Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

forum: Фото базар - Цифрова техника
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Търся за Olympus...
Автор: junkpaper   
Дата:   04-06-10 10:49

Търся Olympus OM System Zuiko MC Auto-S 1:1.8 f=50mm или подобен светлосилен 50мм за Olympus (може и нещо с преходник?)

Отговори на това съобщение
 Re: Търся за Olympus...
Дата:   04-06-10 10:55

...може и бартер Zuiko 40-150 китов + доплащане ;)

Автор: dil_stil   
Дата:   04-06-10 17:38

обектива който търсиш на цифрово тяло задължително с преходник...излизат в базара...а за размяната не те разбрах[smile]

Дата:   04-06-10 18:02

ами освен да чакам да излязат...
какво не й разбра :) поне както аз го виждам при цените на Zuiko 40-150 на старо, ако има възможност за бартер би бил следния:
ZD 40-150 + $$$ = Olympus OM System Zuiko MC Auto-S 1:1.8 f50mm

П.С. ако бъркам жестоко, моля някой добър самарянин да ме поправи :)

Публикацията е редактирана (04-06-10 18:04)

Автор: egalov   
Дата:   04-06-10 18:32

Аз си купих от е-вау,
виж тук
Само където транспорта е по-скъп от обектива [smile]

Дата:   04-06-10 20:50

бъркаш...имам Olympus OM System Zuiko MC Auto-S 1:1.8 f=50mm от базара за 50лв. преходника е 30лв. при Слав от Търново...а 40-150 продавам в момента за 230лв. че имам повтарящи :) ...има предложения и по 200лв. ....по-малко е супер неуважение към този хубав обектив[smile]
този 50мм ползваш само с ръчен фокус това му е основен недостатък...иначе е чуден...днес си играх с него ... ако ти е послушен модела си пей сърце...моя не е :))):)

Дата:   04-06-10 20:52

забравих да кажа...двата не са взаимно заменими[smile]

Дата:   04-06-10 21:07

https://photo-forum.net/forum/read.php?f=46&i=......&t=......&phorum_uriauth=
тук има интересни 50мм. си мисля

Автор: dikimee   
Дата:   04-06-10 22:06

Пycни обявa в aнaлоговa тeхникa и щe ce очyдиш... aз търcих 50/1.4 и зa около чac полyчих 5 прeдложeния. Пиши нa asenr , той имa 50/1.8 , имaшe и 50/1.4 aмa ми го продaдe :D
Инaчe обeктивa дeто търcиш e cрaвнитeлно по-рядък от по-"cвeтлия" мy брaт.

Дата:   05-06-10 03:18

мерси за съветите, писах тук-там и наистина за един следобед се намериха няколко оферти. две в процес на проучване. учудващо наистина :) [beer] [thankyou]

Автор: adash   
Дата:   05-06-10 08:32

Тествай преди да купиш на старо, тия ОМ обективи понякога даже и перфектно да изглеждат, може да мажат при отворена бленда заради ghosting. Иначе аз си взех 50/1.8 от asenr и съм много доволен.

Дата:   05-06-10 17:30

Aз кaто нe бях cнимaл никогa нa нeщо под f/4 и то нa модeрни Зyйкотa бях яко в шок кaкво ce полyчaвa c ОМ обeктивa нa 1.4 , aмa поcлe нaпрaвих тecтовe при блeндa 4 и нe можaх дa открия рaзликa нa око.
Тa cи зaвиcи. Но нe очaквaй нeщо cyпeр нa мaкcимaлнa блeндa.

Дата:   07-06-10 18:30

Трябва ми по-остър фокус, това е цялата идея... и за толкоз пари - толкоз :) asenr е коректен, потвърждавам, човек с желание да помага и препоръчва :) оценявам отделеното време и ще му пробвам обективите веднага щом имам преходник.

относно шока - а какво точно те шокира?

това което ме гложди е че и 4те (дали не бяха 5?) обектива, които разгледах на двамата продаващи, са видимо прашасали. сериозно, това отразява ли се много на снимките при употреба с дигитално тяло, какво да очаквам? или да си го отнеса направо този на 1.4 и да не му се назландисвам? специално OM сероята къде мога да занеса обектива "на почитване"?

Дата:   07-06-10 21:36

някоя и друга прашинка не се забелязва на кадрите...зависи какво разбираш под прашасали...аз ценя в този обектив приятното размазване на отворена бленда...останалото ми е по-лесно с китовите

Дата:   07-06-10 22:47

Прашинките се забелязват на (и трите едновременно): доста затворена бленда, при странично осветление и на равномерен цветово фон - синьо небе, бяла стена и т.н. на бленди 8 и нагоре (може би 11 и нагоре, не съм пробвал).
А се уплаших защото очаквах острота при ф/1.4 колкото при ф/4 [smilie5].
Особена разлика между 1.4 и 1.8 обективите няма, който ти падне вземай.
А ако искаш острота...

Дата:   08-06-10 01:27

еее, то такива сигурно под път и над път има :) че и евтини кат мертеници! :) ти снимал ли синаистина с това и цифрово тяло?

и благодаря за съвета за прашинките, много ми е ценно. ще пробвам как е веднага щом се добера до преходник.

Публикацията е редактирана (08-06-10 01:28)

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Секция Базар има нов софтуер, който е официален. След дата 20.11.2012 г. няма да може да пишете тук, в старата версия.

Използвайте новият софтуер, като преди това прочетете правилата за него:
НОВА СЕКЦИЯ БАЗАР