Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

forum: Фото базар - Цифрова техника
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Евтина Светкавица за стробизъм
Автор: valentines   
Дата:   09-09-09 12:02

Давайте предложения.Нека има ръчен режим и да и се върти главата в двете посоки.[shtrak]

Отговори на това съобщение
 Re:
Автор: exo99   
Дата:   09-09-09 15:15

Имам разни светкавици.
До колко пари ти се дават.
Щото имам и за 10 лева, и за 25, и за 65, и за 100.

На някои им се въртят главите , на други не.

Re:
Автор: tbby   
Дата:   09-09-09 15:45

Yongnuo YN460, един колега продава в пазара за 85 лв.
Имам я (взех я от него) но не съм имал време да я тествам като хората. Kато дизайн прилича много на sb-800. GN и със сигурност не е 33... май е 23, но за проби и учене става, както и за rim flash.

Nissin Di622 от ebay (70-80 паунда), България (299лв). Еквивалент на sb-600, като доста положителни ревюта има в нета за нея. Обмислям дали да не си взема една за основна. Има и TTL, който не ползвам.

Публикацията е редактирана (09-09-09 15:53)

Re:
Автор: doca   
Дата:   09-09-09 16:26

Тая Nissin Di622 май не може да работи в Slave mode, доколкото си спомням или греша[smilie11]

Re:
Автор: dimitar_p   
Дата:   09-09-09 17:47

tbby правилно ти го каза. Човекът, които продава свектавиците има ник laik. Светкавиците, които продава имат мастер и два слейв режима. Не са от най-мощните, но вършат работа. Имат делител на мощността със седем степени.Имат и оптично свързване, но поне на мен не ми върши работа.Но ако ти трябват и синхронизатори можеш пак да си вземеш от него на добра цена. Аз си взех една светкавица и съм поръчал още една. За тия пари си е доста добра оферта. Успех

ето и линкче - цък

Забравих да допълня, че с една светкавица нищо кой знае какво не става, трябва си поне още една, за да имаш някаква по-голяма свобода. Най добре е да имаш и една по-мощна светкавица, а тези по слабите да ги използваш за силует или за конкретен елемент, който да се освети. Поне аз така направих, но всичко е свързано с пари, такаче ти си знаеш.

Публикацията е редактирана (09-09-09 18:32)

Re:
Автор: GenaDP   
Дата:   09-09-09 18:15

1. YinYan CY-32TWZ като нова, главата понякога трудно се върти хоризонтално (нещо вътре заяжда), с втора малка светкавица за просветка, ръчно варио 28-85мм., 2 авто режима и 2 ръчни режима - пълна мощност и 1/16

Има проблем - зарежда много бавно. Предполагам, нещо с инвертора. Цена - 30лв.

2. YongNuo YN-460, описани по-горе. Нови. Цена - 80лв.

3. FalconEyes DPT-386AFZ. TTL за цифрови тела, GN38, моторизирано варио, ръчно управление до 1/16, клетка за оптично палене (само по 1-ви импулс) - 280лв.

Re:
Автор: scorost   
Дата:   09-09-09 19:37

Ниссин-а работи и в слейв режим! Ползвам я вече 2 месеца и за парите си е супер!

Re:
Дата:   09-09-09 20:10

В ръководството на Нисин-ите пише, че палят в слейв режим само по 2-ри импулс, т.е. за стробизъм с оптично палене не стават.

Re:
Дата:   09-09-09 22:35

Е, значи аз съм извадил късмет с моята, щом сработва без проблем....[beer] Както се казва, не е важно какво пише, а какво става...[smilie18]

Re:
Дата:   10-09-09 10:00

Брей, твоята специално са я правили япончетата, по поръчка?

http://199.238.131.26/en/support/622_EN_MAN.pdf

Там пише:
Di622 synchronizes to TTL flash produced by the master flash on the camera. Please make sure the master flash is set at TTL flash mode.

Re:
Автор: tbby   
Дата:   10-09-09 10:16

Хора, дистанционните спусъци от ebay са без пари... Какви слейв режими, какво чудо?!
20-30 паунда са 1 трансмитер + 3 приемника!

Re:
Автор: dvda   
Дата:   10-09-09 10:19

То за slave има решение, ама за ръчния има ли?

Re:
Автор: da.fo   
Дата:   10-09-09 10:39

Продавам Мetz 32Z - 2 цена 100 лева.

Re:
Автор: valentines   
Дата:   10-09-09 12:57

Гena ти беше от Варна, нали?.Къде може да се видят светкавиците?
..."2. YongNuo YN-460, описани по-горе" за тази става въпрос

Re:
Дата:   10-09-09 17:17

Да, от Варна съм. Звънни ми на 0888-...... и ще се уговорим.

Re:
Дата:   10-09-09 18:05

Абе, Гена! Ти не четеш какво пиша аз или не четеш какво пише в мануал-а? Като в оная приказка: Аз му викам Куме Иване, той тича.....!!!
При мен пали! Моделът е за Никон! Може би това има значение, важното е че пали без проблем от малката светкавица на Никон-а! А това: "Di622 synchronizes to TTL flash produced by the master flash on the camera. Please make sure the master flash is set at TTL flash mode." си го преведи по-добре какво точно означава да направиш!

Публикацията е редактирана (10-09-09 18:06)

Re:
Дата:   10-09-09 18:48

важното е че пали без проблем от малката светкавица на Никон-а

Естествено, че пали - след като светкавицата ти е на ТТЛ режим. Вместо да пълниш форума с простотии, вземи научи на кое му се вика ТТЛ и как работи ТТЛ-а при цифраците...

Re:
Дата:   10-09-09 21:45

Добре, специалисте! Паленето от малката светкавица не се ли нарича слейв-режим? Даскала ми ли е бъркал, или ти нещо бъркаш!?!

Re:
Дата:   10-09-09 22:16

Прочети постинга ми от 09-09-09 20:10 колкото пъти е нужно, за да го разбереш. Явно от веднъж не става...

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Секция Базар има нов софтуер, който е официален. След дата 20.11.2012 г. няма да може да пишете тук, в старата версия.

Използвайте новият софтуер, като преди това прочетете правилата за него:
НОВА СЕКЦИЯ БАЗАР