Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

forum: Фото базар - Цифрова техника
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Предложете апарат
Автор: Skiliak   
Дата:   15-03-12 21:00

Здравейте фенове и фенки, имам нужда от помощта ви. Решил съм да си купувам някакъв апарат, не съм професионалист, но не искам някоя малка спретната сапунерка, а нещо по - приятно. Спрял съм се на Canon sx 40, но не съм сигурен, че това е оптималният избор. Моля ви, коментирайте и предлагайте апарати в този клас, може една идея на горе, на долу ако пак биха ми вършили добра работа. Благодаря на всички предварително и ще се радвам ако успея да се реша благодарение на вашите мнения да взема нещо сносно. Намерил съм нов Canon sx 40 на 730 лв., така че се ориентирам към сума 450 550 лв. за втора ръка апарат.[beer] [beer]

Отговори на това съобщение
 Re: Предложете апарат
Автор: fantazia   
Дата:   15-03-12 21:36

https://photo-forum.net/forum/read.php?f=2&i=487531&t=487531&phorum_uriauth=

Дата:   15-03-12 21:43

и да добавя защото гледам повечето предложения които получавам са такива DSLR които са с отделни обективи, не искам такъв апарат не напразно показах горе долу към какво съм се ориентирал, не искам апарат с който трябва да купя още 4 обектива че да мога да си снимам от далеко или макро и тн .... но все пак благодаря за предложенията :)

Дата:   15-03-12 22:16

хайде бе хора, никой ли няма да помогне на бедното момче, мъча се тука чета някакви неща които даже не са ми ясни от 2 дни насам и не мога да взема решение !!!!
Един казва само канон др казва не вземай канон вземи сони трети ми казва не сони са боклуци вземи лумикс пети не вземи олипус 10-ти не вс е боклук вземи си никон за 5 6 бона ... аз искам готин апарат с възможности средни за 400 500 лв :D толкова ли няма такива апарати ?

No Subject
Автор: аляска   
Дата:   15-03-12 22:16

Публикацията е редактирана (15-03-12 22:48)

Дата:   15-03-12 22:25

ама май тук никой не че те кой какво пише а само на изуст се поства .... 15 пъти повторих да ми се даде съвет за апарат който не е DSLR или огледално рефлексен или там както се водят, за който трябва да купувам един куп обективи ... искам нещо от типа на CANON SX 40 който е комбо или компак вариант апарат .... моля наистина да пи постват и пишат хора които биха ме съветвали за такива апарати не за нещо което дори нямам нужда, благодаря ! ! ! [cool] [cool]

Автор: Sassho   
Дата:   15-03-12 22:29

Canon G серията е точно за теб , виж в обявите.

Дата:   15-03-12 22:42

ок да кажем за този канон sx 40 какво ви е мнението и би ли задоволил нуждите ми ? четох за него мн хд видео добър зум хубави цветове на снимки и тн примерно за него какво бихте ме посъветвали или релевентен на него апарат от др марка, също така гледах фуджита с1600 и с1800 ... нещо за тях ?

Автор: Nevski   
Дата:   15-03-12 23:29

Когато не ми се разнася големия кютюк ползвам един LUMIX/Panasonic-TZ20 - изключително съм доволен. Има си всичко за което се сетиш даже GPS-тагва снимките което икономисва сума време да се сетиш къде си бил снощи...не че ще се сетиш някога да го ползваш.Сензорния екран е сложен за гъзария но може да се ползва. Х-16 оптичното приближаване комбинирано със стабилизацията са отлични.Купища опции за ръчни настройки.Снимането на видео е добро ако си на светло иначе шуми яко.Нов е около 500лв.[shtrak]

Автор: Nevski   
Дата:   15-03-12 23:34

ахам видях за какво става дума в първия ти избор Canon sx 40. ами то като искаш такъв скоро ще поискаш DSLR... като не искаш да сменяш обективи, купи един турбо сапунер - поне се побира по джобовете.

Дата:   15-03-12 23:43

ок предложете ми турбо сапунер ... нямам си хал хабер какво значи и какви характеристики трябва да търся, тоя Канон съм го избрал защото видях че има голям зум има хд видео фул хд с CMOS леща е което знам е добре щото големия мегапиксел не е релевентен на задължително добра снимка, а само по - голяма, от мнения разбрах че исото на тъмно му дава малко шум в сравнение с др апарати от тяо клас ... така че това ми беше молбата за съвети и предложения не да ми пробутвате апаратите си които никой неще да ги купи от година насам :D [beer] [smilie24] [smilie24] [smilie24]

Автор: ivjordan   
Дата:   15-03-12 23:44

Има много Фуджи-та в този клас, които са с най-доброто съотношение цена-качество, според мен. Разгледай ги, въпреки че българския дилър е някакъв некадърник и повечето модели изобщо не се внасят.
Това им е сайта http://fuji.bg/products/index.php
Лумиксите най-много ми харесват, но са доста по-скъпи от аналогичните Фуджи, а разликата в цената едва ли се оправдава с чак толкова по-високо качество. Всъщност, единственото по-добро, което съм забелязал при Панасоника е, че по-бързо префокусира при зуумване във видео режим.

Дата:   15-03-12 23:49

знам че DSLR са по - хубави на качество ама с тея кадри и живот всеки казва на 200 300 кадъра мие апарата от 5 години го имам ама не го ползвам, айде айде аз за 1 месец като бяхме в Гърция на едно състезание по парапланеризъм на едно аверче апарата му нащраках 1500 2000 снимки та той за 5 години ще е направил само 200 300 снимки ... и за това не ги искам тея апарати а и знам как щракам безцелно с едно малко лумиксче дето имам такова съвсем мъничко си го бях намерил хахахахха из морската и то тогава имам с него сигурно 10 к снимки ама ми се щеше нещо по качествено като функция и резултат от снимането че тоя моя лумикс има един дефект като зумна и се появява едно петно на снимката нз може би като го е изтървал който и да му е собственика или нз ... ама от 3 год не съм го спрял, та това искам и от по - големия апарат да може да си щракам вечно само да подменям батерия ако се наложи .... надявам се да ме разбирате :) нищо лично към никой и ничии апарат !!!!

Автор: ivjordan   
Дата:   16-03-12 00:38

При всички положения, всеки "сапунер" или "турбосапунер" ще има по-кратък живот от ДСЛР, така че това не трябва да ти е мотив при покупката.
Моето "Фуджи" е на около 14К снимки и си работи, но два пъти е ходило на сервиз, че имат някаква калпава пружинка на светкавицата, дето се откача и светкавицата става ръчна. Пак си работи, но не "изскача" сама, а трябва да я вдигнеш ръчно. Досадна работа. Този проблем се появи на около 11К снимки, точно когато му изтече гаранцията.
От друга страна, ДСЛР на 11К снимки си е на практика нов, но проблемът с огледално-рефлексните е, че като си вземеш апарата, разходите тъкмо започват. Тепърва ще ти трябват обективи, статив, грип, филтри и т.н.
Сам си преценяваш, но според мен, един "турбосапунер" е идеалното начало. След време ще разбереш, дали искаш ДСЛР или това ниво ти е достатъчно.
Пак повтарям препоръката си за някакво "Фуджи" според бюджета. Доста добри апаратчета са, въпреки че сега някой ще ме опровергае с малкия сензор и лошото представяне на високо ISO. Ама то пък, кой ли сапунер се представя добре на високо ISO???
Ако ти се дават повечко пари, виж Панасониците в този клас.
За Канон-ските и Никон-ските "турбосапунерки" нямам наблюдения.

Дата:   16-03-12 08:26

точно такова нещо искам което да е хем така хем така или както му казвате турбосапунер .. ( мн неясни понятия за мен хахахаха )
и аз се ях спрял на един фуджи с 2500 хд мисля че беше на 350 лв нов ще ходя днес да ми обясняват с кмос сензор не с ццд което до колкото четох е по - добрият вариянт, поемал повече светлина по хубави снимки и тн ... мерси все пак пишете ще следя коментарите ви мерси на вс още един път !!!![beer] [beer] [beer]

Автор: Sassho   
Дата:   16-03-12 08:40

Поема CMOS-a повече светлина та се къса[smilie18] Взимай каквото ти хареса, за твоето ниво всичко е повече от добро. Гледай външен вид и по-ниска цена за да не се набутваш излишно и после както ти омръзне да те е яд. Има време за скъпи играчки, виж най-напред как ще потръгне работата с евтините.

Автор: idivanov   
Дата:   16-03-12 09:57

Вземи си Канон Г 11 или Г 12.

Автор: lion4e   
Дата:   16-03-12 10:04

[smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18]

Дата:   16-03-12 13:17

абе май май на там отиват нещата че ще е или тоя сх40 или някое г версия посъветва ме един фотограф преди вс да гледам колкото се може по - ниско F1.8 например или по - ниско, ама представа си нямам как ще го намеря тоя ултиматния вариант на апарат ....... разчитам някой от вас ако има да продава да предлага :D мерси на вс още един път за съветите !!!!

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Секция Базар има нов софтуер, който е официален. След дата 20.11.2012 г. няма да може да пишете тук, в старата версия.

Използвайте новият софтуер, като преди това прочетете правилата за него:
НОВА СЕКЦИЯ БАЗАР