Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1  2  3     всички  напред  последна
 К'во стана с Никоня
Автор: blr2   
Дата:   21-03-09 16:26

Абе гледам базара всичките канонски теми "продава" и поне 60% от никонските "купува"

К'во става с туй никонско търсене, уж криза...

Отговори на това съобщение
 Re: К'во стана с Никоня
Автор: tantris   
Дата:   21-03-09 16:28

Ти по-добре постави въпроса какво можеш да си купиш от съответните марки в базара. [smilie21]

Автор: Георги   
Дата:   21-03-09 16:29

повечето от канонските ъпргрейдват към 5д, 5д мк2 и 1ва серия, а от никонска страна навярно вече е ясно, че евтин вариант на д700 няма да има скоро. та се купуват яко кропкажите.

[smilie5] [smilie7] [smilie6]

Автор: джъмбо   
Дата:   21-03-09 16:32

я стандартно очакваните цанонерки веднага скочиха [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18]

Автор: Георги   
Дата:   21-03-09 16:35

дреме ми че някой си е сменил кропката [smilie21] [smilie5] [smilie10]

Автор: navy   
Дата:   21-03-09 16:42

Сега от интерес прегледах обявите... достатъчно са разнообразни, за да може някой да си прави заключения...
Нормално е много хора да си фантазират иначе...

5ДМк2 и Марко е ъпгрейд... но 5Д надали [smilie7]

Дата:   21-03-09 16:58

Ето ти статистика от базара (не претендирам да е 100% точна ама така на първо броене)от първа страница.

Никон: 19 продава/16 купува (е, не са 60% вярно)

Канон: 27 продава/9 купува.

Разлика има.

Още нещо. Оня ден минавам през Зед. Гледам Никонското шкафче полупразно, канонското пращи по шевовете.

В тоя ред на мисли, къде скриха Профайлдци 50/1.8?

Дата:   21-03-09 17:08

Абе виж сега... определено се бъркаш...
Не е важно каква марка се продава, а какво от тази марка се продава [smilie7]

Дата:   21-03-09 17:16

Абе така е.
Аз например, в момента си търся батерия, а някой цанонец може да си търси някоя бърза Л-ка.
Та аз пак да питам къде изпокриха 50/1.8 оноя серсеми, че ми трябват не една а две бройки?

ПС: Сега ги разгледах малко по-обстойно темите. Наистина доста повече канонска оптика се продава. Сега не казвам, че това е някакво злокобно знамение, просто... цанонец да си на днешно време.

Публикацията е редактирана (21-03-09 17:25)

Дата:   21-03-09 18:04

Абе хубаво... ама снощи ми казваха колко хубав е 5ДМк2... какви превъзходни кадри правел... на високо исо особено.

Та позамислих се аз и почнах да разсъждавам... колко хубави кадри да прави? Я да видим...
Гледам на 5ДМк2, гледам на Д700... ми пусто се в гъз... еднаква ситуация, дори в някои моменти, особено в сенките никона къде къде по добре, нооо... както и да е...

Та после сядам, подпирам си умната глава и си викам - добре, прави хубави кадри, но за един хубав кадър не е нужна самата даденост - да прави хубави кадри, ами и КАК са постигнати тези хубави кадри...

Или ако трябва да погледнем от друга страна на въпроса - хубав кадър - но не винаги ?
Или съпоставен спрямо никона... на 10 хубави никонски кадъра - 5 канонски уловени.
После ще обясня защо...

Или пак да помислим... не е ли по важно кадъра да е с по голяма вероятност уловен, отколкото да го има на теория - ХУБАВ КАДЪР.

Та влизам в ДиПиРевю.Цомъ и си вадя доказателствата, които са написани там...
Цитирам:

1. AI Servo (continuous AF) not as good as EOS-1 series or Nikon D700

2. No selectable lower and upper limit for auto ISO

3. No built-in flash (would be useful, if not essential)

4. Weather sealing not as good as some competitors

5. Continuous shooting speed slowest of any current full frame DSLR

6. Doesn't have quite as much highlight dynamic range 'headroom' (in RAW) as the D700 or Alpha 900

А, викам си отново... това е само извадка от минусите споменавани в сайта, които лично мен ме касаят, използвам ги и ги намирам... поне голяма част от тях за важни при улавянето на кадъра. Един вид... при много от тези неща зависи кадъра ще го има ли или няма да го има... така наречения перфектен кадър [smilie7]

Тъй де... за какво ми е този перфектен кадър, след като вероятността да го има е по-малка от това, с което снимам аз. Въпреки, че и то е перфектно като качество...

Е, 12 мегапиксела е, но аз снимам за кеф, не се налага да кропя и 99% от случаите намалям кадрите. Като печатам - печатам в определен размер и 2000 пиксела краен файл, дори за архив - ми е предостатъчен. Но това друг филм де... разсъждавах върху горните разлики един вид...

... върху идеята ъпгрейд, смисъл на нещо, кеф-а от цялото действие, и много други дребни неща, които обрисуват цялостната картинка [smilie7]

Абе... дрънкам си един вид, ко ма слушате, ай сипете си по едно узо и си гледайте кефа събота вечер [beer]

Автор: HSGeorgiev   
Дата:   21-03-09 18:11

navy,
мммммммм нещо ме затрудняваш към момента точно [smilie2]
Не може ли да не е узо, ами нещо друго, а? [smile] [beer]

Относно темата - не ви ли писна от тези глупости постоянно в този форум [smilie10]

Дата:   21-03-09 18:14

Еми ти за какво мислиш, че съм написал този пост по горе [smilie18]

Хората купуват и продават, а какво купуват и защо си е тяхна работа...

Пълни простоии... няма идеална камера [smilie7]

Е, на, Д700 АКО имаше видео ехеее... можеше и да е идеална [smilie18]

Автор: loki_in_disguise   
Дата:   21-03-09 18:17

Поздрав за никонианци!

Дата:   21-03-09 18:18

Е, аз на теб за узото писах. [smile]
Другото няма защо да ми обясняваш [smile] то беше към автора на темата.

та съжалявам за узото, ама вече съм на бяло винце [smile] [beer] Наздраве [smile]

Дата:   21-03-09 18:23

Да бе Наву, много студено при нас на запад за узо. Аз съм отворил едно червено тука, чакам малко да подиша.

А по темата, завчера си пощраках с Д50-то и си ми даде ултра кеф. Д200-300-400... зарзали. Само пари хвърлял.
Като гледам обаче, нещата отиват от зле на по-зле. Едни безмоторни самолети тука, дисплей няма, пластмаса като на руски магнетофон... ооооох

Автор: Canon   
Дата:   21-03-09 18:33

Да Нейви ....
Такива железни доказателства за "така наречения перфектен кадър"
2. "No selectable lower and upper limit for auto ISO" [smilie5]
3. "No built-in flash (would be useful, if not essential)" [smilie24] [smilie24] [smilie24] Титаниум аргументус перфекто
И так далее ...
[beer]

Дата:   21-03-09 18:40

Георгиев, к'ви глупости бре момче.
Писах само, че ми е направило впечатление, че както тук, така и по магазините се предлага значително повече канонска техника втора ръка. Също така зададох и един въпрос. Виж отдолу кой какво е писал за "кропажи" и др. щуротии. Пък ако няма к'во да добавиш да ти е сладко виното.

Автор: riddick   
Дата:   21-03-09 18:48

Градски, недей така спами и сменя темата на човека. То верно е скучно, но така си е още от петъка[smilie2] Хората като са си били камшика да снимат (за което завиждам благородно), няма смисъл да се пали фитила, след като липсва барут наблизо[smilie18]

Извинявам се за спама[smilie25]

Аз съм на [beer]

Дата:   21-03-09 18:51

Кво снимат ве. Тука времето гнус. Не е за мъже въобще.

ПС: Отивам да фърла едни мръвки в тиганя.

Публикацията е редактирана (21-03-09 18:52)

Дата:   21-03-09 18:53

Ами blr2, темата ти натрапва вечния и напълно безсмислен спор Канон vs Никон - иначе каква и е целта? Статистически анализ на пазарното търсене и предлагане в базара? И един маромот ...

Почнах нарядко да отварям този форум, точно защото колкото и пъти го отворя все на такива спорове попадам.

Точно в тази тема Нейви е напълно прав в заключението си

Хората купуват и продават, а какво купуват и защо си е тяхна работа...

Пълни простоии... няма идеална камера [smilie7]

Ако твърдиш нещо от рода на "зададох и един въпрос. Виж отдолу кой какво е писал за "кропажи" и др. щуротии" ... кажи поне твоето си мнение по въпроса "К'во става с туй никонско търсене" - да могат и глупавите като мен да разберат какво точно имаш предвид?

Дата:   21-03-09 18:54

Я виж к'во има под вола. Съвсем параноя е плъзнала тука.

Дата:   21-03-09 18:56

е, чак пък параноя...
просто не ми е вече интересно да чета огромни теми, разискващи коя е вълшебната камера. То не беше Канон, то не беше Никон, то не беше Фуджи...

Дата:   21-03-09 18:57

Канонееее... Канонеее...
Вградения флаш го ползвам за да си управлявам светкавиците...
Верно, че ти примерно имаш радиоконтрол... ама това са си допълнителни средства, допълнителни монтажи и забавяния... сори, ама дори и малка палеща светкавица не монтирам [smilie7]
Ти изобщо си нямаш и напредстава колко бързо действам с флашовете ха ха ха, вадя от раницата, разхвърлям ги около модела, обекта... и снимам като командвам с вградената, бързо и много удобно [smilie7]
Ето това е ситуацията, която ми пести нерви, време и понякога може и да спаси кадъра [ezik]

Ама ко разбираш ти ...

Автор: Тед   
Дата:   21-03-09 19:03

Заменям Nikon D300 за Канон
Автор: pevtimov
Дата: 12-03-09 11:14

Заменям тяло на около 5000 кадъра за подобна, като себестойност канонска техника. Тялото е в отлично състояние, с кутия и всичко прилежащо към него. Няма БГ гаранция. Обявата важи за София.
-------------------------------------------

Ей таз обява кефи [smilie24]
Аналогична в обратна посока за Д300 няма [smilie21] [smilie25] [shtrak]

Дата:   21-03-09 19:09

Ми кат не ти е интересно, що ги четеш? Те да си се карат хората. Никакви фитили не съм искал да паля.
И за трети път въпрос: Кога ще има 50/1.8 АФ-Д

първа  назад  1  2  3     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »