Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

forum: Фото базар - Цифрова техника
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Търся Sigma 10-20 за Nikon
Автор: spot   
Дата:   29-08-07 20:39

Привет!

Първоначално се интересувам на каква цена бих могъл да намеря Сигма 10-20 втора ръка? И дали си струва да я търся така, или не си заслужава? А, да, за Nikon я търся.

Мерси!

Отговори на това съобщение
 Re: Търся Sigma 10-20 за Nikon
Автор: mravunko   
Дата:   29-08-07 21:54

а токина 12-24/ф4? чувам била хубава

Дата:   30-08-07 00:02

И аз така чувам :) Просто съм лаком и 10 ми звучи мноооооого широк... Но да, и Токината ми е интересна.

Автор: laer   
Дата:   30-08-07 00:05

сигмата е отвратителна. от токината съм много доволен.

Дата:   30-08-07 01:41

Верно ли? Аз уж все хубави неща съм чувал за тази Сигма... Но подозирам, че е доста мека - нормално за Сигмите. Разликата между 10 и 12 много ли е осезаема?

Автор: laer   
Дата:   30-08-07 01:52

виж ревюто на кен рокуел за широките обективи за никон.

Автор: Petri   
Дата:   30-08-07 08:15

laer, какво значи че сигмата е отвартителна? Хващал ли си някога някои от тази гама широки обективи - Никон, Канон, Сигма, Токина...?
Не се изказва неподготвен. Може сигмата да не е най-добрия широк обектив, но това не го прави отвратителен!

Дата:   30-08-07 10:35

Така... Кен Рокуел (много се обича този човек!) би избегнал Сигмата основно базирано на качеството на конструкцията й. Иначе не била толкова зле. Иначе, след очевидния избор - Nikkor - препоръчва Tokina-та. Sigma-та има единствения плюс, че стига до 10мм. Та така, значи... Някой да е пробвал и Sigma и Tokina - да ни посъветва? [smile]

Автор: Petri   
Дата:   30-08-07 10:47

Съветите са ясни: при Сигмата имаш 10мм, Токината - по-остра. Токината на отворена бленда също така според последните снимки попаднали ми от нея е, че на отворена бленда се справя много добре по краищата, докато при сигмата, трябва да позатвориш за да имаш по-добро качество там.

Автор: deniac   
Дата:   30-08-07 11:23

Разликата от 2мм за широко е силно осезаема. Не може да се търси свръх острота при 10мм обективи. Аз съм с канон 10-22, който в доста сравнения се води най-добрият от свръхшироките за кроп, но при такава брутална перспектива, това което се получава по крайщата е откровено зле.
И аз бих дал глас за токината, дори само заради далеч по-качествената изработка.

Дата:   30-08-07 12:06

Май става все по-ясно кой е фаворитът. А и като се има предвид, че най-широкото, което имам, е 28мм, 12-24 определено не звучи зле! [smile]

Автор: PR   
Дата:   30-08-07 14:05

Снимам със Сигмата повече от година и реултатите са много добри. Вярно е, че при Сигма може да има разминавания в качеството от бройка на бройка, но моята е на ниво. И което може да те интересува най-вече - за продан. Може да го пробваш, да ти покажа кадри правени с него и да решиш дали е за теб. Ако те интересува, пиши ЛС. Цена - не съм мислил още, ще видя колко е нов в интернет и естествено ще приложа подобаващо намаление заради употребата.

Дата:   30-08-07 14:26

Писах ти! Уха! [cool]

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Секция Базар има нов софтуер, който е официален. След дата 20.11.2012 г. няма да може да пишете тук, в старата версия.

Използвайте новият софтуер, като преди това прочетете правилата за него:
НОВА СЕКЦИЯ БАЗАР