Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

форум: Фото базар - Цифрова техника
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 Търся зарядно за видеокамера
Автор: gangelov   
Дата:   10-10-08 14:10

Търся зарядно за видеокамера ПАНАСОНИК М3000 или М7.

Отговори на това съобщение
 Re: Търся зарядно за видеокамера
Автор: rufo   
Дата:   10-10-08 14:36

колко даваш...имам такова от М3000

Дата:   13-10-08 09:57

кажи си цената и ще измислим нещо.

Дата:   15-10-08 14:37

Има ли някой такова зарядно за продаване?

Дата:   17-10-08 11:57

[thankyou]

Автор: lotos1   
Дата:   17-10-08 14:00

IMAM 90 lv

Автор: rufo   
Дата:   17-10-08 14:27

аз няма да го дам моето под 100 лв.[smilie7]

Автор: lotos1   
Дата:   17-10-08 16:45

110 lv

Дата:   21-10-08 14:53

Вие надавате ли,или продавате?

Автор: da.fo   
Дата:   21-10-08 16:20

Това зарядно си заслужава 100те лева защото много бързо зарежда и друг вид 12V акумулатори и си изкл. съвсем както трябва. Имам такова и затова не го продавам , че с него си помпя 12V 5А акумулатори които ползвам за една видеолампа.[smilie24]

Даже камерата се чудя[smilie11] какво да я правя, че и куфар имам [smilie21].

Публикацията е редактирана (21-10-08 16:21)

Автор: Блясък   
Дата:   21-10-08 16:50

Известен брой години имах постоянна работа с оловни акумулатори, и съм събрал доста наблюдения върху работата и зареждането на такъв тип акумулатори.
Такова зарядно не става за големи акумулатори (по-големи от 4 ампера), по чисто конструктивни причини:
Това зарядно прави заряден ток около 2 ампера, и е съобразено със специалния дизайн на клетката на видеобатериите на Панасоник... Те издържат на такова натоварване, и въпреки това издъхват много по-бързо от нормално зареждащ се оловен акумулатор. А как зарядното разбира че акумулатора е зареден? Заредения 12 волтов акумулатор трябва да има напрежение 13,2 волта без товар и без подаден заряден ток. Поради много ускорения заряд (2 А вместо 200 ма) елемента се зарежда много интензивно, което води до покачване на напрежението върху него в рамките до 3 волта, което по принцип е пагубно.
Именно тук е гвоздеят на идеята на Панасоник. Това зарядно е направено за 2А/часови акумулатори, и е пресметнато, че те са достатъчно малокапацитетни и ще повишат напрежението си бързо и в големи граници поради големия заряден ток, и е заложено напрежение около 18-19 волта, при достигане на което, зарядното да изключи. Акумулатора се зарежда в режим на шоково зареждане с 10 пъти по-голям ток.
Сега слагаме един по-голям акумулатор, например 7 амперов, и го зареждаме с въпросните 2А. Какво става? Клетката е по-голяма и поема по-добре големия заряден ток. Тоест относителния 'удар' върху елемента е по-малък. Съответно елемента не вдига така рязко напрежението си, и съответно зададената граница 18-19 волта е доста висока и ще води до яко презареждане на алумулатора. Такъв акумулатор ще е топъл на пипане, от него ще се чува специфично 'пльокане' поради отделяне на газове от желирания електролит, което вече е признак за безвъзвратна, необратима промяна в електролита и съответно капацитета на акумулатора.
Така че ... това зарядно става САМО за 2А акумулатори, и то произвеждани по технологията на панасоник, и батериите за които е предназначено са означени като 'видео батерии' и са няколко пъти по-скъпи от обикновенните. Ако искате да го използвате за зареждане на други акумулатори , ви трябва обикновен волтмер, и д следите ръчно напрежението върху акумулатора. При достигане на 14,4 волта (това е безопасното напрежение, след което започва разрушаване на елемента). трябва ръчно да изключите процеса.
Надявам се да съм бил полезен. Успех на овърклокерите!

Дата:   21-10-08 22:17

Аз си ги зареждам акумулаторите(12V4-5A) вече 3та година,пък който иска да не вярва. До сега нито един акумулатор не е **БЕЗВЪЗВАРАТНО ПРОМЕНЕН** [smilie21]

Автор: cameraman   
Дата:   21-10-08 22:22

Няма зарядно, кето струва 100 лева.
За толкова ще наема и инженер, който да конструира ново

Публикацията е редактирана (21-10-08 22:23)

Дата:   21-10-08 23:30

Сашо(cameraman),
явно си забравил, че това зарядно е комбинирано с адаптер/траф без който камерата не може да работи директно на ток. А намери инженер да ти го конструира и изработи за по малко от 100 лв.[smilie21]

Дата:   22-10-08 00:01

Дафо, ще направя аналог с голям (44Аh) акумулатор на кола... все едно от пълно разреден, да го заредиш до пълно зареден за 2 часа при ток около 50-тина ампера! Може, ама не вярвам да издържи няколко години. Не се заяждам, но специално оловните не търпят да ги товарят при заряд много... виж, на разряд са държаливи... (те затова се ползват и в колите, да успяват да дават ток за стартера, който може и 80 ампера да стигне...) Но и автомобилния алтернатор дава до 20-30 ампера заряден ток, и то за много кратък период, само 10-на секунди и връща на 4-5 ампера... а за 44 Аh акумулатор 1/10 от зарядния ток си е точно 4,4 А.
Наистина твоя опит с 3 годишното ползване е интересен... опитай се да замериш зарядния ток на твоето зарядно, може наистина с по-малко да буха акумулатора.

[beer] наздравией, компания!

П.П. Оправих си малко правописни...

Публикацията е редактирана (22-10-08 00:05)

Дата:   22-10-08 00:07

Зарядния му ток е импулсен и оттам идва цялата идея на Panasonic за бързото зареждане

Дата:   22-10-08 00:09

Хубу, съгласих се....

Автор: to6ko1999   
Дата:   22-10-08 09:18

"Такова зарядно не става за големи акумулатори (по-големи от 4 ампера)"

С такова зарядно съм зареждал 7 ампера акумолатор и след това съм снимал 6 часа с него-зарежда [smilie24]

Дата:   22-10-08 10:19

Да, разбира се, ще го зареди. И то бързо. А изчака ли зарядното само да изключи зареждането? А когато се наведеш до акумулатора 'шлюпуркаше' ли вътре електролита? Предполагам - да
Представете си пакета пластинки от олово заедно със сепараторите, гелосани със електролита в полутечно състояние, и всичко това нещо обуто в 'чорапче' от някаква текстилна материя.. Е това е клетката на акумулатора.
И с тоя електролит са облепени всички пластини на електродите, и така е втвърден под формата на много гъсто желе. Представете си едно презареждане как води до отделяне на газ, и тоя газ как РАЗЛЕПВА желето от плочите. И каква площ остава за химичната реакция след едно такова 'шлюпуркане'.... Ето от това намалява значително капацитета на необслужваемите оловни акумулатори.
Усещам че доста от пишещите тук се нервят че се опитвам да обясня един процес, за който съм успял да събера малко информация. Ако смятате че се правя на тежък с тези ми обяснения, няма да обяснявам нещата повече. ОК, вашите акумулатори са ама много добри и не се подчиняват на химичните и физични закони, зареждате ги с 10-на пъти по-голям ток и държат години, даже си повишават капацитета... явно сте или слепи, или келеши. ОК, няма да обяснявам повече. Специално за всички овърклокери на оловни акумулатори мога да предложа схема на още по-бързо зарядно, което даже повишава капацитета на техните супер акумулатори.
Успех, господа!

Публикацията е редактирана (22-10-08 10:23)

Автор: aldebaraneca   
Дата:   22-10-08 10:58

Не се впрягайте на лицата с никнеймове завършващи на "..fo". Явно имат или са имали нещо общо сякаш са от една "школа"[smilie18] [smilie19]

Автор: papito82   
Дата:   22-10-08 11:04

kolega eto ti edin adres 6umen tel: 054/...... az polzvam avtomati4no zariadno tiahno proizvodsvo 6/12v struva 26lv

Автор: foto_gmg   
Дата:   22-10-08 13:44

За продан зарядно за М7 М3000 и М9000
Продават се в комплект с камерите които работят перфектно цена на всеки комплект 200 лв.

Дата:   22-10-08 13:57

Автор: to6ko1999
Дата: 22-10-08 09:18

"Такова зарядно не става за големи акумулатори (по-големи от 4 ампера)"

С такова зарядно съм зареждал 7 ампера акумолатор и след това съм снимал 6 часа с него-зарежда

Aми ето колегата зарежда даже 7 амперов и казва , че няма проблем. Аз зареждам 4-5 амперови без проблем. Панасоник зареждат 2 амперови и изведнъж "ама тока е много като се сложи 5 амперов" [smilie11]

Дата:   22-10-08 15:21

Благодаря на всички.Аз зареждам с такова зарядно вече 16год.батерии от 9 и 12А и няма проблем.Така,че ако има за продаване,но не с камера и на разумна цена ще го купя.БЛАГОДАРЯ.

Дата:   22-10-08 15:29

Бях се зарекал да мълча, но и тоя път ще се опитам да обясня. За последно:
Акумулаторите,които вие зареждате за обикновенни и служат за захранване на алармени системи в офиса. И стриват по 15-20 лева за 7 Аh. На Панасоник 2Ah батерията струва 100 лева. Сигурно има защо. Ако някой е чупил такава батерия ще види, ще клетката е херметична, и когато другите акумулатори отделят газ и отлепват желето от плпочите си, на Панасоник акумулатора не отделя газ, защото работи в режим на високо налягане - тоест корпуса на клетката е херметичен и газ не се отделя, зашото няма място за газ - всичко е много плътно. От там и липсата на въздушни клапани, както е при останалите, и затова батерията е по-компактнан от другите с такъв капацитет - в нея няма възхух. Освен това корпуса е много по-здрав от корпуса на обикновенните акумулатори, за да издържа на евентуалното налягане.
И пак няма кой да чете обясненията ми по-горе.... проблема не е само в тока , а в граничното напрежение, при което изключва акумулатора.... 18-19 волта са избрани като праг на изключване при съответния пад на напрежение върху 2 Аh акумулатор; ако се сложи 4 или 7 амперов, пада е много по-малък (заради по-големия капацитет) и съответното гранично напрежение трябва да бъде по-малко, например 15,5 волта. Но то е фиксирано на около 18 волта, което ако се достигне при по-голям акумулатор означава че той вече отдавна се презарежда. А презареждането означава отделяне на газ, и намаляване на така скъпоценната площ за химическата реакция между електролита и плочите.
Именно за това пак по-горе бях писал че с тези зарядни МОГАТ да се зареждат обикновенни оловни акумулатори, с известни ограничения в живота им на експлоатация, ПРИ УСЛОВИЕ, че се наблюдава напрежението върху клемите, и съответното РЪЧНО изключване на тока при достигане на 14,4 волта.
Импулсно зарядно, Дафо. Да, това е така, доколкото няма трансформатор, и по аналогия с компютърните захранвания, които са с импулсни схеми, може да се твърди че зарядното е импулсно. Но че зарежда с импулси, и работи на импулсен принцип - много грешиш, приятелю. Има си съвсем лесно измерим постоянен зареждащ ток от 2 Ампера, и няма никакви импулси. Поне аз не съм ги измерил нито със стрелкови уред, нито с цифтов мултицет.

първа  назад  1  2     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Секция Базар има нов софтуер, който е официален. След дата 20.11.2012 г. няма да може да пишете тук, в старата версия.

Използвайте новият софтуер, като преди това прочетете правилата за него:
НОВА СЕКЦИЯ БАЗАР