Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

forum: Фото базар - Цифрова техника
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Помагайте: имам нужда от съвет за лаптоп Sony Vaio
Автор: opredeleno   
Дата:   12-04-07 11:16

Извинявам се, че не е за фотоапарат, но в Плесиото продават Сони Вайо за 2100 лв.
Понеже съм назаднала с информацията се чудя дали си струва от гледна точка на графичната карта, тъй като със сигурност ще го използвам за фотошопа най-вече, а в едно ревю четох, че въобще не са впечатлени от нея.
Ако някой се е интересувал от лаптопи в последно време, моля да ми даде съвет за този. А иначе специално за картите май това са вариантите за избор:
- интелска
- GeForce
- ATI Radeon

Това е, което забелязвам, че присъства в лаптопите, макар че Радеона се помещава в скъпия клас.
Моделът е Sony Vaio VGN-FE31H. Дали мога да намеря нещо по-добро за тези пари? Промоцията му минава съвсем скоро и трябва да реша буквално за ден-два

Много ще съм благодарна за всякакви мнения.

Отговори на това съобщение
 Re: Помагайте: имам нужда от съвет за лаптоп Sony Vaio
Автор: ogistoev   
Дата:   12-04-07 11:45

Ами фотошопоа е изцяло 2Д програма т.е. всяка една съвременна видеокарта от нисък клас ще ти върши работа. Не знам какво ревю си чела но за фотошопа ти трябва: 1. рам, 2. по-сериозен процесор...
Друго нещо което прави впечатление е че си посочила и цитираш марки на видео карти а не модели, и конкретно не може да се препоръча нищо. Все едно да питаш кое е по-добро БМВ или Мерцедес, представи си да сравняваш Мерцедес А100 със БМВ745 например.
А ако чуеш препоръки от рода на Радеон е по добре от Г-форс или обратното, можеш само да им се изсмееш, ако не са обвързани с конкретни препоръки за конкретни модели. Само интелските предложения са изцяло от нисък клас и съответно при натоварване "издишат" сравнени с подобния клас на конкурентите.
Друго което мога да кажа, че ако не ти е наложително да го разнасяш насам-натам, по добре заложи на настолна система.

Публикацията е редактирана (12-04-07 14:41)

Автор: mimiron3   
Дата:   12-04-07 13:24

ogistoev е изцяло прав!Послушай го![beer]

Автор: IvoZ   
Дата:   12-04-07 14:34

Аз бих си взел за тези парички един Асеr двуядрен [smilie24]

Автор: speedking   
Дата:   12-04-07 15:57

Лаптопа е повече от добър за парите си. Тоя над мен да ходи да си купува двуядрен ейсър като толкова ги разбира ;)

Модел: VAIO VGN-FE31H

Intel Core 2 Duo T5500 1,66GHz
1024MB (max 2GB)
HDD: 120GB SATA
15.4" WXGA X-Black LCD
NVIDIA GeForce Go 7400 512 МБ - видеокартата е много добра за игрички и 3д приложения.

Тестове:
F.E.A.R , Condemned:Criminal Origins
Settings as follows : all to maximum + soft shadows OFF, 1024x768.
GF7600 : 53 fps

Aquamark (syntethic benchmark which uses game engine)
Settings as follow : default (No AA + AF x4 + maximum details, 1024x768)
GF7600 : 63000 marks

DVD+-RW/+-R DL/RAM

Wireless "A" standart.

Батерия: Li-Ion

Допълнителни характеристики: Built-in 'Motion Eye' Camera; Intel High Definition Audio

единствената забележка е че харда му е бавен около 5400 според мен , но на 7200 оборота трудно се намират и са скъпи.
Аз ако бях на твое място щах да си го купя без да се замислям, въпреки че плесио май не са много добри откъм гаранция. Но си струва определено. Друг е въпроса колко са реални цветовете в фотошоп и дали ще ти върши работа. но откъм видео карта няма какво да се притесняваш.

Източник http://forum.notebookreview.com/showthread.php?t=39568

Публикацията е редактирана (12-04-07 16:10)

Автор: ogistoev   
Дата:   12-04-07 16:41

Провери и в мултирама, казаха ми, че поддържали добри цени на сони, и че не са често виждани в сервиза им [smilie24]
Това което ме притеснява в цялата работа, е че видеото може да ползва до 256мб. от оперативната памет - това гореспоменато за 512мб. ме озадачава, но и няма смисъл от повече от 128мб. за такъв клас видео. Т.е. ако вярвам на първия сайт дето попрочетох, като извадиш от 1024 - 256 оставаш с 768мб. рам, което за мен е недостатъчно за фотошоп.

Дата:   12-04-07 16:50

И аз това чух, че гаранцията им била кофти. Освен това от самия магазин някои хора се държат особено, което не че е голям фактор за мен, но прави впечатление. Тоя лаптоп няма Bluetooth и като цяло ми се струва малко дървен, някакси корпусът му не изглежда стабилен. Четох в едно ревю и че юсб портовете били така сложени, че не могат да се използват едновременно (но това беше след като се върнах от магазина).
За момента единственото, което ми идва на ума като алтернатива, е нещо донесено от САЩ, макар че срещу този вариант се изправя възможността за 3 г. гаранция тук (но пък след 1 г мисля да не съм тук вече)
Много ми е сложно. Бтв от няколко места ми препоръчаха Тошиба. Какво мислите за тях?
Много ви благодаря за бързите мнения, ще се радвам на още!

Още - препоръчаха ми също и Мактоп на Епъл. Има ли някой тук, който да ползва Фотошопа на МАС система? Много ми е любопитно, защото не съм имала такава. Сестра ми работи с Мас в работата си и също е решила да си взима мактоп (1200 евро)

Засега вайото го отсвирих като вариант. Някакси предпочитам повече рам, повече "конективити" пред това да има уебкам и стерео звук.

ПП. Всъщност този вайо в Плесиото не е с 512 видео карта... 90% съм убедена, че беше по-малко, но в момента не мога да цитирам.

ППП. Казаха ми, че са изкупени и трябва да чакам за него!! После ми се обадиха и поискаха да го капарирам.. абе малко са ми странни тия Плесио като цяло...
(извинявам се за дългия пост)

ПП. Съгласна съм за сравнението на БМВ и Мерцедес, но все пак като конструкция концепцията вероятно е последователна в различните модели на всяка от марките. Затова ме интересуваше дали някоя дава проблеми, които си струва да се отчетат и които биха наклонили везните. Учудвам се, че не каза сравнение между Никон и Канон [shtrak]

Публикацията е редактирана (12-04-07 17:02)

Автор: canonio   
Дата:   12-04-07 17:01

Аз имам Вайо, доволен съм.
П4, 3000 мх, 1000 мб рам, ати радеон ...нещо си, 128 мб шеар видео. Модел на 3 години. Работи безотказно, матрицата е перфектна - изображение и цвят невероятни.
Обаче зарядното е като тухла, а лаптопа тежи 3 кила....

За шопа ти трябва як процесор, много рам, голям екран (17 минимум).
Ако го разнасяш много тоя лаптоп, и теглото има значение. Търси си нещо двуядрено.

Не си заслужава да даваш 1500 лева отгоре за яка видеокарта. Гледай матрицата да е добра. При Сони няма компромис в това отношение....

Дата:   12-04-07 17:04

Благодаря и на теб за мнението. Съгласна съм, че 17-ка е по-добре, макар че тежат повече. Да не говорим, че това е някакъв странен стандарт и те са хем 15", хем не като десктопните монитори, ами широкоъгълни, т.е. имам чувството, че ми взимат от зрителното пространство!
А всъщност с огледален екран ли си ти? Как ти се струва, не пречи ли хич? Сториха ми се по-рязки, но пък много отразяват, това дразни, разсейва...

Автор: otkata   
Дата:   12-04-07 17:18

същото вайо го взех за жената за парите си е номер едно и няма такава цена на този модел в бг. в мултирама ми се върти към 2900-3000, че беше

Автор: speedking   
Дата:   12-04-07 20:49

е как разбра че взима от системната само не разбрах?
GF7600 не взима от системната, има си 512 вградена.
Освен това щом полираните екрани те притесняват потърси WXGA matte защото сонито е полирано, има и такива , например някой Acer ТravelMate / DELL е1505 / Fujitsu-Siemens.

Автор: Akeyzerr   
Дата:   12-04-07 21:01

Mac е много добър избор. Работил съм с такова бижу. Страхотно е. Мислено е като е правено.
Ако се спреш на този вариант задължително е Intel Mac. Не някоя G5-ца. За монитора гледай да е възможно най-голям. А Photoshop-a на Mac работи направо отлично.

Като connectivity Mac-овете отдавна са издухали повечето лаптопи.

Автор: IvoZ   
Дата:   12-04-07 21:31

последно от мен вземи го с колкото можеш повече рам[shtrak] 1гб за истиска работа ако не поорежеш уиндолса няма да ти стигат[beer]

Автор: charger   
Дата:   12-04-07 21:46

Само да споделя:
България не е VAIO страна и у нас,ЛЕГАЛНО, не се внасят Сони лаптопи.Т.е. ни поддръжка ни нормална гаранция.Е,има гаранция,но е в Гърция:)
Успокояващо е,че се развалят рядко,но ако има проблем...

Автор: d256h   
Дата:   12-04-07 21:52

Прочетох написаното до тук и искам да добавя, да се има пред вид. Не разбрах точно за какво ти е фотошопа, за уеб подготовка на картинки, за създаване на фамилии или серии бутони, интерфейси, лога, и т.н. Ако е за обработка на снимки, остава проблема с калибрацията на екрана и дълбочината на цвета, защото тия матрици са кофти за такава работа. Също има значение дали снимките са за лично или за професионално изготвяне, защото изискванията са много различни. Относно моделите лаптопи - Сони са много добри машини, но все пак спадат към групата "тъпи, чупещи се преносими машини"! И сравнение не може да става с обикновена настолна система. От гледна точка на здравина не е лошо да се погледнат машините на Делл, които са с магнезиев корпус за разлика от много други преносими. Относно калибрацията на екрана, не е лошо да се потърси лаптоп с матрица от Самсунг, от типа вграждан в мониторите Ейзо, защото това ще гарантира максимално доближаване до ВЯРНИТЕ цветове. Опита ми е показал, че най-смотаните, нищо общо с вярните цветове имат матриците на Бенкю, те са бързи но само това...

Публикацията е редактирана (12-04-07 21:56)

Автор: asahi   
Дата:   13-04-07 08:21

Между матриците на Самсунг за Ейзо и за лаптоп разликата е значителна.

Плесио не ме кефят. Особено лаптопите, асемлбирани от тях.

Автор: sokkon   
Дата:   13-04-07 09:00

Миналата есен си донесох от САЩ американският вариант на VAIO VGN-FE31H, а именно VGN-790PL, който е с по-голям хард, малко повече глезотийки и доста софтуер. Машинката е много добра като отношение цена/монитор/качество/бързина/екстри. Ако избирам днес, пак бих си го купил, но според мен не е за основен компютър, а за втори, най-вече заради екрана, който въпреки, че е wide, е 15". Бях в огромен магазин за техника в Ню Йорк и имах възможност да сравнявам екраните на доста извести и неизвестни производители на лаптопи. Само Sony и Apple спряха вниманието ми. Ако се спреш на този модел няма да сбъркаш, но си вземи и докинг станция, която има DVI, на който можеш да закачиш един външен 19"EIZO например. Дано съм бил полезен.
[shtrak] [shtrak] [shtrak]

Автор: hash   
Дата:   13-04-07 09:26

епъл имат много хубави екрани. в това отношение най-много ме грабват. плюс това ако не те кефи операционната им система можеш да си сложиш windows на новите епъли. само дето много хора се оплакват от гаранционното им обслужване.. но все пак мисля, че ще е такъв следващият ми лаптоп

Автор: sokkon   
Дата:   13-04-07 10:02

Така е, ама чувам, че били много бъгави под windows, затова се въздържах.. Ще трябва малко време да мине, за да се синхронизират с Intel-ските процесори.

Автор: d256h   
Дата:   13-04-07 10:28

Asahi, "вервай ми" пътищата са неведоми, когато става дума за ТФТ матрици. Имам познати, които внасят само ТФТ матрици, само управления, само задно осветление... сглобяват и по нищо не можеш да познаеш, че са комплектовани тук. За лаптопи положението е почти същото......
Отначало Плесио стартира добре, но постепенно загубиха устрем. Една асемблирана машина от тях излиза равна или по-скъпа от фирмена, примерно Тошиба, Фуджицу, Дел и т.н. Въпреки всичко има нещо, което оценявам високо, а то е, че и в двата магазина - Плесио и Мултирама, консултантите са много по отзивчиви от колегите си в останалите търговски фирми.

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Секция Базар има нов софтуер, който е официален. След дата 20.11.2012 г. няма да може да пишете тук, в старата версия.

Използвайте новият софтуер, като преди това прочетете правилата за него:
НОВА СЕКЦИЯ БАЗАР