Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

forum: Фото базар - Цифрова техника
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 SONY R1 Info
Автор: ivan-g-d   
Дата:   28-09-07 07:34

Na sony R1 smenja li se optikata 4e ne moga da namerja nikade to4nite mu harakteristiki?
Zsluzava li si tozi aparat?

Отговори на това съобщение
 Re: SONY R1 Info
Автор: zariio   
Дата:   28-09-07 08:16

Има един dimi2007 тук някъде[smile] той знае.
А като гледам само колко теми си напускал за един ден почваш на него да ми приличаш[smilie18]

Автор: nikton1954   
Дата:   28-09-07 08:20

Не се сменя оптиката, а апарата е много добър даже може да се каже,че е най-добрия от този клас - апарати с несменяема оптика.

Автор: nik1   
Дата:   28-09-07 08:49

Njakoi znae li dali fuji film s9600 e dobar aparat.Imal sum DSLR aparat nikon d 200 i go prodadoh.Ne mi se zanimava pove4e s DSLR-i golemi,tezki,grubi Iskam ne6to po taka: em da e leko i malko,em da snima perfektno/po4ti da e kato DSLR/ a drugia model na koito sum se sprjal tova e Canon G9 ili Sony R1

Автор: Mobby_Dick   
Дата:   28-09-07 12:38

Апарата не е в класа, които горе някои определи.

Оптика за него има като оптически приставки.
Доста големи са, но качеството остава безупречно.
Снимам с този апарат откакто го има и телеконвертора му, което го прави от 24-200 мм. (приравнено към 35 мм.)
пускал съм теми по въпроса в основният форум.

Автор: XiZoR   
Дата:   28-09-07 12:45

dimi2007 moje i znae si4ko[smilie24] [smilie18] [smilie18] [smilie18]

Автор: ptizelov   
Дата:   28-09-07 12:57

сони Р1 е с карл цейс Т* червена звездичка от 2,8 бленда 28-100 и нещо зуум, има светломер с потенциометър дори и за 30 секундна експонация, много е добър, екрана му се вади и върти на всички посоки, може да снимате отгоре и отдолу, изключително лек, бърз кадри в серия, качеството е много добро, е някой, който има 5д казва че сони е боклук но не мисля така... даже матрицата си е нормална РГБ а не както предния модел на сони 8080 който беше с РГБ и Е- емералд, явно са се отказали от новата концепция а и аз голяма разлика в цветовете не видях, прекрасен е за натюрморти и снимки в помещения с приглушена светлина, пробвал сам ги и двата Р1 е безспорния победител, бих казал, че се държи по добре дори от моя Пентакс к100д, като качество, мисля че беше 10 или 12 мегапиксела.. записва в флаш карта така, че за мен си е чист дслр само без сменяема оптика :) а и още нещо има си сенник на обектива...а обектива е огромен :)

Автор: ptizelov   
Дата:   28-09-07 12:59

ето ти подробно инфо с ревю

http://www.dpreview.com/reviews/sonydscr1/

Автор: deniac   
Дата:   28-09-07 13:17

Иване, дискусии като тази се правят във Форума.
Тук се купува/продава.

Дата:   28-09-07 15:05

ptizelov
не започва от 28 мм., а започва от 24 мм. (приравнено).
И разбира се, че ще се държи по-добре "дори от моя Пентакс к100д, като качество", след като се държи така и пред моя ПентаксК10Д [smilie18] [smilie21]

Сонито е безспорен лидер при АПС-Д, къса част варио!
Няма обектив които да му стъпи.
Нужда там от стабилизация аз не усещам, и снимам успешно на стоиности под тези с които снимам с ДСЛР.
Виж, като му сложа конвертора - става огромен (кусур), а тогава се усеща и нуждата от стабилизация!
Но изображението и през него е ПЕРФЕКТНО.

Извод:
Ако не те гони нуждата от бързо снимане на далечни обекти, сонито е твоят апарат!
Динамиката му е +++ !

Автор: pmitchev   
Дата:   28-09-07 17:59

Апарата си заслужава ако снимаш освновно до 70мм, или на много добра светлина. Това е в случай че не искаш да влагаш в осветление или светкавица. За неща които изискват над 70мм и да на сянка или на закрито - не става. Стабилно голям е, по-малък е от DSLR с подобен обектив, но на практика като го сложиш в раница губят едно и също място. Иначе ти идва с 1 kg по-лек. Разбира се не може да се сравнява откъм качество с някакво Canon-ско тяло + 24-70/2.8 или 24-105/4 IS. Ако кинтите не са ти проблем - 350D или 20D + 24-105 IS би ти свършил много по-добра работа (ако не ти трябват 24мм разбира се), и ти идват същите от към размер.

Дата:   28-09-07 19:50

Свят голям - хора разни.
Аз с този апарат снимам при доста добра тъмнина - показвал съм доста снимки [smilie18]
Дисплеят ще ти опреснява прилично дордето въобще има смисъл да снимаш.
А не би ми хрумнало да сравнявам Цайс Т обектива с ултракъса работна отсечка с какъвто и да е подобен зя Канон СЛР.
Първият щото го имам. [smilie18]

п.п. ДСЛР-а Пентакс К10Д ми стои като играчка пред сонито. [smilie7]
за 300Д да не говорим.

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Секция Базар има нов софтуер, който е официален. След дата 20.11.2012 г. няма да може да пишете тук, в старата версия.

Използвайте новият софтуер, като преди това прочетете правилата за него:
НОВА СЕКЦИЯ БАЗАР