Автор: Orlin
Дата: 01-05-07 15:12
Снимките ти не са направени добре, за да мога да определя.
На Дядото (между другото го познавам :) не може да се разбере къде е фокуса. Предполагам че е върху него, но не си личи. Няма го екзифа и не знам при какви условия е направена снимката. Ако трябва да кажа - цялата снимка е мъглява, дано не е от обектива.
При жигулито нещата са мааалко по-ясни, фокуса май е върху вратата снимката изглежда нормална.
Тестове не се правят по този начин - трябва ти статив, трябва ти неподвижен обект - най-добре тестова таблица, иначе може да заснемеш примерно стена с табели, надписи, реклами, но да е на една плоскост перпендикулярно на направлението на апарата. Тогава можеш да прецениш остра ли е снимката, има ли фокус и т.н.
А това че го няма екзифа съвсем обърква нещата. И извинявай, но дори не си избърсал обектива преди да го заснемеш - пълен е с власинки!
Не се засягай, не си длъжен да знаеш всички тези неща, но нали искаш да си решиш проблема?
Може и друго - да направим тест и с моята Сигма и да сравним дали има разлики в образа от двата обектива. През седмицата съм зает, но заради идеята съм готов да отделя 2 часа. Може да се уговорим на лични.
И все пак да уточня, дори и да няма абсолютно никаква разлика в снимките, все пак обектива вече не е същия и трябва доста да намалиш от цената, за да го продадеш.
|
|