Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

forum: Фото базар - Цифрова техника
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Въпрос за функция в 5Д2
Автор: ShotlandetsaWildlife   
Дата:   23-01-09 12:00

В 1DMK3 има опции за ограничаване на обхвата на блендите в които да се "разпростира" камерата, както и за скоростта. Тази функция много ми липсва в 5Д2. Има ли друг начин да се ограничи мин бленда, при която да снима видео апарата при ниска осветеност? Защото светлите обективи са твърде плитки за това което снимам при много ниска осветеност. За тази цел сега съм взел един тъмен обектив само и само да имам бленда 5.6 под която апарата да не може да пада и все още да си имам автофокус.
Има ли шанс с фирмуер да се сложи тази функция от марка - някакъв флаш или нещо от сорта да се направи на апарата?

Отговори на това съобщение
 Re: Въпрос за функция в 5Д2
Автор: galileo   
Дата:   23-01-09 15:00

Виж тук едно заобиколно решение без развъртане на обектива от байонета
Явно от Канон са предвидили само четири базови бленди F=1/22 1/16 1/5.6 и най-отворената на закачения обектив, а помежду им компенсират първо с исото, а като не стига и със скоростта 1/50 1/80 1/100 sec. Предполагам, че с една скала с различни плътности и малко рутина ще се манипулира блендата успешно и предсказуемо докато не излезе ъпдейт, който да дава полагащия се на ЗАУ-то избор на бленда при видео.

Отговори на това съобщение
 първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Секция Базар има нов софтуер, който е официален. След дата 20.11.2012 г. няма да може да пишете тук, в старата версия.

Използвайте новият софтуер, като преди това прочетете правилата за него:
НОВА СЕКЦИЯ БАЗАР