Автор: mitakabus
Дата: 06-01-09 07:24
даgmg...... написа:
> Много ми е интересно за какво ще ползва този обектив с кропната
> матрица? Май този диапазон е мислен за филмовите тела и
> естествено за ФФ? Не съм от разбирачите, но си мисля, че като
> му се нарадва човек и трябва да го продава. Много е добре да се
> оцени това, което трябва да се снима в диапазона 105-300 мм със
> светлосилен обектив???? Май само репртажи от улиците и плашене
> на хората . Телеконвертора отнася нещата
> към наистина добрата СИГМА 100-300/4, а "биричката" си е
> напълно достатъчна за ентусиазма на всеки Минолта-фен.
> Предизвикателство е моторизираната версия, инъче - килограм и
> нещо за ... привличане на вниманието - това е гарантирано!
>
Този обектив се ползва за всико драги ми. И точно ти ли сега взе да ръсиш акъл кое става и не става за кроп. Точно за кроп е идеален да ти кажа. Че иначе 300мм /ф2,8 за ФФ знаеш ли каква цифра е??/ До вчера питаше за обективи кое какво и какво да вземеш - сега се изказваш неподготвен мисля. Въобще снимал ли си е такъв светлосилен обектив в този диапазон??
Вярно , че е за ФФ, но за Кроп също е идеален - който иска аналога за Кроп ще си вземе 50-150/ф2.8 модела!
...за Бирата като си говорим - хубава е спор няма, ама си винетира. Имам си я и си я запазих въпреки , че имам и тази Сигма! Обаче сам я сравнявал и жинетира на ф4 та чак до ф5 при всички дължини...за остротата и цветовете нямам забележки !
За обектива....обектива е страхотен - жалко , че е доста студено а и нямам време да изляза да поснимам.Версията с ХСМ наистина е доста бърза! Дано днес се поосвободя,за да отида до моста да поснимам хвърлянето на кръста - е ще видиш за какво трябва ...бабите са окупирали моста и ще трябва да се пуца от поне 6-700метра...
Колега, дай на ЛС цена само за конвертора???
ааа и да не забравя!
Честит имен ден на всички които носят името ЙОРДАН и производните му! ![[beer]](https://photo-forum.net/forum/smileys/smiley20.gif)
Публикацията е редактирана (06-01-09 07:27)
|
|