Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Питане за Li-ion батерия
Автор: abyser   
Дата:   23-03-09 19:46

Здравейте,
Преди 2 дни си купих една литиево-йонна батерия "куча марка" - 'Hi Power' или нещо такова. Направи ми впечатление, че се зареди много бързо - около 1 час - при зададено в книжката на апарата 2:15 часа за нова, незаредена, оригинална батерия. Толкова ми се зареждаше оригиналната - малко над 2 часа.

Днес купих друга куча марка, даже няма марка [smilie18] . Реших първо да я боцна в апарата (пропуск при предната!) и апаратът ми показа 76%. Работи на 6 [шест] [smilie6]

От друга страна някъде четох - вече не помня къде, че е добре за Li-ion батерии първите 2-3 зареждания да са след като падне м/у 5%-10%, а след това - както дойде. Удължавал се живота, КПД-то и т.н.

Та въпросът ми е - сега тази, дето съм я купил нова на 76%, да я зареждам ли до край, да я мъча така ли? [smilie8]

Интересува ме евентуално не-скъсяване на живота й, ако е възможно.

Отговори на това съобщение
 Re: Питане за Li-ion батерия
Автор: blr2   
Дата:   23-03-09 19:51

Най-вероятно, първата батерия, която си купил е имала голяма част от "фабричния" си заряд. Литиевите акумулатори имат сравнително нисък саморазряд, така че не е необичайно да вземеш нов такъв с 50-70% наличен заряд. Ползвай си ги нормално, няма страшно.

Публикацията е редактирана (24-03-09 10:55)

Отговори на това съобщение
 първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »