Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - форум: Фотография
 първа  назад  1  2  3  4     всички  напред  последна
 Приемен изпит за фотографи в НАТФИЗ !
Автор: sashky   
Дата:   25-03-09 20:07

I. КРЪГ ( анонимен)
Тест (продължителност 1 астрономически час) по въпросите на фотографската техника, фотографската оптика и химическата обработка на фотоматериалите, обхващащи следните теми:
1. Принципно устройство на фотокамерите, според използваните формати и системи на визиране и фокусиране.
2. Принципно устройство на фотообективите и видове, според оптическите им системи.
3. Видове филтри използвани в черно-бялата фотография.
4. Принципно устройство на източниците на светлина с импулсен режим и с нажежаема жичка.
5. Видове осветителни тела, използващи източници на светлина с импулсен режим и с нажежаема жичка.
6. Получаване на негативно и позитивно изображение в черно-бялата фотография.
7. Строеж и видове черно-бели негативни и позитивни фотоматериали.
8. Състав и видове негативни и позитивни обработващи разтвори.
9. История на българската фотография.
10. История на световната фотография.
11. История на киното.
12. Стилове в изобразителното изкуство.

Има и още няколко кръга.... но мен ме отказаха на 2рия.
ЦЯЛАТА ИНФОРМАЦИЯ
Мисля си , че ако знаех всичко това и можех да покрия изискванията и на другите няколко кръга, бобще нямаше да искам да уча това.
Просто нямаше да ми е нужно !

Отговори на това съобщение
 Re: Приемен изпит за фотографи в НАТФИЗ !
Дата:   25-03-09 20:10

бобще= Вобще ![beer]

Автор: boncho_marinov   
Дата:   25-03-09 20:13

II. КРЪГ (практически)
Първа част: Кандидат-студентът снима осигурен от него фотомодел по изтеглената тема във фотографското студио на НАТФИЗ с осветителни прибори с нажежаема жичка. Кандидат-студентът ползва собствена цифрова снимачна апаратура и представя на комисията 8 кадъра, от които 2, маркирани като конкурсни.
Продължителност на работа във фотостудиото – 30 минути.

Втора част: Кандидат-студентът снима в естествена светлинна среда в натура, по изтеглена тема. Цифровата снимачна апаратура се осигурява от кандидатите. Преди да отиде на снимки, всеки кандидат заснема специален код, определен от комисията в деня на изпита.
Продължителност на снимките – 3 астрономически часа. На комисията се предават 24 кадъра, 6 от които са маркирани като конкурсен репортаж.
Кандидат-студентите предават всички фотографски изображения необработени.

ІІІ. КРЪГ
Първа част: Приемната комисия оценява представените фототворби и провежда разговор с кандидат-студента. Всеки кандидат-студент изтегля чрез жребий репродукции на две фототворби от известни майстори и прави устен анализ на тематично-съдържателната част и на използваните изобразително-изразни средства. Цел: Да се определи степента на творческата подготовка на кандидат-студента в областта на фотографията.

Втора част: Разговор на комисията с кандидат-студентите.
Цел: Проверка и оценка на зрителната им памет, цветовото зрение, жизнения опит, художествената и естетическата им подготовка в областта на фотографските /технически/ изобразителни изкуства /фото, кино, видео/ и традиционните изкуства /живопис, графика, скулптура/, на знанията им, свързани с литературата, музиката и др

Дата:   25-03-09 20:18

Нарочно не го побликувах за да не оттехчавам читателите ![smilie10]

Автор: alsash   
Дата:   25-03-09 20:20

адашче......в голяма грешка си......

Автор: джъмбо   
Дата:   25-03-09 20:24

натфиз не се учи за да си от аб....
там се влиза като в консеватория... знаеш да свириш... а те те правят да свириш по.-добре...

Дата:   25-03-09 20:28

Може и така да е...
Но когато кандидастваш за специалност Информатика(програмиране или компютърни мрежи или каквато и да е друга специалност.
Изпитът не е да напишеш 100 реда код, който да функционира, след това да прегледаж кодове на топ програмисти и да обясниш, кой за какво служи и така нататък. Например.
Просто ми е странно, защото в останалите подбора на студенти не се прави по-такъв начин.
Аз си споделям мнението. То може и да е грешно, но би ли ми обяснил, защо греша, а не просто голословно да "кажеш ти грешиш".
(P.S. Не приемай думите ми като заяждане)

Дата:   25-03-09 20:30

сашко......става дума за ....и з к у с т в о

Дата:   25-03-09 20:30

в академиите е така.... и в художествената се влиза едва ли не с перфектно нарисувана скица....

това не стандартното висше за което си свикнал да чуваш...
води се академично образование (не че знам точно тълкуването му)

Дата:   25-03-09 20:41

Джъмбо. Благодаря за разяснението.
Все пак може следващата година да опитам.
Първо трябва да прочета всичката препоръчителна литература.
alsash.
Благоадаря и на теб.

Чета сега една книга на руски, за Художествената Фотография, където пише, че фотографията не е точно ДАР от бога, както е пеенето или рисуването например, а на това нещо може да се научи всеки стига да има достатъчно желание.
"Фотомастер" - Светлана Позхарская

Дата:   25-03-09 20:43

едно запомни....СКЪСАЙ СЕ ОТ ЧЕТЕНЕ

Дата:   25-03-09 20:44

фотографията за някои е дар... други се скъсват да четат и пак....

аз съм от читателите за съжаление [smilie8]

Автор: misssssssssso   
Дата:   25-03-09 20:46

Може и в НБУ да пробваш [smilie24] Незнам как е там, но гледам не се оплакват студентите

Дата:   25-03-09 20:47

Тази година няма прием за тази специалност.
Поне не го виждам на сайта им.

Дата:   25-03-09 20:48

за нбу не ти трябва да знаеш нищо от изпита за натфиз така че....

Автор: j_mironski   
Дата:   25-03-09 20:48

И аз съм се пУтил на тоя изпит преди много години. Амааа като стигнеш на тоя кръг дето се събеседваш с комисията и ако не ти е вуйчото владика забрави

И сега е така само че вуйчото е заменен с финикийски знаци

Автор: ilcoin   
Дата:   25-03-09 20:55

Абе, много сте интересни. Знаете ли как се кандидатства в музикална академия? Ама аз не съм чул да се е оплакал някой музкант. Идеята е ясна - ако можеш да снимаш/свириш ти помагат да се научиш да свириш/снимаш по-добре. Ако не можеш, няма да си загубиш времето.

А това за програмирането - аз мисля че така трябва да се влиза и там, и навсякъде другъде. С изпит по предмета. За да влязат тия на които им се отдава и които имат интерес да учат ТОЧНО това. Аз самия имам изключително близък поглед върху нещата - работя като програмст и съм учил за това (в един от државните топ-унверситети в София) и мога да кажа че около 15-20% (оптимистично погледнато) от студентите в най-добрия случай знаят за какво става въпрос. Другите и идея си нямат с какво се захващат и се тикат вътре "Щот и пристижну" и щото са научли добре задачите или просто им се отдават сметките. И после викат: "Ми тье ни мъ нъучихъ, ти ся кво'м са прайш на голям'та работа!" А не са ги научили щото те нямат интерес да се научат или щото просто не им се отдава.

Айде че много се разписах и наспамих яко темата на човека. Съжелявам ама не се сдържах.

Автор: misssssssssso   
Дата:   25-03-09 20:59

sashky, виж по-добре има и я специалността. Кандидатствап с порфолио и резултат от ТОП-а, който трябва да положиш. Там обче се влиза в пъти по-лесно от НАТФИЗ [smile]

Автор: kasad   
Дата:   25-03-09 21:08

Обаче четейки теметата разбирам апотеоза на неграмотното писане...Първите класове на някои от тук липсват много,много....

Автор: Пешо   
Дата:   25-03-09 21:10

А от кога дават с цифрова техника да се снима.... домързяло ги е явно и там...

Кандидат-студентът ползва собствена цифрова снимачна апаратура и представя на комисията 8 кадъра, от които 2, маркирани като конкурсни.

Ок ама тогава искам да снимам в рав и да си конвертирам..но проблем ще си нося лаптопа...

Преди да отиде на снимки, всеки кандидат заснема специален код, определен от комисията в деня на изпита.
Продължителност на снимките – 3 астрономически часа. На комисията се предават 24 кадъра, 6 от които са маркирани като конкурсен репортаж.
Кандидат-студентите предават всички фотографски изображения необработени.

Е то съвсем лесно го направили

и за чий ми е да снимам кода като ще снимам цифрово...това с кода беше за да не си смениш филма нещо.....

А къде е чатта с тъмната стаичка....

Тцтцтц сега вече наистина куцо и сакто ще влиза там

Публикацията е редактирана (25-03-09 21:14)

Автор: digitalgab   
Дата:   25-03-09 21:22

Трябват им студенти да изкарат и те някой лев. А иначе квото ти трябва можеш да си го научиш и сам.

Дата:   25-03-09 21:24

това е по-трудния вариант

Re:
Автор: danny_falin   
Дата:   25-03-09 22:30

абе нямаше ли в изпита някакво проявяване на черно-бели ленти, някакви такива истории ??

Автор: n1x0n   
Дата:   25-03-09 22:32

Проверка и оценка на зрителната им памет, цветовото зрение, жизнения опит... на знанията им, свързани с литературата, музиката и др

Те това сериозно ли?! [smilie8]

Жизнения опит? [smilie18] [smilie18] [smilie18]

Re:
Автор: danny_falin   
Дата:   25-03-09 22:34

те пак ли приемат по 6 души годишно ?
може за това така да са натуфрили приемането за да отсеят много хора

първа  назад  1  2  3  4     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Нови предложения
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг: