Автор: chris4o
Дата: 28-06-12 23:18
Здравейте, колеги,
Продавам си обектива 18-105 (Nikkor AF-S DX 18-105mm f/3.5-5.6G ED VR). Закупуван е от Профайлд, но е с изтекла гаранция през януари; пълен комплект както е купуван - предна и задна капачки, сенник, калъф и кутия. В отлично външно състояние е (винаги е ползван с УВ филтър), но с малък технически проблем. От известно време забелязвам леко замазване по краищата на снимките и след като беше сервизиран в Профайлд установиха, че има разместване на едното стъкло. Някои може би са го срещали и преди - проявява се само при широко отворена бленда, при по-затворена изчезва. Правих доста обширен тест и стигнах до извода, че не зависи нито от скорост на затвора, нито от фокусното разстояние, нито от ИСО-то или количеството светлина, единствено значение има диафрагмата... Въпреки че си залагам главата, че не е удрян/изтърван, специалистите казаха, че е твърде възможно да се случи дори и като е в чантата.
Забравих да спомена, че всъщност причината за продажбата е, че отдавна планувам да го сменям с 18-200. Тъй като е очевидно, че не ми е много конкурентноспособна обявата, давам към него и 4-те филтъра с резба 67мм, които имам и така или иначе няма да ми трябват, които сами по себе си са на стойност около 150 лв.:
MASSA UV
Kenko Pro1 Digital CPL
Green.L Macro +3
Китайски Инфрачервен 950nm
Освен снимките на самия обектив има и папка Test, в която има няколко двойки снимки, за да видите как изглежда проблема при f/3.6 и при f/11. При желание мога да правя още снимки.
Снимки
От Варна съм и няма да е лошо някой ако го иска да го тества на място, за да няма недоволни после. Естествено пращам и из страната за сметка на купувача с Еконт + тест или за моя сметка с ИнТайм, но те нямат опция за отваряне.
Може да ми пишете на ЛС, като при желание може допълнително да си говорим по скайп.
Цена - 250 лв.
|
|