Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - форум: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 DSLR за начинаещ или ...
Автор: nehalem   
Дата:   12-03-09 17:40

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Отговори на това съобщение
 Re: DSLR за начинаещ или ...
Автор: stirka   
Дата:   12-03-09 18:00

Вземи dslr това че ще те е яд за обективите е смешен аргумент :) Повече ще те е яд като понаучиш някои неща и сапунера те ограничава.

Автор: rlk   
Дата:   12-03-09 18:02

Аз имах G9, но G10 не е по-добър. Не мисля, че си струва парите. Определено кефи като боравене с него, но само до там. Аз съм с Канон оборудване и макар никога да съм пипал Никон съм убеден, че варианта с DSLR-а би ти допаднал много повече дори и само с тази окомплектовка да си останеш за напред.

Автор: nehalem   
Дата:   12-03-09 18:33

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Автор: pc_genius   
Дата:   12-03-09 18:33

Автор: sashky   
Дата:   12-03-09 18:37

Вземай смело ДСЛР С КИТАК !
Пък когато имаш пари тогава ще купуваш други обективи.
Статив раница и тем подобни ще ти трябват и за сапунерката !

Автор: Мартин_Илиев   
Дата:   12-03-09 19:49

Автор: graphix   
Дата:   12-03-09 20:07

D60 + 18-55 VR [smilie24]

Автор: zograffa   
Дата:   12-03-09 20:15

Взимай никона китака си е много добър ,че и стабилизиран

Автор: dohtora   
Дата:   12-03-09 20:43

Автор: pmartinov   
Дата:   12-03-09 20:48

Когато ДСЛР е по евтин от "компактния" това не значи че ДСЛР е по-лош.

Взимай направо никона [smilie24]

[shtrak]

Автор: borizlat   
Дата:   12-03-09 21:03

За мен лично размера има значение.Зависи какво ще снимаш.За всички тука е ясно че супер апарат не е равно на супер снимка.
Аз не си представям че ще отида на кръчма с приятели и ще мъкна ДСЛР.Всъщност почти всички фотографи имат и от двата вида апарати(ДСЛР и сапун.)..

Автор: грегари   
Дата:   13-03-09 18:42

ще споделя една еретична мисъл.
ако искаш апарат, който да е по-често в теб и да снимаш МНОГО, вземи си една турбосапунера.

чак/ако/когато усетиш, че техн. параметри те вълнуват повече от худ.- естетските, нуждата от големи увеличения, снимане с/у заплащане и т.н...
едва тогава е оправдан дслр-а.

в голямата си част, хората тук, гледат на дслр-а, като на кожения салон в колата.
-готено е, ама си се лишил от куп други неща заради едната снобария.
струва ли си ?!?!?

Автор: s_dyakov   
Дата:   14-03-09 10:48

Сапунерчицата е лека и удобна. Можеш да си я носиш навсякъде без голяма чанта през рамо. .. ама си е сапунерчица [smile] и прави цък..цък [smile] има шум и е бавна.

ДСЛР-а е супер хипер .. кефи .. високо исо без шум. Картинките не излизат плоски [smilie5]

.. И после почваш да се вманячаваш и да купуваш обективи и джунджурийки по скъпи от тялото [ezik] .. неколкократно

А между другото Г9 има под 600 лв мисля на старо за доста запазени екземпляри.

Автор: mastiff   
Дата:   14-03-09 12:25

Не избързвай, хубаво помисли преди да вземеш решение. Съветвам те за slr, но не кит. И това за Никона не е вярно. И Никон и Канон са си добри, не еднакво, но Канона хич не изостава. За олимпус не мога да кажа нищо...
Един приятел си взе канон 450д(xsi), в момента той е бест селър, защото хем е евтин, хем е мощен. Заедно с това си взе 50мм f/1.4 canon EF обектив - също много доволен от него. Каза, че понататък вече ще си вземе теле/макро/уайд обективи. До колкото съм снимал с него - снимките стават мноу яки :)
Лощото е, че обективчето е скъпичко(към 800лв) и ще ти излезе близо 1800лв. А същия с кит(18-55) е към 1100-1200.

P.S. Канона G10 е под 900лв.

Публикацията е редактирана (14-03-09 15:07)

Автор: fisk   
Дата:   14-03-09 20:36

грешна тема [smilie5]

Публикацията е редактирана (14-03-09 20:37)

Автор: pechen33   
Дата:   14-03-09 22:06

Взимай никоня разликата в снимките е огромна.
И аз съм с китак, стават много яки снимки и с него.[beer]

Автор: Jankoff   
Дата:   15-03-09 15:38

И аз съм пред подобен проблем, защото имам Олимпус с обектив 70-300 (имам и двата основни китови). И, откакто съм купил 70-300, той изобщо не слиза от апарата. Много ми харесва! Така възникна нужда от втори апарат за от късото до 70 (140). Имам Панасоник fz5 и Панасоник tz1. Много съм доволен от тях, но при по-слаби светлинни условия те умират - а аз обичам да снимам в катедрали и др.под. И тъй като още един Олимпус ще натежи на врата, обмислях много дълго вариантите Панасоник lx3, Sigma сапунерката (която всъщност по сензор не е сапунерка) и Канон G10. От Sigma се отказах заради липсата на зум, а от lx3 и G10 ме разубеди компараторът - http://www.imaging-resource.com/IMCOMP/COMPS01.HTM
Панасоничето се държи прилично, но почва малко да сдава екипа при ISO 800. Канон G10 там е почти мъртвец.
Не и не! Истината явно е второ DSLR тяло!
И като имам двата основни китови, нормално е да мисля за Е-510 или за Е-520. Или за новия Е-620, за който ще трябва да се почака. Обаче не изключвам и варианти Никон D60, Канон 1000D или Пентакс 200D. При тези трите китовият обектив, казват, е по-приличен само при Никона. При Сони, казват, китовият обектив е още по-зле. Но във всички тези случаи китовият обектив излиза почти без пари, когато е купен с тялото, така че покупката си заслужава.
Чудя се дали dpreview правят метани на Канон, защото Канон 1000D при тях има много висока оценка. Или наистина Канон 1000D е най-добър entry-level апарат. Склонен съм да мисля, че Канон 1000D е добър, след като му разгледах снимките в компарометъра. Има потвърждения на тази теза и на други места. Така че е налице проблем при избор между Канон 1000D, Никон D60 и Пентакс 200D. Последният има повече възможности, но пък и някои проблеми.
Ха сега, де? Колко си затрудних живота, след като си купих Олито Е-520! И връщане назад няма. https://photo-forum.net/joro/emoticons/1087.gif

Публикацията е редактирана (15-03-09 15:40)

Автор: kasad   
Дата:   15-03-09 17:03

От китаците дето изброи някой те е излъгал много "жестоко"..да на никончето стабилизираното китче е добро, но истината е, че пентакския китовски е също добър!!Канончето 1000 е добро за начинаещ, но не е най-добър в ентри класата...Но да не се увличам кой е по-най- и прочие, че ставам като талибаните тук(то е заразно бе), най-добре си избери с няколко пъти да ходене до магазинчето да ги пипнеш, поснимаш, да заемеш от приятел..всички предлагат по нещо!

Автор: Jankoff   
Дата:   15-03-09 17:31

Е, не знам. Чел съм (dpreview), че Никон за пръв път вадят по-приличен китов обектив. За пентакския снощи четох някъде, че не ставал. Сега, то всеки си пише това-онова (като в списанията за аудиотехниката), и наистина трябва човек да иде, да пипне и да види. Ама тоя компаратор е много ценен - иначе ако разчиташ да направиш две-три снимки в магазина и на тая база да решиш - глупости ... Всеобщо разпространено е мнението, че на Олимпус китовите обективи са най-хубавите. Те са и най-скъпи - продавани отделно. Но истината е, че мен не ме кефят толкова, което означава, че ако се хвърля на Никанон-Пентакс, може да остана доста разочарован. Почти всички казват, че китовите обективи са просто за временно първоначално ползване - и аз набързо го установих. Гадното при Никанон е, че телата не са стабилизирани и те цакат при стабилизацията на обективите, при Пентакс пък май стабилизацията на телата не била връх на сладоледа и т.н.
Абе, всичко най-хубаво е при Оли! Oly! Oly! Oly! We rock! https://photo-forum.net/joro/emoticons/simp0064.gif

Публикацията е редактирана (15-03-09 17:34)

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Нови предложения
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг: