Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

форум: Фото базар - Цифрова техника
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Carl Zeiss
Автор: mad_rad   
Дата:   06-09-05 23:43

Бих искал да ми помогнете да разпозная дали това е байонет за Pentacon Six, защото едно мое скорошно питане беше свързано с това как мога да закача следния обектив на D70:

https://photo-forum.net/i/......&USER_ID=10330

https://photo-forum.net/i/......&USER_ID=10330

Питам ви в "Базар", защото предположих, че тук може и да срещна някой, който е работил с този обектив

Отговори на това съобщение
 Re: Carl Zeiss
Автор: muu   
Дата:   06-09-05 23:53

be,dai po dobre kartata na bosna i hercegovina...[smilie3]

Автор: explorer   
Дата:   07-09-05 00:06

не е за Пентакон... не знам обаче за какво е

Автор: todorov   
Дата:   07-09-05 00:09

Що не идеш при Здравко Деков както те посъветвах ... в предишната тема?

Автор: mad_rad   
Дата:   07-09-05 00:18

Тодоров, прочети тази предишна тема по-надолу
[smile] , Здравко Деков и той не беше точно наясно и каза:
"Директно с преходника обектива се отдалечава с малко повече от 1 мм.от фокалната равнина и най- далечното разстояние на което може да се фокусира е от порядъка на 3 м.
След празниците ще се заинтересувам дали този обектив може да се пренастрой само с изместване на законтрящите винтчета",
какви винтчета да местим, просто искам да идентифицирам какво трябва за този обектив, за да поръчам да ми се изработи такъв преходник[shtrak]. Не съм от София, а и нямам предстоящо ходене до там и затова питам форумците, затова е цялата олелия[smile]

Автор: todorov   
Дата:   07-09-05 00:39

ОК!
Не съм дочел темата явно...[beer]

Автор: 5kan   
Дата:   07-09-05 10:02

прилича ми на обектив с байонет за Екзакта 6х6
по всички данни работното разстояние и байонета на последните модели е същото(74.1mm), като на Пентакон Сикс и Киев 6, но някъде споменават за адаптери за Пентакон - Екзакта 6х6

Публикацията е редактирана (07-09-05 12:57)

Автор: Junior   
Дата:   07-09-05 10:08

абе що ти притребвало да слагаш тоя обектив на Д70????????? така губиш маса резолюция

Автор: Nikon_F2   
Дата:   08-09-05 06:49

[smilie5] Тъй като го гледам, това е обективче за "Altix"V. http://www.altissa-museum.de/prospekte/0196b992ce0d412a3/0196b992b71144b14/index.htmlTова е евтино DDR апаратче от преди 50 години. Тесарчето със сигурност не е лошо, но едва ли ще даде резултат като нормален 1,8/50, напр.[smile]
В крайна сметка, можеш да жертваш обективчето, то не представлява колекционерска рядкост, и да свалиш и струговаш последната гривна, така че да може да ти компенсира тези 1-2мм и да имаш безкрайност на фокалната равнина. Въпросът е има ли смисъл от подобни главоблъсканици?[smilie10] [smilie11]

Публикацията е редактирана (08-09-05 06:54)

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Секция Базар има нов софтуер, който е официален. След дата 20.11.2012 г. няма да може да пишете тук, в старата версия.

Използвайте новият софтуер, като преди това прочетете правилата за него:
НОВА СЕКЦИЯ БАЗАР