Автор: sheriff
Дата: 30-06-07 08:47
Здравей! Аз не съм професионалист, така че ще ти кажа моето мнение безплатно.
За мен е безпредметно да имаш фотоапарат, който е голям почти като дслр, тежи почти като дслр (с обектив с подобно фокусно разстояние, но не с подобна светлосила), а качеството на снимките и скоростта на реакция да са значително по-зле. За да разбереш най-точно разликата между ФЗ серията и кой да е дслр направи по няколко снимки и с двата, и ги разгледай на твоя компютър - разликите са очевадни. Ако нямаш познати с ФЗ и с дслр - отиди в магазин, където продават фототехника със своя карта, помоли да направиш няколко снимки с каквото си си харесал и после ги гледай спокойно у вас. На мен не са ми отказвали никъде тази проба. Сам ще стигнеш до извода, че е по-добре да си купиш дслр. Имаше тук не веднъж Олимпус Е300 с обективи покриващи от 28 до 300, че и до 400мм фокусно разстояние (горе-долу колкото е и на фз серията на панасоник) за цена между 800 и 900лв. За около 1200лв можеш да вземеш и Никон Д50/Д70, Канон 300Д/350Д, КМ 5Д и др. с 1 или 2 обектива покриващи това фокусно разстояние. Пробвай и прецени сам!
|
|