Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

forum: Фото базар - Цифрова техника
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Адаптер Канон - резба М42 с чип за потвърждение на фокуса
Автор: markishky   
Дата:   03-06-10 12:29

Търся адаптер от Канонски байонет към резба М42х1 с чип за потвърждение на фокуса (или "маргаритка" ли му се викало още...).

При ползване на стари обективи с 350D-то нещо ми липсват микроклиновете или растера...

Отговори на това съобщение
 Re: Адаптер Канон - резба М42 с чип за потвърждение на фокуса
Автор: mihajlov2   
Дата:   03-06-10 12:58

На чипа му се вика глухарче - от руски - "одуванчик". До преди година и половина - две ги продаваха в Павилиона, но след това вносът спря. Сега само тук от базара може да се намери. Е, и от Русия естествено. Ако намериш отделен чип, трябва след това да си купиш и адаптер, и да си залепиш чипа на строго определено място върху адаптера - в това е майсторлъкът...

Автор: markishky   
Дата:   03-06-10 13:20

Ясно, мерси за инфото, аз имам правени адаптери, но не се наемам да им слагам чип - ще сбъркам някое разсатояние и ще си прецакам контактните пластинки на тялото... предпочитам фабричното. А този "чип" не е ли просто замостване на някои от пластинките - заглушка?

Автор: horacio   
Дата:   03-06-10 13:24

Адаптери M42>EOS EMF

Автор: mihajlov2   
Дата:   03-06-10 13:40

Изобщо не е само "замостване" - т. е. може би имаш предвид даване на късо на контакти на тялото. Това си е истински чип, който лъже електрониката на тялото, че към тялото е монтиран Канонски обектив с диафрагма, отворена на 1.4 например. Поне такива бяха онези глухарчета от преди две години. Сега не знам, защото от близо две години смених "отбора" и сега снимам с ФуджиС5 и Никон.

Автор: klez   
Дата:   03-06-10 17:52

Аз преди 2 дни си поръчах такъв от ибей, мисля алуминиев или бронзов с потвърждение на фокуса цената беше около 20лв мисля

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Секция Базар има нов софтуер, който е официален. След дата 20.11.2012 г. няма да може да пишете тук, в старата версия.

Използвайте новият софтуер, като преди това прочетете правилата за него:
НОВА СЕКЦИЯ БАЗАР