1D Mark II,живот 200 000 твърдо,обаче в 90% ОТ СЛУЧАИТЕ МИНАВА 500 000.Затворът при тези машини се явявя чиста проба консуматив,и няма нищо общо със старите лентови машини.
-------------------------------------------------------------------------

Моля да имате предвид, че съм си пазил техниката като очите си. Поради тази причина, всичко работи безупречно и е в перфектно състояние. За мен няма съмнение, че след като апаратът и обективите цяла година са работили без какъвто и да е било дефект, те ще продължат да служат на новия им собственик без проблем и да му носят много радост за години напред. Все пак марката Канон е пословична не само по отношение на качество, но и надеждност. Освен това, цялата техника съм я купил от Щатите, където са безкомпромисни по отношение на качествен контрол. На мен ми е много трудно в момента да се разделя с любимата си техника, но какво да се прави, трябва да се изплаща новият апарат.

Тези, на които горепосочената цена се стори висока, нека имат предвид, че в момента тече промоция на 350D (вижте един от банерите на фото форум), според която комплектът с EF 18-55 се предлага за 1569 лв. Като се има предвид тази цена, нека си зададат въпроса въпроса, колко още средства, време и усилия ще са им нужни, за да си набавят обективите и другите принадлежности. Алтернативите не са чак толкова много - солените българските цени в Канон БГ, доставка от вън чрез познати или пазаруване по интернет с всичките свързани с това рискове, мита, ДДС и т.н.. Лично на мен, горепосоченият комплект ми излезе с над 60% повече, отколкото исканата от мен цена, тъй като апаратът, когато го купувах, току що беше излязъл на пазара и цената му беше доста по-висока, отколкото е сега, а също така платих 27% мито и ДДС при вноса на цялата техника в България.

========================================================================

За тези, които желаят да научат повече подробности за 350D, нека прочетат ревюто на следния web адрес:

http://www.dpreview.com/reviews/canoneos350d/

Също така, на ABV.BG съм регистрирал и пощенска кутия, в чието "ЧЕКМЕДЖЕ" можете да намерите мои снимки правени с този апарат и трите обектива, включени в комплекта. Снимките са сортирани в три .ZIP файла с наименованията на обективите, които трябва да изтеглите от там. Повечето от снимките съдържат EXIF. Размерите им са намалени, защото нещо много се краде напоследък, но можете да ги разгледате на цял екран (1024х768 пиксела). За да влезете в сайта, където е пощенската кутия, задайте:

http://mail.abv.bg
User: lenstest (само малки букви!)
PW: CanonEOS (с големи и малки букви!)

=========================================================================

Извинявам се на тези, на които съм досадил с това дълго описание. Много бих искал да се надявам, че ще се намери сериозен купувач, който да оцени по достойнство предложената оферта. Ако има такъв, нека ми пише на адрес:

iavramov@abv.bg ,

за да види и закупи техниката на място, тук в София. Ако е от провинцията и желае да се разходи до тук, бих могъл да го посрещна на гарата и след покупката, да отидем да поснимаме заедно някъде. Така ще мога да му покажа и някои полезни неща с 350Д, например оптимални режими на снимане с апарата и обективите, бленди, скорости, фокусиране и др.

В работно време, можете да ме потърсите и на тел: 71-44-494.

На всички останали бих бил безкрайно благодарен, ако не спамят по темата.

С приятелски поздрав,

IDA.

Отговори на това съобщение
 Re: Продавам Canon 350D с три оригинални обектива
Дата:   31-07-06 16:12

За тези, които неизбежно стоят пред дилемата "Какъв апарат да си купя?" може би ще е полезно да прочетат темата на Julius по въпроса. Ето препратка:

https://photo-forum.net/forum/read.php?f=1&i=......&t=......&phorum_uriauth=

Автор: asahi   
Дата:   31-07-06 17:05

Дълга и смислена обява.
Не бих заменил 350Д с 30Д заради любителски снимки, но това не е повод да се отказваш.

Дата:   31-07-06 17:23

Asahi,
Благодаря за подкрепата.
Уверявам те, че не е само заради любителските снимки, но това е друга тема :-))).

Автор: aquarius   
Дата:   31-07-06 17:41

Предварително се извинявам че нямам комерсиален интерес, но искам да те поздравя за обявата!!! [smilie24] [smilie24] [smilie24] [smilie24] Изчетох я цялата с кеф, въпреки че е от ВражескиЬот Лагер!!! [beer] [beer] [beer]

Ако поне 20% от хората в БГ бяха като теб ...Ехххх.......!!!![shtrak]

Дата:   31-07-06 17:56

Благодаря и на теб, Aquaruis :-)))!

Автор: limper   
Дата:   31-07-06 20:53

наистина прекрасна обява
това трябва да е образец [beer]

аз само да попитам за 75-300 отделно колко ще му търсиш или не го проаваш отделно

Автор: apollo   
Дата:   31-07-06 21:01

Как да нямаш доверие на такъв човек!:-)

Но защо 30D... не можа ли да стиснеш за 5D?!

Автор: hotsnail   
Дата:   31-07-06 21:08

eee super obiawa.

Zawijdam mu na kupuwacha towa si e ciala sistema. Na cenata na obiknowen DSLR. Niama nachin podobno neshto da se obzawede za tia pari. A towa kato gledam e pochti nowo. Daje po hubawo shtoto 1 godina shtom sa izkarali znachi rabotiat i niamat fabrichni defekti.

[beer] [shtrak]

Автор: Airborne   
Дата:   01-08-06 09:20

[smilie24] успех с продажбата, 30Д чака[smilie24]

Автор: krp   
Дата:   01-08-06 10:52

350Д е много железен апарат...въпреки размерите си е много здраво апаратче..говоря от личен опит!

Дата:   01-08-06 11:03

Hotsnail, благодаря!

Точно такива бяха и моите съображения, когато реших да обявя цялата система за продан. Напълно си прав по отношение на надеждността. Обикновено, всяка техника показава дефект или в началото, когато се касае за фабричен дефект или в края на експлоатационния период поради износване. Мисля, че моят апарат тъкмо е минал началния стадий и ако новият му собственик го пази така, както аз съм го пазил, ще продължи да работи безупречно, докато затворът стане за смяна. Ако допуснем, че се наложи смяна на 50.000 кадъра и всеки ден се снимат по 36 кадъра (колкото един стандартен филм), това означава, че ресурсът на затвора, ще бъде изразходен след 2,5 години. Аз имам приятели в Щатите, които притежават същия модел и на 70.000 кадъра, апаратите им още не са показали дефект.

Limper,

Обявата е предназначена за човек, който желае да си набави цялата система наведнъж, за да започне да снима и експериментира веднага, както и да има възможността да прави по-дълги и сериозни фотосесии без ограничения по отношение на фокусен обхват. Хора, които пътуват и снимат доста, ще оценят това. Закупувайки цялата система, новият собственик би си спестил много средства, време, нерви и ходене по мъките при набавянето на нещата едно по едно. Поради тази причина, поне засега, се продава целият комплект. Давам си сметка, че доста трудно ще намеря сериозен купувач, но както вече казах, не съм на зор да продавам на всяка цена. Ако не намеря купувач на целия комплект, ще задържа апарата и ще продавам другите неща едно по едно. Но засега поне ще изчакам, за да дам възможност на хората да помислят.

Приятен ден на всички!

Автор: limper   
Дата:   01-08-06 14:51

мерси за изчерпателния отговор
адски си правIDA написа:

Автор: crazyman   
Дата:   01-08-06 15:18

Прекрасна обява, прекрасна разумна цена .. УСПЕХ !!!

Автор: komitoff   
Дата:   01-08-06 15:46

Oshte li e v sila offertata?

Дата:   01-08-06 15:54

Още е в сила, да.

Дата:   01-08-06 16:06

Комитов,
Ако те интересува, пиши ми на мейла или утре ми звънни по телефона.

Автор: komitoff   
Дата:   01-08-06 18:30

IDA,

Sujaliavam, no za momenta ne moga da go vzema.

Ina4e ofertata e super.

Дата:   01-08-06 19:22

Ще почакам, за никъде не бързам. Здраве да е!

Дата:   02-08-06 11:33

Предлагам на тези, които проявяват интерес, да изтеглят и разгледат снимките от посочения в обявата e-mail адрес, а също и тези в профила ми. По такъв начин ще добиете реална представа за това, какво може да прави тази система.

Автор: crazyman   
Дата:   02-08-06 15:31

Бут, че ме кефи обявата [smilie5] еххх .... що не мога да си го позволя [smilie2]

Автор: ADE_RAN   
Дата:   02-08-06 20:00

страхотен апарат е това!!!! но и аз немога [smilie2]

Дата:   03-08-06 16:58

Въпреки сериозния интерес, до този момент все още не се е намерил сериозен купувач, така че офертата си остава в сила.

Автор: Минко   
Дата:   03-08-06 17:09

много добра оферта, на много добра цена[smilie24]

Автор: riss   
Дата:   03-08-06 18:05

Като оферта на всички ви харесва,ама никой не купува-значи нещо куца....!![smilie11]

първа  назад  1  2     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Секция Базар има нов софтуер, който е официален. След дата 20.11.2012 г. няма да може да пишете тук, в старата версия.

Използвайте новият софтуер, като преди това прочетете правилата за него:
НОВА СЕКЦИЯ БАЗАР