Автор: rumbafoto
Дата: 28-05-10 23:30
Всичко това е прекрасно, но гореспоменатият сайт няма възможност за плащане с ПейПал... Което за мен е невероятен минус и не бих се доверил на такъв сайт...РАБОТАТА МАЛКО НАМИРИСВА , МИ СЕ СТРУВА ;) МОГА ДА ПУСНА И ОЩЕ ТАКИВА ЛИНКОВЕ, НО НЕ БИХ РИСКУВАЛ ДА СИ КУПЯ ОТ ТАМ-ТОЧНО ОТ ТАКЪВ ИЗГОРЯХ ;)
А и след като има такива прекрасни цени, защо ли хората продължават да дават във любимите ни Фотопавилион и Фотосинтезис по 600 лв. отгоре само за тяло (е, и грип, който всъщност в Англия струва много по-малко от 250 лв.) ???? Да не говорим пък за разликата в цените на тяло + обектив м/у Англия и БГ, или пък м/у САЩ и БГ, или пък Хонг Конг и БГ- където просто всичко е неразбиваемо като цени... Само дето се плащат и мита от там освен, ако някой не ти ги пренесе лично (САЩ и Хонк Конг)...;) + 26,5% върху стойността на покупката и цената на доставката ;) Честито ;)
И отново за въпросните Фотопавилион и Фотосинтезис, където една ЦФ карта на 20МБ/сек. струва 2х повече от колкото аз мога да си намеря същата на 30МБ/сек., та дори и въобще не предлагат ЦФ карти на 30МБ/сек, ами само Екстрийм 3 на 20МБ/сек за зверската цена от 84лв за 4ГБ???? Дори и аз се бях излъгал и миналата година си купих въпросната ЦФ-карта за 84 лв. та още съжалявам ,че не си взех две по- бързи от Герамния за тази цена...??? Трябва ли това да значи, че на хората нещо им става и са се объркали, щом все още пазаруват въобще от Фотопавилион, Фотосинтезис, Техномаркет, а и използвана техника от Фотофорума??? Или , че купуват Refurbished тела от Щатите за 2600 лв. без гаранция и на "под 10 000 кадъра" от тук????.... Колеги, моля ви се :) На някои хора не им е нужна гаранция от 3 години за "скромната сума" от 240лв... Защото един фотоапарат ако работи добре 1 година, шанса да работи добре още 2 е може би70- 80% или пък за тези 240 лв. то човек може и да си го отремонтира тук на място при нужда :).Евентуално :) Не дай си боже! И така. Който иска си рискува и си купува от цял свят, който иска си купува от Фотофорума и т.н.- всеки сам си решава. Много колеги си купуват тук ползвана техника, а аз на тези цени за използвана имам цени за чисто нови обективи например както за Тамрона 18-250мм- тук струва 575лв, на над 2 години, аз за 610лв. си го намирам чисто нов от Германия с 2+1 години гаранция, защото знам и немски, освен английски, руски и сръбски .... Всеки сам си преценява :):):) Нали така :) А и не всеки има възможност да даде такива големи суми... Камо ли пък да знае и немски и английски и други езици... И така нататък... Всичко това ми намирисва на историята със М-тел, Глобул или Виваком които имат най-високите цени В ЦЯЛА ЕВРОПА, НО ВСИЧКИ ГИ ПОЛЗВАТ...Който не знае чужди езици или не е наясно как стават нещата си купува от БГ- така си мисля аз. ИЛИ ПЪК КОЙТО БЪРЗА! И в това няма нищо лошо. Аз въпреки всичко си мисля, че цените които съм определил са прилични и адекватни на сегашната ситуация на пазара . Времето ще покаже- както писах- не бързам, а пък фотоапарата и обектива са си много добри и в даден момент ако видя ,че не се продават- просто ще си ги махна от продажба и ще си снимам с тях:) Засега обаче продължават да си чакат новият собственик, който не иска да рискува с несигурната доставка от такива сайтове... :) ;)
Ама аз май много се отплеснах нещо... То си стана цяло есе по темата- може да го използвам за някой изпит в НБУ
РАДВАМ СЕ ,ЧЕ СЕ ЗАФОРМИ ТАКАВА ДОБРА ДИСКУСИЯ :) ОЧАКВАМ ОЩЕ ВКЛЮЧВАНИЯ- ТЪКМО ЩЕ ПОНАУЧА НЕЩО НОВО ;) БЛГОДАРЯ ВИ НА ВСИЧКИ ЗА СЕГА , ДО СКОРО ПИСАНЕ - ВАЖНОТО Е ДА СЕ РАЗВИВАМЕ И ДА УЧИМ ПОСТОЯННО ;)
Поздрави и с уважение: Румен
Публикацията е редактирана (28-05-10 23:39)
|
|