Автор: navy
Дата: 21-03-09 18:04
Абе хубаво... ама снощи ми казваха колко хубав е 5ДМк2... какви превъзходни кадри правел... на високо исо особено.
Та позамислих се аз и почнах да разсъждавам... колко хубави кадри да прави? Я да видим...
Гледам на 5ДМк2, гледам на Д700... ми пусто се в гъз... еднаква ситуация, дори в някои моменти, особено в сенките никона къде къде по добре, нооо... както и да е...
Та после сядам, подпирам си умната глава и си викам - добре, прави хубави кадри, но за един хубав кадър не е нужна самата даденост - да прави хубави кадри, ами и КАК са постигнати тези хубави кадри...
Или ако трябва да погледнем от друга страна на въпроса - хубав кадър - но не винаги ?
Или съпоставен спрямо никона... на 10 хубави никонски кадъра - 5 канонски уловени.
После ще обясня защо...
Или пак да помислим... не е ли по важно кадъра да е с по голяма вероятност уловен, отколкото да го има на теория - ХУБАВ КАДЪР.
Та влизам в ДиПиРевю.Цомъ и си вадя доказателствата, които са написани там...
Цитирам:
1. AI Servo (continuous AF) not as good as EOS-1 series or Nikon D700
2. No selectable lower and upper limit for auto ISO
3. No built-in flash (would be useful, if not essential)
4. Weather sealing not as good as some competitors
5. Continuous shooting speed slowest of any current full frame DSLR
6. Doesn't have quite as much highlight dynamic range 'headroom' (in RAW) as the D700 or Alpha 900
А, викам си отново... това е само извадка от минусите споменавани в сайта, които лично мен ме касаят, използвам ги и ги намирам... поне голяма част от тях за важни при улавянето на кадъра. Един вид... при много от тези неща зависи кадъра ще го има ли или няма да го има... така наречения перфектен кадър
Тъй де... за какво ми е този перфектен кадър, след като вероятността да го има е по-малка от това, с което снимам аз. Въпреки, че и то е перфектно като качество...
Е, 12 мегапиксела е, но аз снимам за кеф, не се налага да кропя и 99% от случаите намалям кадрите. Като печатам - печатам в определен размер и 2000 пиксела краен файл, дори за архив - ми е предостатъчен. Но това друг филм де... разсъждавах върху горните разлики един вид...
... върху идеята ъпгрейд, смисъл на нещо, кеф-а от цялото действие, и много други дребни неща, които обрисуват цялостната картинка
Абе... дрънкам си един вид, ко ма слушате, ай сипете си по едно узо и си гледайте кефа събота вечер
|
|