Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

форум: Фото базар - Цифрова техника
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 Продавам нов Любител 6 / 6
Автор: borko   
Дата:   06-04-06 12:47

Няма драскотина - върви + сенник + 1 брой диапозитивен филм fujifilm100 iso
Плюсове: централен затвор не тресе при снимки, снима кадър върху кадър, синхронизира на всички скорости със светкавица. Механичен, може да прави снимки при всякакви условия, например един цифров апарат ще запецне на Хималаите този не и пр. На бленда 8.0 и 11 е резачка и най-важното че снима 6/6 см филм което е професионален стандарт. Подходящ е за пейзажи, репортаж, мода и др. защото фокуса може да се нагласия и по скала така може да се реагира много бързо. Лек и евтин е ...!
Недостатъци: няма измерване и трябва светломер може и по чувство що не. доста тъмен визьор прави само 12 снимки
[shtrak]

Отговори на това съобщение
 Re: Продавам нов Любител 6 / 6
Дата:   06-04-06 12:49

цена 85 лева

Автор: Gafa   
Дата:   06-04-06 13:06

Същия подарих на GuruMMX за рождения му ден
като гледам само с него снима вместо с Д1 си , цената му беше 16лв. почти нов не ползван , и не спомена че в ъглите винетира и е доста обемист

Дата:   06-04-06 13:49

Те щото скъпите обективи за Д1 не винитират ?. 6 / 6 срещу Д1 може да се поспори кое копие ще е по добро май а Снимай си приятел с твоя Д1 и си чисти шума колкото си искаш.
цената му беше 16лв...! Дай ще купя 50бр.

Bye Bye..![smilie18]

Автор: zeek1   
Дата:   06-04-06 13:56

25лв?

Автор: maldito   
Дата:   06-04-06 14:00

[smilie11]

Автор: ahab   
Дата:   06-04-06 14:03

При антикварите пред Невски вървят по 30лв.
На мен днес ми подариха същия ;)

Има отвратителен обектив които не покрива правилно 6х6, но за Арт-ове става...

Дата:   06-04-06 14:04

Разбира се че мога да споря относно любителя , особено ако се разместят зъбците за фокуса и писхи го бегал , все пак е кутия в която слагаш 6/6 нищо друго , дори не можеш да превъртиш лентата кат хората
става за музеен експонат , но не и за снимане [ezik]

Дата:   06-04-06 14:06

Добре последно 40 лева ииии + ув филтър. Мисля че в днешни времена това е съвсем нормална цена за фотоапарат от този тип..[beer]

Дата:   06-04-06 14:09

Е това е по реална цена , сега маняците да се захващат за апарата и да снимат артЪЪ

Автор: stoyan_5   
Дата:   06-04-06 14:15

В ателието "Камера - Класик" са от 11 до 15 лв. и има цяла камара такива.
https://photo-forum.net/static/forum/2006-04/bvcv3511.JPG
http://www.photohistory.ru/Pictures/Lubitel-compl.jpg

Публикацията е редактирана (06-04-06 14:17)

Дата:   06-04-06 14:18

Между другото този апарат много добре транспортира филма може да се пробва. А какъв резултат може да даде зависи от опита и уменията. На времето си спомням дойде един пич от СССР и направи изложба, снимките му бяха супер. Той даже не си свали Любителя от врата, просто се гордееше че може да направи това, което малко хора биха постигнали е ми сиа..

Автор: maldito   
Дата:   06-04-06 16:02

/зависливо гледа и се чуди без Любител как ще снима Артъ / ами сия[smilie19]

Автор: Mobby_Dick   
Дата:   06-04-06 16:22

Визьора му е брилянтно светъл (а не както пишеш горе)
...уви...има едно страхотно недоразумение в тази камера, и то е зъбчатата предавка между визирния и снимачния обектив, оттам и върху фокуса дето виждаш, и дето ще е върху филма после - верно артъ ще стане, ако си го сложа в хималайската раница.
Иначе е трипчетче - значи 3 лещи, като смената , нищо че е 6х6 [smilie5]
Дотук обективното....като си говорим, иначе цената му е смешна - каквато и да е 15-50 лв, и не я коментирам.
Аз за 15 лв. бих изхвърлил нещо обемно на боклука, вместо да му търся купувач, и да ми се назландисва [smilie7]

Дата:   06-04-06 17:04

То голям въпрос стана за този любител. Mobby_Dick ами ти май не си разбрал че в комплекта влиза сенник, UV филтър и филм, е според теб за колко да го продам а.? като един сенник струва 15 лева - дайте да не се излагаме сега де. Три лещи казваш е и какво от това то и тесара е с 3 лещи. То гениалните неща са прости. Снимай на Fuji Supperia тип 120 филм, сканирай и след това го барни малко в фотошопа и тога ще си говорим. [ezik]

Дата:   06-04-06 17:15

borko
Тесара е с 4 лещи, и при това едната група е двоинослепена с канадски балсам, а оптиката е Цайс [smilie3]
Добра ти е цената. Оня за 30 на Ал. невски не кореспондира зъбчатката...иначе щях да го взема за 20 [smilie18]

Иначе Ахабчо стана много отворен във фотодалаверите напоследък...почти колкото Никончо [smilie5] [smilie18]

Дата:   06-04-06 17:22

Всичко хубаво, само последното изречение не можах да го разбера нещо ама като и да е

Дата:   06-04-06 18:13

"Любителя" е за хора който нямат големи претенции и средствата за да си купят скъп цифров апарат, но хора които обичат да снимат и експериментират за да реализират мечтите си. А най-важното ! (средният 6/6 формат им дава голямото предимство след сканиране в фотоателието) особено сега при тези модерни сканиращи глави на минелабите. За цена от 30, 40, 50 лева за фотоапарат излизат с едни гърди напред пред доста скъпите 8 мегапикселни цифрови фотоапарати.....! Е ми сиа...! [beer] [shtrak]

Автор: mus   
Дата:   06-04-06 18:19

Е к`во не му харесвате на ЛюбетелЪ,вижте колко убав ме изкара.....[smilie5]

https://photo-forum.net/static/forum/2017-02/txmj6639.JPG
https://photo-forum.net/imgs_thumbs/117/u_......_lubitel.jpg

https://photo-forum.net/imgs/117/u_......_lubitel.jpg

Дата:   06-04-06 18:22

Ами то трябва да се внимава като се снима[smilie18]

Автор: mus   
Дата:   06-04-06 18:24

К`во да се внимава,той ме снимаше....той трябваше да внимава......при това го бях предупредил.....[smilie5]

Дата:   06-04-06 18:26

Къде са тия модерни глави за сканиране в минилабите на рол-филми...че съм затънал от несканирани рол-филми, нищо , че съм дал луди пари за сканиране на рол, в ужасно качество (де има да гони потребителските масови машини за 35 мм, де сканират в 1-3 Мп)[smilie5]

Дата:   06-04-06 18:27

хаде хаде де..... стига майтапи [ezik]

Дата:   06-04-06 18:30

Ами в Пловдив има зад халите има си хас в София да няма[smilie19]

Автор: asahi   
Дата:   06-04-06 18:36

Борко, то вярно че трябва да се хвали стоката, ама да и се приписват чутовни свойства не върви някак си. Хич да не е тук влизат и хора, дето разбират. Пусни си една тема оттатък във форума с тези твърдения и ще разбереш кое-как.

И аз си имам Любител 6, ама такава рязкост и разделителна способност не съм забелязал, пък не е да не знам как се прави.

първа  назад  1  2     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Секция Базар има нов софтуер, който е официален. След дата 20.11.2012 г. няма да може да пишете тук, в старата версия.

Използвайте новият софтуер, като преди това прочетете правилата за него:
НОВА СЕКЦИЯ БАЗАР